Call nowWhatsapp

Polifenol untuk Kesan Pencegahan Kanser, dan Kemo-protective

ResV Vivix Shaklee

Semalam my dear friend meninggal dunia, sebagai korban kanser.
Senior saya meninggal early this year, juga sebagai korban kanser.

Saya doakan almarhum sahabat saya ini dikurniakan kebahagiaan disisiNya.

Namun apa yang saya nak share bukan kisah beliau. Sebaliknya saya sangat sangat tertarik untuk share kebaikan POLIFENOL (ejaan melayu) kepada tubuh badan manusia.

Prof Muhaya ada menyebut bahawa orang yang mudah mengidap penyakit kanser adalah mereka yang GAGAL makan sayur dan buah. Ya, saya akui, namun jauh dari itu apa sebenarnya sayur dan buah tersebut sehingga mampu menghalang kanser tumbuh dalam badan manusia??

Ok, kita masuk ke content utama. Apa itu polifenol (polyphenol)? Polifenol ialah unsur antioksidan kuat, yang akan melindungi tubuh kita dari kerosakan sel akibat radikal bebas. Kanser boleh terjadi akibat kerosakan sel@sel mati yang tidak mati sebaliknya hidup dalam badan manusia.

Manfaatnya bilamana antioksidan tinggi dalam badan maka ia menjadi anti / rintangan kepada proses penuaan dengan cepat, anti inflamasi, juga ANTI-KANSER kpd tubuh badan manusia..

Vivix dan ResV kaya dengan polifenol untuk pencegahan kanser
Vivix dan ResV kaya dengan polifenol untuk pencegahan kanser

Jadi kesimpulannya, manusia perlu mengambil polifenol bagi menghalang pertumbuhan kanser dalam tubuh mereka..

Untuk pengetahuan semua, McDonald di Israel dibuka pada tahun 1993 (lewat berbanding negara-negara lain). Walaupun membuka McD, namun mereka telah membuat pengubahsuaian contohnya dari segi minuman. Mereka menggantikan kopi berkafein kepada teh yang mengandungi polyphenols, iaitu unsur kimia yang berfungsi sebagai antioksidan berkekuatan besar untuk membuang sel rosak dan mencegah kanser. – ini adalah cth bagaimana yahudi menjaga kesihatan bangsa mereka malah menggalakkan minuman mengandungi polifenol.

Ok, saya nak share beberapa makanan yang mengandungi kandungan polifenol yang sangat baik diamalkan oleh manusia untuk mencegah kanser :

Buah-buahan : buah yang lebih cerah adalah petanda semakin banyak kandungan polifenol dalam buah tersebut. Antara buah yang tinggi polifenol ialah:

  • buah berwarna merah tua : buah delima dan strawberi
  • buah berwarna biru tua : blueberry
  • buah warna keunguan & kehitaman : blackberry,
  • buah warna oren kemerahan : jambu biji.

Setiap 100 gram buah-buah tersebut dapat memberikan sebanyak 200-300 mg polifenol. Buah-buahan lainnya yang memberikan banyak polifenol termasuk jeruk, kismis, anggur merah, cranberry, ceri, raspberry, plum kering, dan buah prune.

Sayur : Apa jua sayur berwarna hijau sangat kaya dengan polifenol. Antara yang sedap dimakan brakoli, kangkung, bayam dan sawi.

Teh Hijau dan Hitam : Teh hijau dan hitam mengandungi kandungan polifenol yang tinggi. Secangkir teh hijau 200ml mengandung sekitar 266 mg polifenol, manakala secangkir teh hitam juga akan memberikan 233 mg polifenol. Amalkan minum teh secara sihat setiap hari untuk cegah penyakit kanser =)

Herba masakan : Berita baik untuk suri rumah yang suka memasak menggunakan pelbagai herba dalam makanan. Antara herba masakan yang kaya dengan polifenol ialah kayu manis, thyme, kari, dan oregano. Selain itu ramuan ini juga terkenal antibakteri dan antivirus.

*Dark Chocolate : sangat sangat kaya dengan antioksida anti kanser, tapi ambillah coklat pure tanpa gula.

Anggur Merah : jika diambil dalam jumlah yang bersesuaian, ia mampu memberikan polifenol yang bermanfaat bagi kesehatan jantung. Segelas sudah cukup diambil ketika makan malam setiap hari.*

Kekacang : kacang yang sangat tinggi polifenol ialah kacang kenari, pecan dan pelbagai kacang lain. Penelitian menunjukkan bahwa polifenol yang terdapat dalam kacang-kacangan akan melindungi jantung.*

Makanan laut Di antara semua jenis seafood, ikan adalah yang paling tinggi mengandung polifenol. Warna pink pada ikan salmon adalah karena adanya antioksida ini. Kadar antioksidan terdapat pada pelbagai jenis ikan, namun salmon liar Alaska adalah paling serta sangat tinggi antioksidan.

**Dua makanan utama yang kaya dgn polifenol ialah sayur dan buah.. benarlah kata Prof Muhaya.. “Orang yang mudah terkena kanser adalah orang yang gagal makan sayur dan buah” – utk renungan bersama.

Ramuan dalam ResV semuanya ramuan yang tinggi polifenol
Ramuan dalam ResV semuanya ramuan yang tinggi polifenol

Namun itulah, pemakanan walaupun ianya semulajadi, ia tetap tak cukup sebab khasiatnya mudah sangat terbebas. Maka kita makan dapat sedikit sahaja diserap dalam badan. Dan ada kajian menyatakan, memakan makanan khasiat polifenol tetap tak membantu sangat sebab isu penyerapan dalam badan.

Maka yang disyorkan dan dikaji ialah pengambilan suplemen kaya dengan Polifenol. Sebab tu baik sangat untuk kita amalkan Vivix dan ResV ni. Kaya polifenol, dan memiliki hak berpaten, tidak dapat ditiru oleh syarikat lain. Istimewanya VIvix dan ResV, anda tak dapat carinya pada jenama2 lain.

Marilah kita amalkan pemakanan kaya sayur dan buah, disamping itu amalkan Vivix dan ResV

Saya sudah, anda bila lagi?

Maklumat Nutrisi ResV
Maklumat Nutrisi ResV
Vivix vs ResV, kedua-duanya jadi pilihan saya
Vivix vs ResV, kedua-duanya jadi pilihan saya

Bottom Line

Vivix kan berkuasa 10x lebih berbanding resveratrol tunggal, selama lebih 10 tahun ia bertapak di pasaran negara kita, dah ramai yang mendapat manfaat daripadanya.

Ada beberapa artikel saya tuliskan tentang Vivix, anda boleh baca di pautan berikut:

Anda Berminat? Dapatkan Vivix atau ResV Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetoxJutawan, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Beli Vivix?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Beli Vivix Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

7 thoughts on “Polifenol untuk Kesan Pencegahan Kanser, dan Kemo-protective

  1. Mahamahu says:

    Kita tak tahu pun pasal produk ni baru ni kita tahu dan dapat info yang berguna bila baca kat sini. Ada cara nak mencegah penyakit kita kena rajin membaca dan bertanya……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge