Call nowWhatsapp

Fibroid Mengecut Hasil Program JomDetox dan IFKetoGenitMAF

Fibroid kecut, berat badan turun

Satu berita paling best saya dapat hari ni berkaitan dengan coachee saya.

Kisahnya begini. Beliau baru dapat tahu beliau ada fibroid sebesar 5 cm. Masa tu bulan 4 tak silap saya. Kalau nak senang, memang saya advise buang je (operate) tapi beliau tak mahu.

Sejak itu bermulalah tugas saya study demi study, research demi research semua berkaitan fibroid. Saya coach beliau rapat-rapat nak bantu beliau keluar dari masalah ni.

Berikut adalah tulisan beliau sendiri di FB. Saya kongsikan dengan anda.

Coach Kak Izang berjaya turunkan berat badan dengan Detox Shaklee dan program IFketoGenitMAF
Coach Kak Izang berjaya turunkan berat badan dengan Detox Shaklee dan program IFketoGenitMAF

Fibroid Mengecut Hasil Program JomDetox dan IFKetoGenitMAF

Mcm dah lama pulak kak izang tak update story.. 😂

Bizi bebeh.. 😂

Alhamdulillah.. Last followup 6 Oktober 2019 ituhari, doktor scan dan sahkan fibroid dah mengecil. Dari 4.7 cm kpd 4 cm. Dan yang 1 lagi yg dulu almost 3 cm tu dah tak ada.

Alhamdulillah syukur sangat. Sebab memang dah nekad tak nak mengharungi operation. Kenapa? Sebab banyak sangat kes.. Dah operate buang fibroid pun fibroid masih boleh datang balik.. So end up nya.. Operation after operation.. Tak nak lah.

Jadi sejak hari tu yang dpt tahu fibroid ada sikit besar.. memang akak sangat prihatin dengan apa yang boleh dan tak boleh makan. Memang study banyak lah pasal ni..

Tapi..

Kadang tu terrrrmakan jugak lah.. Cheat day kata orang putih .. Kikih.. Tapi tak selalu lah..

Sebab memang dah tahu kena jaga makan. Kena pantang makan itu pantang makan ini.. Jadi memang daku seboleh-bolehnya ikut.

Lagi satu.. Akak ada Coach yang sangat berpengetahuan dalam bab bab nutrisi ni. Jadi kalau nak dapatkan panduan dan cadangan pemakanan memang akak akan consult Coach akak. Coach Anah. 💪👍

Dan lagi.. Bila dah join #JomDetox dan #IFKetogenitMAF program kan.. Memang akak dah tahu dah.. Apa yang boleh dan tak boleh makan… Kenapa tak boleh.. Dah faham dah.. Terutamanya orang yang ada fibroid macam akak ni..memang kena faham.. Dan kena sedar diri.. 😅

InsyaAllah.. Pelan pemakanan yang sedang diikuti sekarang akan diteruskan lagi.. Sebab dah memang terbukti dapat mengecilkan fibroid.. Mungkin belum sampai tahap mencapai keajaiban lagi.. Seperti boleh hilangkan terus fibroid ni.. Tapi faham.. Ianya mengambil masa.. So.. Bersabar dan teruskan. Istiqamah.

Kalau ada rakan-rakan kat luar sana yang turut mengalami situasi sama dengan kak izang.. Boleh je contact untuk kita share pengalaman.

Fibroid mengecut selepas buat Jom Detox Shaklee dan Ketogenit Shaklee
Fibroid mengecut selepas buat Jom Detox Shaklee dan Ketogenit Shaklee

Kaitan Fibroid Dengan Pemakanan

Strategi yang saya kongsikan dengan Puan Norizan adalah:

  1. Buat detox Shaklee dahulu
  2. Buat intermittent Fasting (puasa berselang)
  3. Amalkan ketogenik diet

Siapa Boleh Mendapatkan Manfaat daripada Diet Ketogenik?

Diet ketogenik boleh memberikan kebaikan kepada wanita dari segi:

  • Dalam menopaus atau kira-kira melalui menopaus
  • Mempunyai masalah dengan hormon seks
  • Bermasalah dengan haid yang tidak teratur (amenour)
  • Merancang untuk hamil dan ingin mengandung yang sihat
  • Tidak mencapai matlamat penurunan berat badan dengan diet rendah lemak
  • Selalu amalkan makanan karbohidrat yang tinggi
  • Tidak melihat hasil dengan diet lain, seperti paleo

Keto adalah pilihan yang baik untuk banyak individu, terutamanya wanita.

Detox, IF dan Keto Diet memang terbaik!

Justeru, saya lancarkan program #IFKetoGenitMAF sebuah program berasaskan IF dan Keto diet untuk anda pula mendapat manfaatnya.

Memang sukar kalau kita buat sendiri, tanpa panduan, atau sekadar kita gugel sendiri. Sebab maklumat terlalu banyak, jadi pening juga dibuatnya. Jadi program ini dapat membantu anda praktikkan pengalaman IF dan Keto bersama saya.

Anda Berminat? Sertai #IFKetoGenitMAF Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetox, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Sertai #IFKetoGenitMAF Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Sertai IFKetoGenitMAF Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

36 thoughts on “Fibroid Mengecut Hasil Program JomDetox dan IFKetoGenitMAF

  1. Mekyunie says:

    Allahuakhbar. Alhamdulillah kalau dapat membantu masalah ni. Yelah, fibroid ni kena operate. Kalau tak nanti pendarahan berlaku tanpa henti (untuk satu dua kes). Semoga mereka yang mengalami dapat ikhtiar melalui shaklee.

  2. TENGKUBUTANG says:

    Takut sangat bila fikir bab fibroid atau cyst ke atau apa saja yang muncul dalam perut orang perempuan kan.. nak-nak kalau time pregnant ada semua tu.. lagi la tak tahu nak buat apa..

  3. Mat Drat says:

    Satu lagi produk kesihatan dan makanan ta. Bahan untuk pengguna membuat pilihan.
    Bagi Mat Drat, jika produk bagus dan berkualiti, harga pun berpatutan, pasti ramai akan guna

  4. Mimi Azirah says:

    Wah baguslah fibroid mengecut dengan adanya program detox ni. Bagus program detox ni diamalkan semua untuk kesihatan yang maksimum kan. Kakau bagus untuk kesihatan why not buat program detox ni.

  5. Yaya Natsumi says:

    Wah tak sangka dengan program detox yang sihat boleh kecutkan fibroid tanpa operate tu memang terbaik. Tahniah puan. Semoga kita semua sentiasa sihat dan dalam lindungan Allah

  6. Wawa Ashihara says:

    Kalau melibatkan masalah dalam ni kita takut sangat nk consume apa2 tanpa saranan dari doktor. Tapi kalau doc suggest barulah berani… Tapi brand shaklee ni ada yg doc kata bagus juga kan….bagus program ni bantu fibroid mengecut..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge