Call nowWhatsapp

Apakah Projek Reverse Aging

reverse aging shaklee

Assalamualaikum semua! Dan salam sejahtera. Baru-baru ini saya perkenalkan projek sulung saya iaitu projek Reverse Aging dan saya nak cerita disini bagaimana projek ini bantu beri anda peluang buat duit hari-hari.

Apakah Projek Reverse Aging?

Reverse bermaksud mengembalikan, macam kita reverse kereta, ia bawa kita ke belakang.

Aging pula bermaksud penuaan.

Gabungan perkataan ini bermaksud mengembalikan keremajaan, kemudaan, awet muda. Ianya bukan bermaksud secara fizikal (jadi muda, cantik dll) semata-mata. Tetapi ia juga bermaksud mengembalikan kesihatan seperti kita muda-muda remaja.

Adakah projek ini untuk orang tua sahaja?

Eh bukan. Aging atau penuaan bukan berlaku kepada orang tua sahaja, tetapi ia berlaku kepada semua orang. Sekarang ni penyakit kronik seperti kanser dan sebagainya turut berlaku kepada orang muda. Ini menandakan proses penuaan semakin pantas berlaku kepada sesetengah orang.

Bolehkah Kita Reverse Aging?

Penyelidikan baru menunjukkan kemungkinan untuk melambatkan atau bahkan membalikkan penuaan, dengan mengganggu perubahan dalam aktiviti gen-jenis perubahan yang sama yang disebabkan oleh kehidupan manusia.
Kajian itu menambah berat kepada hujah saintifik bahawa penuaan adalah sebahagian besar proses yang disebut perubahan epigenetik, perubahan yang menjadikan gen lebih aktif.
.
Pada manusia, perubahan epigenetik atau penuaan pramatang (terlalu pantas) disebabkan oleh merokok, pencemaran atau faktor persekitaran yang lain – yang memanggil aktiviti-aktiviti gen atas atau ke bawah. Apabila perubahan ini berkumpul, otot kita lemah, minda kita perlahan dan kita menjadi lebih terdedah kepada penyakit.

Saya mula berminat dengan reverse aging bila saya belajar dengan proses penuaan dari Dr Malinda Ali. Beliau banyak beri input tentang penduduk The Blue Zones iaitu penduduk yang mempunyai bilangan teramai orang yang hidup lama (sekitar 90 tahun ke atas) dan mereka memiliki statistik kesihatan terbaik (paling kurang penyakit kronik).

Saya senaraikan semula wilayah The Blue Zones:

 1. Sardinia, Itali (sebuah pulau kecil di luar pantai Itali, khususnya kawasan yang dipanggil Wilayah Nuoro)
 2. Ikaria, Greece
 3. Okinawa, Jepun
 4. Nicoya, Costa Rica
 5. Loma Linda, California (kawasan di mana kumpulan agama memanggil hidup Advent Hari Ketujuh)

Saintis dah ramai yang kaji penduduk Blue Zones ni.

Menurut saintis, dengan membuat perubahan kepada diet anda, rutin senaman, sikap dan pandangan di dunia, saintis berpendapat sesiapa sahaja boleh meningkatkan peluang mereka untuk mendapatkan kembali dekad tambahan kehidupan (reverse aging) yang sihat dan bahagia.

Ini membawa maksud yang baik. Apa yang lebih mengagumkan daripada usia purata bahawa orang-orang di zon biru hidup? Kualiti kehidupan mereka!

Mereka menjadi tua dalam keadaan yang lebih baik, dan statistik mendedahkan risiko yang jauh lebih rendah dari serangan jantung, strok, kanser, osteoporosis, Alzheimer dan demensia pada orang tua yang tinggal di zon biru berbanding kita di Malaysia.

Perlukah Saya Sertai Projek Reverse Aging?

Sesiapa sahaja perlu sertai, at least bagi anda yang ada kesedaran mendapatkan kesihatan yang terbaik sebelum ianya jadi terlambat.

Melalui projek ini kami akan guide anda tentang

 1. Produk yang diberikan berkualiti tinggi. 100% pengguna Berjaya mendapatkan kesihatan yang lebih baik dan kulit lebih sihat.
 2. Guide amalan pemakanan yang sihat
 3. Bagaimana mengubah gaya hidup anda
 4. Mendapatkan nikmat kesihatan anda semula
 5. Istimewa Reverse Aging Protocol

Apakah Produk Dalam Projek Reverse Aging?

Semua mengenali saya sebagai pakar Vivix dan Youth Shaklee. Dengan kepakaran saya dan pengetahuan saya, saya fokuskan kepada kedua-dua produk anti penuaan ini dalam projek ini.

1. Vivix Shaklee

Vivix™ Shaklee adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik.

Vivix merupakan produk anti penuaan selular, yang dicipta oleh Shaklee Corporation, adalah revolusioner, mempunyai 5 hak patensangat berkuasa dalam memerangi penuaan selular.

Salah satu bahan utama (resveratrol) dalam Vivix dirujuk di lebih 2,500 penerbitan penyelidikan, termasuk pelbagai kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institutes of Aging, dan Institut Sains Kesihatan Alam Sekitar.

Vivix menyediakan 100 mg resveratrol dalam setiap hidangan (Satu sudu teh). Ekstrak resveratrol mempunyai resveratrol semulajadi Kandungan 98%. Ini sebenarnya suplemen anti-penuaan terbaik di dunia.

Anda tentu nak tahu apakah kebaikan Vivix Shaklee kepada kesihatan dan adakah ia berbaloi sebagai pelaburan kesihatan? Kebaikan Vivix Shaklee seperti berikut:

 • Menggalakkan penuaan sihat (jadi boleh awet muda dan bertindak sebagai antipenuaan)
 • Bertindak mencegah kanser (dalam sesetengah kajian makmal polifenol boleh menggalakkan kematian sel kanser secara semulajadi)
 • Melindungi jantung
 • Membantu untuk reverse penyakit kencing manis, justru mengelakkan komplikasi akibat kencing manis / diabetes
 • Meningkatkan kesihatan sendi, mengelakkan masalah seperti arthritis, dan melindungi saraf
 • Mengurangkan risiko penyakit Alzheimer / Dementia
 • Mengurangkan risiko strok dan membantu rawatan
 • Meningkatkan sistem imun
 • Menggalakkan kesihatan keseluruhan
Vivix sebagai antipenuaan, bantu hidup lebih lama
Vivix sebagai antipenuaan, bantu hidup lebih lama

2. Youth Skincare

Cabaran zaman sekarang adalah menyediakan produk berasaskan semulajadi yang turut memberikan faedah anti penuaan. Ramai pengguna sekarang terpaksa mengorbankan aspek keselamatan dan menggunakan produk yang banyak mengandungi bahan kimia yang dipersoalkan keselamatannya, disamping keberkesanan juga dipersoalkan.

Ada 2 aspek yang ekslusif hari ini iaitu samada ia bebas bahan kimia berbahaya atau produk itu berkesan. Jadi inilah yang kami cuba sampaikan.

Dengan Youth Skincare, Shaklee tidak berkompromi dengan ujian klinikal. Youth telah melalui ujian klinikal yang mana menunjukkan keberkesanan yang luar biasa. Pada masa yang sama Youth Skincare tidak mengandungi kebanyakan bahan kimia berbahaya semata-mata untuk menjadikannya berkesan.

Youth Skincare direka untuk menangani pelbagai sebab penuaan kulit:

a. Kombinasi Ekstrak Sel Epal dan Vitamin A Untuk Pembaharuan Sel

Pembaharuan sel kulit kita semakin lambat secara drastik, yang menyebabkan kulit kita kehilangan keremajaan dan kelembutan. Shaklee Youth mengandungi kombinasi Ekstrak Sel Epal dan vitamin A (retinol) yang membantu mempercepat pembaharuan sel kulit kepada kadar yang lebih cepat seperti orang muda.

b. Ekstrak Shisandra Untuk memberikan nutrisi dan tenaga kepada kulit

Apabila kita semakin berusia, sel kulit tidak lagi dapat mengangkut nutrien ke sel yang diperlukan (untuk sel kulit mempunyai tenaga untuk ia berfungsi dengan baik). Oleh sebab itu, Youth Skincare mengandungi ekstrak buah chisensis Shisandra untuk membantu secara struktural memberikan lebih banyak nutrien dan tenaga kepada kulit.

Youth Shaklee skincare terbaik masa kini
Youth Shaklee skincare terbaik masa kini

c. Sasaran kepada Youth Protein untuk hasilkan kolagen dan elastin

Bermula usia 20an lagi kulit kita kurang dapat menghasilkan kolagen dan elastin. Apabila kita mula berusia, sel kulit ini menerima semakin sedikit isyarat untuk menghasilkan protein kolagen. Apabila ini berlaku, dari masa ke semasa menyebabkan berlakunya kedutan, kehilangan keanjalan dan seterusnya menyebabkan kulit kendur.

Justeru dalam Shaklee Youth mengandungi ekstrak Lotus Japonicus yang pertama untuk pasaran yang mengaktifkan Youth Protein yang baru ditemui di kulit yang telah terbukti dapat menghasilkan lebih banyak kolagen dan elastin. Shaklee adalah syarikat pertama yang mensasarkan Youth Protein ini.

d. Perlindungan dari alam sekitar dengan gabungan polifenol dan Vital Repair Complex

Akhir sekali, selain penting untuk meremajakan kulit, kita juga harus melindungi kulit daripada kesan buruk alam sekitar. Faktor alam sekitar mempercepatkan penuaan kulit bermula dari awal usia kehidupan, jadi apabila kita tua, kulit kurang dilengkapi sistem pertahanan diri.

Sebab itu Shaklee menggabungkan polifenol Anggur Muscadine yang eksklusif dengan Vital-Repair Complex (gabungan nutrien dan vitamin) yang telah dipaten ke dalam Shaklee Youth. Dalam ujian makmal, kedua-dua ramuan ini terbukti melindungi sel kulit daripada faktor alam sekitar yang merosakkan yang menyebabkan penuaan pramatang pada kulit.

Shaklee amat berbangga kerana Youth direka secara harmoni dengan alam semulajadi dengan menjaga standard keselamatan tertinggi. Selain itu Youth Skincare menyediakan keberkesanan kepada kulit yang tidak dapat dipenuhi dalam mana-mana produk kecantikan di pasaran.

Teruja?

Apa yang anda dapat dengan menyertai projek Reverse Aging?

Semua ini anda dapat PERCUMA dengan pembelian set Reverse Aging (Vivix dan Youth Skincare):

 • Reverse Aging Protocol.
 • Teknik self spa yang kemudiannya boleh dikembangkan sebagai bisnes mobile spa
 • Produk high quality dengan kajian saintifik
 • Support team yang kuat dan meriah
 • Teknik simple tapi berkesan
 • PERCUMA kelengkapan self spa

Penutup

Projek ini saya reka untuk berikan manfaat kepada customer saya yang membeli pakej ini. Ia akan dapat bantu selesaikan masalah:

 1. Kesihatan – akan dapat semula nikmat kesihatan, atau dapat jaga kesihatan
 2. Kecantikan dan awet muda – menyerlahkan lagi kulit sihat, tiada lagi masalah kulit.

Saya Berminat Untuk Beli Set Reverse Aging Shaklee, Berapa Harganya?

Set Reverse Aging terdiri daripada Vivix dan Youth Shaklee
Set Reverse Aging terdiri daripada Vivix dan Youth Shaklee

Ada 2 pakej yang anda boleh pilih:

1. Reverse Aging Starter

Set mengandungi:

 • 1 botol Vivix
 • 1 set Youth Starter (Cleanser, Toner, Moisturiser dan Night Cream)

Set ini hanya bernilai RM1,219 sahaja. Anda turut akan dapat perkara berikut:

 • Keahlian percuma bernilai rm65
 • Percuma pos
 • Bonus RM40 (cash back)
 • 1 botol Vitamin C Chewable Percuma
 • Reverse Aging Protocol.
 • PERCUMA kelengkapan self spa

2. Reverse Aging Premium

Set mengandungi:

 • 1 botol Vivix
 • 1 set Youth Renewal and Maintain (Cleanser, Toner, Moisturiser, Night Cream dan Serum)

Set ini hanya bernilai RM1,549 sahaja. Anda turut akan dapat perkara berikut:

 • Keahlian percuma bernilai rm65
 • Percuma pos
 • Bonus RM45 (cash back)
 • Reverse Aging Protocol.
 • PERCUMA kelengkapan self spa

Istimewa bulan Disember 2018, anda dapat percuma Radiant C+E bernilai rm412!!

Nanti dulu!

Sebelum anda mendapatkan Set Reverse Aging Shaklee, saya ada OFFER yang special untuk anda.

Saya nak berikan anda peluang untuk dapatkan Set Reverse Aging Shaklee dengan LEBIH DISKAUN!

Semua persoalan di atas saya boleh jawabsila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah.

Klik untuk konsultansi masalah anda dan membeli Set Reverse Aging Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

8 thoughts on “Apakah Projek Reverse Aging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp