10 Tahun Lebih Muda Dengan #YouthSkinCare

By | 22 January 2018
shaklee youth skin care

Ni overclaim ke apa?

Masa mula-mula diperkenalkan, tertanya juga, betul ke? Apa buktinya?

Ada satu sesi diadakan bersama para masters di mana Ketua Pakar Nutrisi Shaklee memberitahu berhubung 10 tahun lebih muda dengan Youth Skin Care.

Skin Age Index

Sejenis ujian yang diberi nama SKIN AGE INDEX di jalankan oleh Pakar kulit (Skin Expert) buat ujian ke atas mereka yang nak guna Youth Skin Care ni. Jadi mereka buat ujian sebelum dan selepas penggunaan.

Bagi yang belum tahu, Skin Age Index adalah pendekatan baru untuk mendokumenkan produk kecantikan atau prosedur anti-penuaan. Ia sememangnya telah diterima secara klinikal, boleh rujuk dalam kajian klinikal yang diterbitkan dalam NCBI.

Skin age index digunakan untuk mengukur tahap potensi produk kecantikan dan antipenuaan

Skin age index digunakan untuk mengukur tahap potensi produk kecantikan dan antipenuaan

Apa ciri-ciri Skin Age Index?

Test Indeks Umur Kulit (Skin Age Index) ini mengukur penampilan tanda-tanda utama penuaan dengan data klinikal fakta, antaranya :

  • kedut muka
  • tekstur kulit
  • saiz liang pori
  • hiperpigmentasi
  • Tona kulit
  • Seri wajah
  • keanjalan
  • kendur (sagging)

Mereka kelaskan mengikut umur, katakan 20 tahun, 30 tahun, 40 tahun dan seterusnya.

Selepas penggunaan Youth beberapa lama, 2/3 dari peserta kulit mereka lebih muda 10tahun! wow sangat kan.

Yang 50an, jadi macam 40an. Yang 40an jadi macam 30an. Pergh. Bestkan!

Barulah saya faham claim Shaklee:

“A Decade of Aging Erased ” dan “2/3 shifted their skin age to a younger decade”

Ohhhhh. bukan overclaim.

Ada bukti klinikalllll!

Hasil kajian klinikal Skin Age Index ke atas Youth Skincare mendapati 2/3 kulit pengguna 10 tahun lebih muda

Hasil kajian klinikal Skin Age Index ke atas Youth Skincare mendapati 2/3 kulit pengguna 10 tahun lebih muda

Teruja dengan Youth Skin Care by Shaklee

Teruja bila tahu Shaklee keluarkan produk baru skincare. Lebih teruja apabila ia siap ada kajian klinikal yang dijalankan.

Hasil kajian klinikalnya adalah:

100% of women were clinically proven to have younger looking skin!

Kalau kita baca product lain claim paling tinggi pun 97% macam tu Tau!

Ada yang berani cakap 100%?

Ya Shaklee ada! Sebab ada backup kajian klinikal.

Nak tengok testimoni pengguna Shaklee Youth?

Bila tengok testimoni pengguna Shaklee Youth di bawah ni, rasa tak sabar hendak gunakan sendiri. Cepatlah masuk Malaysia!

Testimoni Youth Skincare Shaklee, 10 tahun lebih muda

Testimoni Youth Skincare Shaklee, 10 tahun lebih muda

Testimoni Youth Skincare Shaklee, 10 tahun lebih muda

Testimoni Youth Skincare Shaklee, 10 tahun lebih muda

Testimoni Youth Skincare Shaklee, 10 tahun lebih muda

Testimoni Youth Skincare Shaklee, 10 tahun lebih muda

Testimoni Youth Skincare Shaklee, 10 tahun lebih muda

Testimoni Youth Skincare Shaklee, 10 tahun lebih muda

Testimoni Youth Skincare Shaklee, 10 tahun lebih muda

Testimoni Youth Skincare Shaklee, 10 tahun lebih muda

Youth Shaklee Skincare bakal masuk ke pasaran Malaysia pada Mac 2018. Cepat-cepat menabung ya.

Ayuh bertukar kepada Youth Skincare

Bila dah ada produk yang claim 100% terbukti menjadikan kulit 10 tahun lebih muda, buat apa lagi kita hendak tengok produk lain kan?

Sebahagian daripada 2500 bahan kimia yang telah diuji bebas dalam Shaklee Youth

Sebahagian daripada 2500 bahan kimia yang telah diuji bebas dalam Shaklee Youth

Lebih baik kita beli Youth Shaklee ni, disamping mempunyai kajian klinikal, Youth Shaklee Skincare juga ada ciri-ciri berikut:

  • Dijamin bebas daripada 2500 bahan kimia
  • Diuji secara klinikal dan melepasi ujian Skin Age Index – 2/3 mendapati kulit mereka 10 tahun lebih muda
  • Diuji oleh pakar Oftalmologi (pakar mata) – selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif
  • Mengandungi resveratrol sebagai bahan utama membolehkannya terus serap dengan segera

Teruja?

Klik disini untuk ketahui lebih lanjut berkenaan Youth Skincare By Shaklee

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

20 thoughts on “10 Tahun Lebih Muda Dengan #YouthSkinCare

  1. nohas

    skincare yg menakutkan bila ada banyak bahan kimia dan side-effect nya….bila ada ujian klinikal, rasa konfiden nak mencuba…tak lama lg tu..

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      betul, pengguna kena lebih celik dengan apa yang diambil

      Reply
  2. Dewi

    Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau http://www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis 🙂

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      zaman sekarang lelaki pun pandai jaga penampilan

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge