Call nowWhatsapp

3 Tips Berjaya Dalam Bisnes Shaklee Era Cov19

12 tips hidup bersama covid19

Kalau beberapa tahun kebelakangan ni, bisnes online jadi sangat popular, mudah dan boleh dibuat dimana-mana sahaja. Semuanya dihujung jari sahaja.

Bila dah masuk era Covid19 dimana semua orang kena kuarantin dalam tempoh yang agak panjang, makin menjadi-jadi bisnes online. Bahangnya bukan di negara kita sahaja, bahkan di semua pelusuk dunia.

Berbeza sangat dengan kedai fizikal yang:

  • memerlukan kita berada di kedai yang mana menyukarkan mak-mak yang kebanyakannya nak berada di rumah sambil uruskan anak-anak
  • tinggi modal antaranya perlu termasuk sewa kedai, bil-bil, gaji pekerja dan lain-lain

Bila kena kuarantin, kedai tak boleh beroperasi. Ini menyebabkan banyak kedai gulung tikar dan sedang bermasalah:

Victoria’s Secret sudah declare bankrup
Zara menutup 1200 kedainya (kebanyakannya di Asia)
La Chapelle menarik balik sebanyak 4391 kedainya.
Chanel telah menghentikan pengeluaran
Hermes telah menghentikan pengeluaran
Patek Philippe telah menghentikan pengeluaran
Rolex telah menghentikan pengeluaran

Kebanyakan industri produk berjenama dan mewah telah menghentikan pengeluaran baharu.

Jenama Nike pula telah menyediakan sebanyak $23 billion US dollars untuk menghadapi round kedua pemberhentian besar-besaran.

Tentang travel tak usah cakaplah kan. Founder AirBnb sebut, disebabkan pandemik ini, usaha selama 12 tahun termusnah dalam masa 6 minggu sahaja.

Starbucks pun dah maklumkan menutup 400 premisnya secara kekal.

Under the weight of the new crown pandemic, many giants are facing the crisis of failure.

Five months of pandemic were in debt, and tens of thousands of companies went bankrupt, so the company was seriously replaced.

Sekarang kita dia separuh tahun kedua tahun 2020, cabaran lebih besar kepada kekuatan korporat.

Bisnes Online Kekal Menjadi Pilihan Walaupun Selepas PKP

Bisnes online bukan baharu. Namun sebab PKP, ramai orang menggunakan online sebagai medium membeli belah. Dan habit ini berterusan walaupun selepas PKP.

Saya pun perasan juga, banyak syarikat jenama popular seperti Marks & Spencer yang sebelum ini tak menggunakan pun bidang ecommerce, pasca Covid19 ni, mereka pun turut sama menggunakan kelebihan industri online.

Banyak platfom yang kita boleh gunakan seperti WhatsApp, Facebook, Instagram, Google, Twitter, LinkedIn dan macam-macam lagi untuk anda mempromosikan produk /servis anda.

Antara income dari bisnes Shaklee yang diperolehi oleh team kami
Antara income dari bisnes Shaklee yang diperolehi oleh team kami

Bolehkah Saya Baru Nak Mula Bisnes Online Dengan Shaklee?

Dalam MLM Shaklee ni, yang mana walaupun kita masih baru, peluang kita untuk berjaya, sama sahaja dengan orang yang telah lama berkecimpung dalam Shaklee. Anda tak rugi apa pun. Yang penting anda belajar, komited dan ambil tindakan.

Tools Online Yang Boleh Digunakan Untuk Bisnes Online Shaklee

Di sini saya kongsikan antara tools yang anda boleh gunakan untuk kembangkan bisnes online anda.

Seperkara sebelum itu, pastikan anda adalah pengguna Shaklee dan merupakan Shaklee lover. Perkongsian sebagai pengguna Shaklee sendiri adalah lebih baik.

1. Pilih Medium Marketing, Utamakan Social Media

Medium marketing banyak sangat sekarang ni, boleh pilih mana yang suka, dan konsisten lakukannya. Antaranya:

  • YouTube
  • Google My Business
  • Facebook personal
  • Facebook Page
  • Instagram
  • Blog

2. Belajar Ilmu Copywriting

Copywriting ni sebenarnya adalah ayat yang kita guna pakai untuk content & advertising.

Ini adalah ilmu asas yang wajib anda kuasai kalau anda nak mempengaruhi pelanggan anda. Bukan pengaruh macam santau tu. Tapi lebih kepada nak buat pelanggan kita membeli produk /servis kita.

Ayat kena baik habis kalau nak pikat hati pelanggan. Ala macam nak mengorat. Kena lah tahu guna ayat manis. Cuma jangan ada unsur penipuan disini.

3. Gunakan Whatsapp

Whatsapp lebih power sebagai medium marketing. Saya memang ajar team saya yang baru-baru menggunakan Whatsapp sahaja untuk memulakan bisnes. Alhamdulillah dalam sebulan boleh rank up terus sebagai Supervisor.

Ramai yang tak perasan kelebihan Whatsapp, namun i

Ayuh sertai team kami yang unggul ini, bersama berjaya bersama kami dalam Shaklee
Ayuh sertai team kami yang unggul ini, bersama berjaya bersama kami dalam Shaklee

Jom Bisnes Shaklee Bersama Kami Di MAF Empire

InsyaAllah Jun ini lebih gemilang untuk team kami.

Wanna join my team? Jom. Tak semestinya join dengan saya directly, boleh join any of my team members. Paling cepat anda join, lagi cepat anda ahead from others.

Ada beberapa link rujukan yang saya rasakan bermanfaat untuk anda, jemput baca ya:

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

11 thoughts on “3 Tips Berjaya Dalam Bisnes Shaklee Era Cov19

  1. Racheal Loh says:

    well, seems like Shaklee has a better plan compared to previous long time ago as I can see many people been joining this too!! well, at least another good income business

  2. Bonda Chanteq says:

    tahniah kepada shaklee yang dah bertapak di malaysia sejak tahun 90 an lagi…bila sebut bznz online, yaa online purchasing adalah pilihan masyarakat sekrg..dari sejak PKP lagi BC mmg pilih beli online..senang dan mudah..

  3. Tengkubutang says:

    TB pernah join jadi ejen shaklee dulu tapi last-last terkubur sebab takde masa dan tak boleh nak fokus menjual.. huhu.,. sekarang ni masih makan produk shaklee yang vit C dan Ostematrix tu.. serasi dua tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge