Call nowWhatsapp

Penyakit Berjangkit dan Sindrom Metabolik

Kenapa semua orang perlu detox?

Baru-baru ni tertengok 1 video yang dikongsi oleh Dr Hafiz Sulaiman. Beritanya tentang risiko C**ona Virus kepada orang obes. Jemput tonton:

Kebanyakan yang meninggal dunia, telah pon ada masalah Sindrom Metabolik. Begitu Menurut Dr Assem Malhotra Pakar Jantung dari UK.

Apa Itu Sindrom Metabolik ?

Ia Merupakan Kombinasi Beberapa Penyakit

  • Darah Tinggi
  • Kencing Manis
  • Kegemukan
  • Cholesterol Tinggi.

Isu mustahak bagi orang orang begini ialah Sistem imun Sudah Terabai Lama. Immune System Is Already “Outstretch” kata Dr Assem.

Dan Kita Mengetahui Golongan Ini Paling Mudah Terkena Demam Selsema Atau Jangkitan Influenza yang lain.

Jadi Mengikut Kata Dr Assem Malhotra Pakar Jantung Dari UK, kebanyakan dari kita akan di jangkiti C**ona Virus at some point. Cuma isunya apakah kita dapat simptom yang teruk atau hanya ringan.

Peluang untuk kita bertahan dalam pandemic ini terletak pada perubahan Gaya Hidup.

Tips Penting Dari Beliau Adalah :

  1. Exercise ( 10 min brisk walk, HIT train )
  2. Makan makanan yang berkhasiat sahaja. Elak junk food dan gula
  3. Tidur yang cukup.

Selain beliau memberitahu kita, penyakit sindrom metabolik ini boleh kita rawat dalam beberapa minggu atau bulan. Get into remission. Dengan cara ubah lifestyle seperti di atas, dan jangan lupa:

  • Metabolic syndrome is reversible.
  • Tingkatkan system immune kita. Ubah gaya hidup.
  • Ambillah suplemen yang berkualiti

Jangan tinggal suplemen seperti berikut:

  • Vitamin C
  • Vivix
  • Nutriferon
  • Omega Guard
  • Ostematrix (vitamin D dan magnesium)
  • Vitamin E
  • Zinc Plus

Selain tu join kami di #JomDetoxJutawan untuk buang toksin dalam badan justeru dapat bantu anda sihat, kuruskan bdan.

Kami bermula untuk batch 26.0 pada 5 Jun ini insyaAllah.

Kenapa Perlu Sertai Jom Detox Jutawan?

Detox ni ialah proses pembuangan toksin dalam badan kita melalui organ-organ dalaman badan kita. Ia untuk badan kita lebih ringan dan mendapat manfaat kesihatan yang lain. Untuk maklumat lanjut boleh baca daripada perkongsian saya sebelum ini:

Saya akan share checklist untuk kita sama-sama check sama ada kita perlu detox atau tak. Boleh tick untuk lihat sejauh mana badan kita perlu detox.

  1. Berat badan berlebihan
  2. Sembelit
  3. Sakit kepala
  4. Jerawat
  5. Penuaan pra matang
  6. Kulit kusam
  7. Cepat letih, cepat lemau
  8. Masalah penghadaman atau sembelit
  9. Imsonia
  10. Keinginan makanan banyak terutama makanan manis.
  11. Susah fokus dalam masa lama
  12. Penyerapan nutrisi yang kurang contohnya makan supplement tapi tidak berkesan.
  13. Tinggal di kawasan yang tersedah pada pencemaran
  14. Seorang perokok dan dikelilingi perokok.
  15. Nafas berbau dan badan berbau
  16. Sukar tidur di waktu malam

Lagi banyak anda tick, lagi banyak sebab anda perlu detox.

Salah satu faktor penting kenapa anda perlu detox adalah untuk tangani masalah berat badan. Dr Assem sebut tadi kan, obesity adalah faktor risiko C**ona Virus . Penyakit metabolik seperti yang saya sebut tadi, sebahagian besarnya berpunca daripada obesiti.

Toksin memberi kesan buruk kepada keupayaan tubuh secara semula jadi untuk membakar lemak yang mengakibatkan kepada penambahan berat badan.

Yang bertanggungjawab dalam menjaga kilang lemak anda adalah gen pemberi signal, dan apabila toksin telah melekat kepadanya, ia akan membuatkannya kurang berfungsi lantas mengakibatkan lebih banyak lemak terkumpul.

Lambat laun, sel lemak baharu ini akan dipenuhi oleh lemak dan toksin yang berlebihan menyebabkannya tidak dapat berfungsi dengan baik malah ia langsung tidak dapat membantu dalam menghasilkan tenaga dan hormon yang elok sebagaimana sel lemak yang baik sepatutnya berfungsi. Haa, inilah sebabnya kenapa perlu detox

Kesan semulajadi apabila ber’Detox’ adalah membakar lemak kerana toksin tersimpan di dalam sel lemak dan mampu meningkatkan metabolisma. Sebab itu ramai dapat kuruskan badan selepas detox.

Bottom Line

Di program detox Shaklee kita tidaklah fokus sepenuhnya kepada suplemen, tapi ianya program yang lebih daripada itu dan paling penting kita bantu anda adapt kepada new lifestyle.

Anda boleh rujuk kepada link berikut untuk maklumat program:

Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 9 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik
Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 9 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik

Anda Berminat? Sertai #JomDetoxJutawan Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetoxJutawan, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Sertai #JomDetoxJutawan Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Sertai JomDetoxJutawan Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

9 thoughts on “Penyakit Berjangkit dan Sindrom Metabolik

  1. Hanny Abdullah says:

    Betul lah tu, orang yang berpenyakit ni memang mudah terkena bermacam jangkitan. Kena hati-hati sangat bila berada disekeliling orang. Amalkan juga pemakanan dan suplemen yang bagus

  2. Fas says:

    Ya warga emas paling mudah dijangkiti sebab sistem immune mereka kurang. Jadi pesan pdnibu bapa anda jangan keluar rumah.

  3. adianiez AIDA says:

    detox.
    yes penting. paling selalu dgr, detox utk kurus.
    aida setuju. if kita nak badan sihat, wajib la kluarkan toksin dlm badan.
    then baru la kesihatan dpt ambil tempat.
    apapun, pesakit kronik wajib refer doktor. apapun, kena dgn nasihat doktor.
    lain org, lain pe’el badan, kan. dia sesuai, tapi maybe kita tak sesuai 🙁 mudarat nanti.

  4. Tengkubutang says:

    betul tu, kebanyakan pesakit yang dijangkiti covic19 rata2 nya berumur 60 keatas yang punya masalah penyakit 4 serangkai tu.. yang juga punya sistem imun yang lemah..

  5. Ruby says:

    Detox ni penting. Tambahan dah berusia ni. Apa yang kita makan selama hari ni tak semua keluar kan? Kadang rasa badan tak sedap tu. Detox la. Paling malas detox dengan minum air kosong pun dah ok. 3 liter sehari untuk Ruby. Ikut berat badan kita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge