Call nowWhatsapp

Usaha Tangga Kejayaan

Tangga terpanjang di dunia

Dalam gambar ni ialah tangga paling panjang terletak di Pergunungan Nizen (Banjaran Alps juga) di Switzerland, tercatat rekod terpanjang dalam Guiness Book of Records.

Panjangnya tangga ni adalah 3.5km. Fuh dah macam jalan terus, tapi rupanya tangga.Tangga dibuat sebabnya Pergunungan Nizen ni rupa bentuknya dah macam piramid.

Jadi senanglah buat tangga terus. Sebab tu juga Nizen digelar Piramid Switzerland. Ia ada 11, 674 anak tangga, sanggup daki?

Tangga sebenarnya memberi banyak inspirasi kepada saya. Kalau kita di bawah, kita kena daki tangga ni baru kita boleh naik. Kita tak ada kuasa transportasi macam Ochobot.

Tapi ada setengah-setengah orang tak nak naik guna tangga tu. Samada suka bermain-main dibawah, sekali sekala tengok atas membawang “Tengok tu orang tu tertonggek2 naik tangga”
“Tengok orang tu naik tangga pakai kasut tak sesuai”
“Best la orang tu, dah sampai atas…”

Ada yang menunggu sehingga lif atau eskalator dibina. Mungkin menanti hingga akhir hayat.
Ada juga yang buat-buat tercedera dan tunggu kalau-kalau ada orang lain yang sanggup pikul dia ke atas.
Ada yg menanti takdir. Ya lah, kalau dah takdir naik ke atas, tak perlu buat apa pun, nanti sampai juga katanya. Beruntungnya orang begini. Tak perlu susah-susah makan, kalau dah takdir kenyang, kenyang jugalah.

Sudah-sudahlah. Kita bukan hidup dalam cerita kartun. Kehidupan sebenar ni memang perit. Kerana inilah hakikat kehidupan di dunia.

Jom. Naik tangga sama-sama.

Bottom Line

Saya sentiasa optimis dengan bisnes Shaklee. Anda bagaimana?

Ingin mulakan bisnes bersama kami?

Peluang pendapatan unlimited dengan Shaklee, buatlah sungguh-sungguh, komited, fokus dan anda juga berpeluang bergelar jutawan bersama bisnes Shaklee.

Ada beberapa link rujukan yang saya rasakan bermanfaat untuk anda, jemput baca ya:

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge