Call nowWhatsapp

Tulis Impian Adalah Satu Cara Mencapai Impian Kita

Tulis Target Shaklee

Dah tengok video saya tadi tentang writing down your own goals? Jemput tengok ya

Sekarang dalam bentuk penulisan. Selalu lah kan upline atau mentor suruh kita tulis our own goals.

  • Ada yang tulis
  • Ada yang tak tulis
  • Ada yang tulis tapi menggunakan henfon atau notebook (bukan tulis namanya ni, sbb kita hanya taip)

Tetapi apa perbezaan yang dibuat dengan tindakan mudah untuk menuliskan matlamat? Jawapan. Perbezaan besar.

Ringkasnya, menuliskan matlamat anda mempunyai kesan yang kuat. Ini meningkatkan peluang anda untuk berjaya.

Menulis matlamat memberi isyarat kepada alam semesta yang kita sedia untuk menerima. Ini mengaktifkan bawah sedar kita untuk mencari peluang. Dan alam semesta mula sejajar untuk membawa kita apa yang kita mahukan.

Dengan menulis matlamat, kita telah 42% lebih hampir untuk berjaya

Perasan tak, bila kita berniat dan kita sedang mempertimbangkan nak beli kereta Honda Serena misalnya, bila kita keluar, kita akan nampak Honda Serena di mana-mana.

Bila kita berniat nak tukar kereta baharu, kereta sediada kita mula meragam. Baru fikir nak tukar henfon baharu, henfon sediada kita pun merajuk, selalu pula hang tak pasal2.

Ini dimaksudkan dengan alam semesta, sejajar bawakan apa yang kita mahukan.

Saya percaya bahawa matlamat yang tidak tertulis hanyalah keinginan. Apa yang kita fikirkan, kalau tidak ditulis, hanyalah tinggal keinginan, bukan matlamat, bukan impian.

Bukti saintifik dan anekdot tentang menuliskan matlamat sangat banyak. Kajian daripada:

  • Harvard Business Studies menyatakan orang yang menulis matlamatnya 3x ganda lebih berjaya berbanding mereka yang tidak.
  • Gail Matthews dari Dominican University menyatakan daripada kajian terhadap 267 peserta, dengan menulis target anda adalah 42% lebih hampir mencapainya.
Pro dan con menulis matlamat

Apabila kita menulis target, kita sedang mengaktifkan satu bahagian kecil di otak kita iaitu Reticular Activating System (RAS).

RAS ni macam superhuman la kuasanya, sangat powerful kalau kita berjaya activate dan gunakannya untuk kebaikan diri kita.

Kita semua ada RAS ni, hanya saja kita gunakan dan aktifkan atau sebaliknya.RAS kita berfungsi mencari apa sahaja yang akan membawa kita lebih dekat dengan matlamat kita.

Tips2 seperti ini banyak kami ajarkan dalam team bisnes kami #MAFEmpire ataupun daripada mentor2 kami dalam #LAT atau #Teamjutawan.

Ingin sertai saya dalam bisnes Shaklee dan mula generate income anda, jemputlah hubungi saya.

Bottom Line

Saya sentiasa optimis dengan bisnes Shaklee. Anda bagaimana?

Ingin mulakan bisnes bersama kami?

Peluang pendapatan unlimited dengan Shaklee, buatlah sungguh-sungguh, komited, fokus dan anda juga berpeluang bergelar jutawan bersama bisnes Shaklee.

Ada beberapa link rujukan yang saya rasakan bermanfaat untuk anda, jemput baca ya:

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

One thought on “Tulis Impian Adalah Satu Cara Mencapai Impian Kita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge