Call nowWhatsapp

Shaklee Business Leader National Conference 2020 – Part 2

Shaklee blnc 2020

Alhamdulillah dah lebih 2 minggu selepas event besar-besaran Shaklee salah satunya iaitu Business Leader National Conference 2020 pada 21 Februari 2020 yang lalu.

Apa yang menarik tentang BLNC kali ni? Jom kita lihat

1. Amanat CEO Shaklee Corporation, Roger Barnett

Buat pertama kali, tiada wakil Shaklee Corporation hadiri persidangan kali ini disebabkan oleh masalah global, Corona Virus atau Covid-19. Disebabkan virus ini, pihak kerajaan US telah menghadkan perjalanan rakyatnya ke luar negara, walaupun dalam hal bisnes.

Tapi bagaimanapun, CEO Shaklee iaitu Mr Roger Barnett tetap memberikan amanat beliau secara Live dari California.

Antara intipati amanat beliau ialah:

2. Hala tuju Syarikat untuk tahun 2020/2021

Untuk tahun 2020/2021, syarikat lebih memfokuskan untuk membantu pengedarnya mengembangkan kumpulan. Caranya adalah:

  • Pendaftaran ahli baru Shaklee kini hanya RM35 sahaja. Jika beli suplemen atau skincare sehingga 100uv, terus automatik jadi ahli Shaklee tanpa perlu bayar yuran pendaftaran RM35
Yuran penajaan kini RM35 atau percuma bagi setiap pembelian lebih RM400
Yuran penajaan kini RM35 atau percuma bagi setiap pembelian lebih RM400
  • Kempen pendaftaran 15 orang ahli baru dalam tempoh 3 bulan. Sekiranya berjaya mendapatkan 15 orang ahli baru ini, pengedar akan berpeluang dalam sesi khas bersama CEO Shaklee Corporation, Mr Roger Barnett.
Cabaran Penajaan 15 orang dalam tempoh 3 bulan
Cabaran Penajaan 15 orang dalam tempoh 3 bulan
  • Pendaftaran 36 ahli baru dalam tempoh 1 tahun (bermula April 2020) akan berpeluang mendapat anugerah khas pada National Conference 2021.

Selain itu, bagi tempoh 2020/2021, manfaat trip mewah Shaklee adalah:

  • International: Persidangan Antarabangsa di USA serta pelancongan di Los Angeles
Raikan ulangtahun ke 65 Shaklee Corporation di Los Angeles pada tahun 2021
Raikan ulangtahun ke 65 Shaklee Corporation di Los Angeles pada tahun 2021
  • Regional: Pelancongan ke Bali
Jom ikut saya trip Shaklee ke Bali!
Jom ikut saya trip Shaklee ke Bali!

3. Design baru produk Shaklee dan Logo Halal

Alhamdulillah yang ditunggu-tunggu tentulah tentang logo halal pada produk Shaklee.

Selama ini memang halal pun Shaklee ni, tapi selalu tanpa label halal pada produk menyebabkan kami perlu berikan surat halal yang dikeluarkan oleh ISA.

Kini dengan penukaran design baru Shaklee, sekaligus logo halal dapat ditempek pada design tersebut.

Logo Halal pada botol Shaklee
Logo Halal pada botol Shaklee
Design baru produk Shaklee
Design baru produk Shaklee
Design baru produk Shaklee
Design baru produk Shaklee

4. Networking dan Coaching

Biasalah kan bila event besar-besar macam ni, ramailah para pengedar kita jumpa. Terutamanya team kita sendiri, dan juga sidelines kita.

Seperti tahun-tahun sebelumnya, saya hadir bersama team saya. Alhamdulillah ramai yang saya dapat bawa kali ni. Selain tu, sebab saya bernaung di bawah #TeamJutawan, maka dapatlah jumpa upline dan Masters semua.

Saya bergambar bersama produk Shaklee
Saya bergambar bersama produk Shaklee
Bersama sebahagian team saya dan upline kami
Bersama sebahagian team saya dan upline kami
Bersama sebahagian team saya yang dapat hadir. Ada yag tak dapat hadir ke event
Bersama sebahagian team saya yang dapat hadir. Ada yag tak dapat hadir ke event
#TeamJutawan paling elegan dengan suit putih dan gold
#TeamJutawan paling elegan dengan suit putih dan gold

5. Makan, Hadiah dan Lain-lain

Biasa kalau event Shaklee mesti best bab makan dan hadiah kan. Bab makan tu mungkin kurang sikit tahun ini sebab disebabkan masalah Covid-19, kami diberikan makanan secara bungkusan. Walaupun bungkus, masih mewah dan banyak pilihan.

Walaupun berbungkus, makanan masih mewah
Walaupun berbungkus, makanan masih mewah

Dari segi hadiah, macam biasa hadiah untuk setiap pengedar yang hadir mesti berharga RM500 ke atas. Tahun ini hadiah yang kami terima berharga RM780 ke atas. Best giler!

Hadiah yang kami terima bernilai lebih RM700
Hadiah yang kami terima bernilai lebih RM700

Selain tu, Shaklee juga menyediakan aiskrim dan popcakes perisa ResV untuk kami rasakannya. Best, kalau dulu Vivix pun boleh dipelbagaikan cara pengambilan, ResV pun sama!

Popcakes Perasa ResV
Popcakes Perasa ResV
Aiskrim ResV
Aiskrim ResV

6. Pelancaran Produk Baru, ResV

Paling ditunggu-tunggu tentulah pelancaran produk killer terbaru Shaklee iaitu ResV.

ResV merupakan sister produk kepada Vivix, sebuah produk anti penuaan dalam bentuk liquigel. Saya ada tulis berkenaan ResV dalam artikel berikut:

Jemput tonton video pelancaran ResV seperti berikut:

Bottom Line

Seronok bisnes Shaklee ni. Selama 9 tahun ini saya enjoy juga buat bisnes ni. Mungkin bagi sesetengah orang mungkin rasa lambat dengan Shaklee ni tapi bak kata pepatah, If you wanna go far, go together!

Bagi saya sendiri, saya memilih bisnes Shaklee atas sebab yang saya tuliskan di atas. Jutawan pun sangat ramai dalam Shaklee, dan saya insyaAllah salah seorang daripadanya.

Ada beberapa link rujukan yang saya rasakan bermanfaat untuk anda, jemput baca ya:

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge