Call nowWhatsapp

2019 Tahun Bisnes Berkembang

Saya komited untuk lebih berjaya di tahun 2019

Alhamdulillah dah seminggu kita di bulan Januari, di tahun baru 2019. Anak-anak pun dah selesa ke sekolah. Urusan bisnes berjalan sebagaimana yang kita mahukan.

Entry kali ini saya ingin buat sorotan tentang bagaimana saya bina legasi bisnes saya, MAF Empire yang semakin maju sekarang.

Segalanya bermula dengan impian

Ya, betul. Segalanya bermula dengan impian.

Saya ada satu impian ini, iaitu saya terlalu inginkan untuk pergi ke USA. United States of America. Sudah banyak tahun saya mahu pergi. Seingat saya sejak saya mula bekerja.

Bila saya join Shaklee, baru saya tahu rupanya Shaklee adalah produk USA. Dan mereka dalam Shaklee wajib ada trip ke USA setiap 2 tahun sekali!

Saya join Shaklee tahun 2012. Masa tu saya buat bisnes pun main-main, jadi memang tak dapatlah trip ke mana-mana, apatah lagi USA! Jadi following years, pada 2014 sepatutnya Shaklee trip ke Orlando, USA. Tapi masa itu Donald Trump baru ambil alih pentadbiran USA, jadi macam suasana politik agak tak mengizinkan untuk Shaklee Malaysia hantar delegasi ke sana.

Untuk trip Shaklee, akhirnya saya dapat juga peluang dapat trip, bermula dengan regional Trip. Berikut adalah trip yang saya dapat:

  • 2016/2017 : dapat ke Cruise Libra Shaklee – Langkawi, Pulau Pinang, Phuket
  • 2017/2018: dapat ke Bangkok, Thailand
Impian saya untuk jejakkan kaki ke USA pada 2019 insyaAllah akan jadi kenyataan
Impian saya untuk jejakkan kaki ke USA pada 2019 insyaAllah akan jadi kenyataan

Saya tahu bagi tahun 2018/2019 trip insentif Shaklee International adalah ke Las Vegas dan San Fransisco. Saya terus pasang impian, kali ini saya mesti dapat minima 1 tiket!

Maka tahun 2018, saya mulakan strategi saya untuk dapatkan 1 tiket ke USA ni. Apa yang saya buat ialah saya kembangkan bisnes saya.

  • Saya wajib lahirkan seramai yang mungkin bisnes leader daripada team saya
  • Saya wajib naik rank minima kepada Senior Coordinator

Alhamdulillah kedua-duanya saya berjaya laksanakan. Apa yang saya dapat?

  • Saya dapat bantu lebih ramai orang untuk dapat bonus minima 4 angka
  • Saya tolong ramai wanita/ibu untuk dapatkan extra income
  • Saya dapat lebih ramai bisnes leader dalam team saya

Pencapaian bisnes team saya tahun ini:

  • 2 orang layak ke Business Leader National Conference 2018 (2017 – 1 orang)
  • Sales meningkat sebanyak 80%
  • Point kelayakan trip Shaklee lebih banyak berbanding 2017
  • Melahirkan seramai 7 orang supervisor baru
  • Layak menerima car bonus Shaklee

Bila dah dapat macam itu, saya jadi semakin seronok dan bersemangat. Bersemangat untuk bantu lebih ramai lagi! Betul tau, jadi macam addicted. Addicted untuk bantu lebih ramai yang berjaya.

Alhamdulillah saya dah capai salah satu benefit dari Shaklee iaitu Car Bonus program
Alhamdulillah saya dah capai salah satu benefit dari Shaklee iaitu Car Bonus program

Strategi Kembangkan Bisnes 2019

Untuk sesi 2019/20 ini pula, saya punya azam yang lebih tinggi untuk kembangkan bisnes saya melalui Shaklee. Antara azam saya tahun ini:

  • Ahli MAF Empire yang layak ke Business Leader National Conference 2020 seramai 30 orang
  • Lahirkan 5 orang Coordinator dan Senior Coordinator
  • Lahirkan Senior Supervisor 10 orang
  • Lahirkan Supervisor 20 orang
  • 10 orang layak dapat award di National Convention Shaklee tahun 2020
  • 10 orang ahli MAF Empire layak dapat trip Shaklee (samada regional atau international)
  • Saya naik rank Master Coordinator pada Ogos 2019
  • Sales kumpulan RM2 juta bagi tahun 2019
  • Downline saya seramai 1000 orang menjelang Disember 2019
  • Setiap bulan 10 orang bisnes leader lahir dari grup saya
  • Setiap bulan 50 orang nak buat bisnes join grup saya

Itulah dia, sebenarnya sejak hari pertama tahun 2019 lagi saya dah tulis azam diatas tu. Cuma kali ini saya mahu kongsikan dengan anda pula.

Saya bersama sebahagian daripada leaders saya yang hadir
Saya bersama sebahagian daripada leaders saya

2019 Tahun Network Marketing Bersinar

Tahun 2019 adalah tahun yang mencabar buat kita dari segi kewangan. Mencabar pun, takkan kita nak biarkan sahaja ianya memberikan kesan kepada kita, betul?

Jadi ayuh kita buat sesuatu. Bisnes Shaklee yang saya nampak balik best, bonus banyak, peluang pun besar.

Hubungi saya. Saya bantu anda untuk berjaya bina income dan buat duit tanpa modal dan modal yang tersangatlah rendah ni. Hubungi saya segera. Sebabnya offer ni akan tamat pada 28 Februari 2019. Jadi bertindak segera ye.

Ayuh sertai team kami yang unggul ini, bersama berjaya bersama kami dalam Shaklee
Ayuh sertai team kami yang unggul ini, bersama berjaya bersama kami dalam Shaklee

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

2 thoughts on “2019 Tahun Bisnes Berkembang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge