Cara Rawat Sopak Dengan Berkesan

By | 30 August 2016

Biasanya memang ramai juga yang hubungi saya berkenaan sopak. Dan mereka hubungi saya melalui beberapa postin saya berkenaan sopak sebelum ini. Kebanyakan pesakit sopak telah cuba pelbagai rawatan tetapi tidak berkesan.

Cara Rawatan Sopak Dengan Berkesan dan Selamat

Beberapa orang customer sopak saya ada yang berkongsi dengan saya rawatan yang telah mereka ambil sebelum ini. Kebanyakannya hanya menggunakan krim sapu semata-mata. Kadar rawatan pun mahal, maklumlah fi untuk doktor pakar kulit sememangnya mahal.

Saya pernah jumpa doktor pakar kulit sekitar tahun 1990an akibat masalah jerawat. Sekali jumpa doktor dan ubat, saya dikenakan cas lebih kurang RM300. Ada yang beli krim berharga rm35 dan dijanjikan sembuh sepenuhnya, tapi tak juga baik-baik.

Saya selalu maklumkan kepada customer saya, sopak adalah salah satu penyakit SLE. SLE digelar juga penyakit 1000 wajah. Pesakit SLE bagi masalah kulit antaranya adalah sopak (vitiligo), ekzema (mild) dan psoriasis. Sebab inilah sukar untuk merawat penyakit sopak ini.

Penyakit sopak dipercayai membentuk protein yang dipanggil cytokins. Protein inilah yang merosakkan sel melanosit yang membentu melanin. Bagaimanapun ada juga teori lain yang mengatakan melanosit ini sendiri yang merosakkan dirinya.

Kaedah rawatan deangan menggunakan nutrisi Shaklee adalah untuk:

  • Meningkatkan sistem imun – ini disebabkan pesakit SLE mengalami masalah autoimmune dimana sistem imun mereka menyerang badan mereka sendiri.
  • Memperbaiki sel – ini disebabkan sel kulit pesakit perlu dibaik pulih supaya kulit asal dan sebenar dapat menggantikan kulit putih (pigmentasi). Secara mudah faham, bila mana sel sihat, luaran pun kelihatan cantik.

Antara produk sesuai untuk masalah sopak adalah:

1. Vivix

Penyakit sopak menyebabkan tubuh pesakit menghasilkan protein cytokines yang boleh merosakkan sel-sel melanosit. Vivix bertindak dengan cara menghalang pembentukan protein AGE di dalam tubuh. Protein AGE yang terbentuk boleh menyekat dan menghalang sel berfungsi secara normal.

Vivix juga kaya dengan resveratrol dan polifenol yang bertindak sebagai antioksidan untuk menghalang dan merawat kerosakan kulit yang berlaku.

Selain itu, Vivix mengandungi polifenol penting. Kajian menunjukkan polifenol bertindak sebagai antioksidan untuk menghalang dan merawat kerosakan kulit disebabkan oleh pendedahan kepada cahaya matahari. Bukan itu sahaja, kerosakan kulit turut berkait rapat dengan radikal bebas yang bertindak memusnahkan sel kulit. Polifenol menunjukkan sangat baik untuk melindungi kulit dan tubuh daripada radikal bebas.

2. Energizing Soy Protein (ESP)

ESP pula merupakan protein yang penting penting untuk pesakit sopak. Ia memperbaiki dan merawat sel sel yang rosak. Pengambilan protein yang mencukupi membantu badan kita untuk menghasilkan sel yang lebih sihat.

3. DTX Complex

Curcumin yang diekstrak merupakan antara suplemen yang terbaik bagi mencegah pelbagai jenis penyakit dengan mudah. Ia dapat menguatkan sistem imunisasi badan dan mengurangkan kerosakan sel-sel badan. Kawalan tekanan oksidatif, modulasi laluan biokimia, peraturan enzim, mencegah keradangan adalah beberapa teknik yang ia gunakan untuk menyembuhkan luka dan membaiki kulit. Ini menjadikan cucurmin sangat membantu vitiligo untuk menggalakkan repigmentasi.

Cucurmin merupakan salah satu bahan di dalam DTX Complex. Justeru pengambilan DTX Complex adalah sangat penting kepada pesakit sopak.

4. B-Complex

Perhatikan melalui laporan di bawah. Ia menunjukkan terdapat kajian dibuat dengan pengambilan vitamin B kepada pesakit sopak. Selepas setahun keputusan menunjukkan kulit mereka bertambah baik. Banyak kajian lain juga melaporkan kebaikan penggunaan bcomplex kepada pesakit sopak.

5. Lain-lain

Selain 4 suplemen utama di atas, di bawah pula adalah antara suplemen yang sesuai untuk diambil oleh pesakit sopak:

  • Nutriferon – untuk membantu meningkatkan sistem imun
  • Vitamin C – mengandungi antioksidan dan membantu meningkatkan sistem imun

Testimoni Pengguna Shaklee Penyakit Sopak

Sebelum ini dalam posting terdahulu saya banyak berikan testimoni daripada luar negara. Di negara kita tidak ramai lagi yang tampil untuk mencuba set shaklee untuk sopak ini. Bagaimanapun saya sendiri telah ada 2 orang customer bagi penyakit sopak. Sebenarnya ada 3 orang, seorang lagi itu berhenti guna sebab katanya lambat berkesan.

Dan perlu ingat, pengambilan suplemen mungkin menyebabkan lambat perubahan, terutama sopak melibatkan organ paling luar iaitu kulit. Dalam kajian di atas (ke atas bcomplex) juga mengambil tempoh antara 1-2 tahun. Jadi kepada customer saya memang saya maklumkan kesan perubahan mungkin mengambil masa. Cuma paling penting adalah jadikan sistem imun mereka kuat dan seterusnya akan membantu kesihatan kulit mereka.

Alhamdulillah kesemua mereka memberikan perkembangan yang baik.

1. Sebulan guna Set Detox, pigmentasi tidak lagi merebak

Teruk juga sopak customer saya ini. Saya cadangkan samada set detox atau set sopak terus. Beliau ingin mencuba set detox dahulu. Jadi selepas sebulan, alhamdulillah telah ada  perubahan iaitu pigmentasi tidak lagi merebak. Walaupun perlahan, ini merupakan kejayaan besar bagi penghidap sopak.

Selepas sebulan guna set sopak Shaklee pigmentasi tidak lagi merebak

Selepas sebulan guna set sopak Shaklee pigmentasi tidak lagi merebak

2. Sebulan guna set sopak, telah ada perubahan.

Customer saya ini mencuba terus set sopak. Alhamdulillah katanya lepas sebulan telah ada perubahan yang disebutkan oleh kakak beliau. Bila saya tanya apa bentuk perubahan, tidak pula beliau nyatakan. Tak mengapa, baru sebulan kot. InsyaAllah nanti saya update lagi.

Selepas sebulan guna set sopak Shaklee telah ada perubahan pada kulit

Selepas sebulan guna set sopak Shaklee telah ada perubahan pada kulit

3. 4 Bulan Amalkan Vivix, kulit semakin lebih baik

Anaknya menghidap sopak. Besar dan merebak juga, baru didiagnos umur baru di sekolah rendah.

Tengok gambar ni, BIG DIFFERENT kan? Siapa kata tak boleh? BOLEH! Kuncinya adalah SABAR. Kata ibunya, masa minum botol pertama macam perlahan. Tapi beliau percaya dan sabar.

Masuk botol kedua, dan sekarang botol ketiga. Nampak tak semakin laju pembaikan sel kulitnya? Alhamdulillah. Memangla nak kata ni masih budak kan, tapi ya kuncinya sabar.

Pada orang dewasa mungkin bukan 3 botol mungkin akan lebih, tapi worth it. Vivix bukan sahaja untuk bantuk ikhtiar sopak, tapi juga bertindak sebagai protection daripada penyakit kronik lain.

vivix dan sopak testimoni

Testimoni Vivix dan Sopak Dalam 4 bulan

Perhatian:

Testimoni diatas adalah bersifat peribadi. Keputusan mungkin berbeza daripada bagi setiap individu. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan mencegah sebarang penyakit.

Untuk pengesahan keterangan, sila hubungi saya (emel: ahmad.raihanah@gmail.com atau 0122195919)

Sentiasa berunding dengan doktor anda sebelum anda mengambil produk.

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
#CoachDetoxAnda
#PakarVivix

#CoachShaklee
Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

16 thoughts on “Cara Rawat Sopak Dengan Berkesan

    1. Raihanah Ahmad Post author

      alhamdulillah, berusaha juga saya carikan solution ni

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge