Call nowWhatsapp

Solat Sebagai Salah Satu Amalan Quantum Effort

Solat amalan quantum effort

Ada 14 amalan yang kalau kita laksanakan dengan tertib dan sungguh-sungguh ia akan menjadikan magnet rezeki buat kita tanpa perlu bersusah payah. Inilah dinamakan sebagai amalan Quantum Effort. Asas amalan quantum adalah doa. Kalau nak tulis perihal doa, ada banyak, sedangkan dalam artikel ini saya nak fokus bab solat sahaja. Jadi untuk asas doa, saya […]

Punca Usus Rosak Menurut Hospital Queen Elizabeth

punca rosak perut

Penting sangat info ni sebab ianya datang daripada pihak Kerajaan sendiri berhubung punca usus rosak. Link seperti berikut: http://hqe2.moh.gov.my/modules/artikel/item.php?itemid=93 Punca Usus Rosak Artikel di tulis dalam Berita Harian bertarikh 12/09/2013 Khamis oleh Nor Hatina Shuib. Usus kecil adalah tempat paling luas pencernaan terjadi manakala usus besar bertanggungjawab bagi penyerapan dan pencernaan bahan sisa pepejal. Menjaga […]

Asid Lemak Omega 3 Untuk Kuruskan Badan

omega 3 untuk kuruskan badan

Asid lemak omega 3 memainkan peranan kritikal dalam pembangunan kognitif dan pembelajaran, pembangunan visual, kekuatan imun, memerangi keradangan, kehamilan, kesihatan otak dan mencegah penyakit Alzheimer, penyakit jantung, kanser, penyakit mental dan banyak lagi. Sekarang ni, kajian terbaru dan paling menyeluruh mengenai omega 3 iaitu ada 19 kajian dari 16 negara (melibatkan 45,637 peserta) yang mana […]

Perolehi RM3 Juta Setahun Dalam Shaklee, Ubah Hidup Kerani

jutawan shaklee rm28 juta

Alhamdulillah minggu lalu saya berpeluang berjumpa dan coaching dengan salah seorang Master Shaklee yang pertama di negara kita. Beliau kini berusia 78 tahun, sudah bersama Shaklee selama 32 tahun. Jom saya kenalkan. Master Freddie Lee, Bekas Kerani Kini Jutawan Dalam Bisnes Shaklee Master Freddie merupakan antara orang terawal yang buat bisnes Shaklee sejak penubuhannya. Nombor […]

Makan Kekacang Dapat Bantu Kuruskan Badan

Bagaimana Makan Nuts Dapat Membantu Anda Kurangkan Berat Kacang sangat sihat, kerana mereka penuh dengan nutrien dan antioksidan (Sumber 1Trusted). Malah, mereka telah dikaitkan dengan pelbagai manfaat kesihatan, termasuk perlindungan terhadap penyakit jantung dan diabetes (Sumber 2Trusted). Walau bagaimanapun, mereka juga tinggi lemak dan kalori, menyebabkan ramai orang mengelakkan kacang daripada takut bahawa mereka sedang […]

7 Nasihat Padu Dari Businessman Yang Buat Jualan 500 Juta Setahun

tips buat duit berjuta-juta

Sempena tahun baru ini, saya sertakan kisah yang saya dapat daripada Ustaz Hakim Mohd Nor, Serantau Muslim berkenaan ahli perniagaan yang buat jualan 500 juta setahun. Dato Husamuddin Yaacob ni jutawan yang sungguh luar biasa. Walau kedudukannya sebagai bos no 1 di Karangkraft tu, setiap kali saya datang ke pejabatnya, dia mesti turun sendiri jemput […]

17 Manfaat Asid Lemak Omega-3 Berasaskan Sains

Omega Guard adalah asid lemak omega 3 yang diperlukan oleh semua peringkat usia

Asid lemak omega-3 sangat penting. Ia mempunyai banyak manfaat kesihatan untuk badan dan otak anda. Berikut adalah 17 manfaat kesihatan asid lemak omega-3 yang disokong oleh sains. 17 Manfaat Kesihatan Asid Lemak Omega 3 1. Omega-3 boleh melawan depresi dan anxiety Kemurungan adalah salah satu gangguan mental yang paling biasa di dunia. Tahun 2020 ini […]

Set Influenza Shaklee Bantu Pulih Cepat

Buah elderberry berkhasiat untuk masalah penyakit berjangkit

Sekarang musim influenza kan? Dan khabarnya semalam di Johor Bharu dah ada kematian akibat influenza. Influenza ada banyak jenis dan jenis yang paling bahaya adalah Influenza A (sehingga boleh menyerang otak dan peparu). Tadi ternampak seorang rakan FB share beliau beli jus elderberry, sebotol tu RM30++ kiranya. Kejap je habis, nasib baik beli 6 katanya. […]

Res-V Adalah Vivix Dalam Bentuk Liquigel, 30x Lebih Berkesan

Vivix Res-V Shaklee

Rasanya hampir 2 tahun Shaklee Malaysia maklumkan Vivix dalam bentuk gel akan memasuki pasaran Malaysia. We all selaku pengedar memang sukalah kan, sebab bila dalam bentuk liquigel, lebih mudahla nak dibawa ke mana-mana terutama travel. Satu lagi bagi saya mudah sebab mungkin tak perlulah simpan dalam peti sejuk. Cara ni mudah bagi mak ayah kita […]

Kuruskan Badan Sekaligus Bantu Rawat Kencing Manis

7 Cara Resveratrol Penawar Kencing Manis Diabetes

Sekarang ni ramai doktor yang dah kongsikan bahawa dengan amalan pemakanan sihat dan senaman, dapat bantu reverse penyakit kencing manis. Ada kajian terbaru membuktikan bahawa menurunkan berat badan juga sangat penting. Kuruskan Badan, Dapat Reverse Diabetes Dalam kajian terbaru diterbitkan pada 2017 dari kajian yang dilakukan oleh Universiti Newcastle dan University Glasgow mendapati bahawa 45.6% […]