Promosi Shaklee Disember 2016 Collagen Powder

By | 2 December 2016

Selalu cemburu tak dengan kulit baby yang gebu? Tegang saja kan? Sama je masa kita kecil dulu, macam itulah. Tapi bila kita bertambah umur, elastisiti kulit kita semakin berkurangan dan kulit kita semakin kendur. Ini disebabkan oleh bahan dipanggil kolagen. Apakah Kolagen Kolagen atau collagen adalah sejenis protein yang diperlukan oleh tubuh badan untuk menyokong tisu badan kita bagi… Read More »

Disember 2016 Cabaran Baru Permulaan Sesuatu Yang Baru

By | 1 December 2016

Bagi yang adalah rakan facebook saya, saya ada upkan status semalam berkenaan hari terakhir saya bekerja di sebuah syarikat ICT semalam. Tamatnya 30 November 2016 maka berakhirlah perkhidmatan saya di syarikat tersebut selama 16 tahun. Saya mula bekerja di syarikat tersebut sebaik saya tamat belajar pada tahun 2002. Dan terus setia sehingga semalam, iaitu 16 tahun. 16 tahun… Read More »

Tiada Kesan Walaupun Berbulan-bulan Ambil Shaklee

By | 23 November 2016

Baru-baru ini ada beberapa orang yang mesej saya berkenaan pengambilan Shaklee. Asalkan jumpa ahli Shaklee, beli saja. Tidak kiralah jiran, kawan, ahli keluarga. Saya pernah post baru-baru ini berkenaan perbezaan pengedar aktif dengan ahli biasa Shaklee. Kena ingat ya beza kedua-duanya. Ada dikalangan yang mesej saya telah ambil Shaklee 8 bulan, ada yang baru 1 atau 2 bulan… Read More »

Cara Vivix Bantu Rawat Kebas Akibat Diabetes

By | 22 November 2016

Baru-baru ini ada customer bertanya kepada saya GLA Complex untuk masalah kebas ibunya. Kebas kaki dan tangan berlaku kepada pesakit diabetes adalah disebabkan oleh kesan sampingan ubat yang diambil. Elok kita fahamkan mengapa boleh terjadi dan bagaimana Vivix dan set Shaklee boleh membantu masalah kebas ini. Apakah Kebas Kebas adalah keadaan dimana seseorang mengalami kekurangan  rasa (sensation). Keadaan ini… Read More »

30 Tahun Diabetes Akhirnya Ibu Kembali Sihat

By | 21 November 2016

Semalam ada SID dalam grup kami kongsikan berkenaan ibunya yang kini pulih daripada penderitaan diabetes selama 30 tahun. Bila sudah lama sakit, samalah juga dengan mak saya, sampai kata “sakit dah lama, mana boleh baik”. Nampak sudah putus asa. Doktor sendiri pun kata diabetes memang takkan pulih. Akibat diabetes, ibunya sebenarnya ada amputasi atau kaki diabetes. Luka di kaki… Read More »

Detox Membantu Menyingkirkan Logam Berat

By | 18 November 2016

Adakah anda mengalami masalah kesihatan kronik dan masih belum menjumpai jawapan yang anda cari? Ada banyak perkara mungkin anda telah lakukan untuk mendapatkan kesihatan lebih baik, contohnya: Diet secara organik Senaman Suplemen harian Tapi kenapa simptom atau gejala penyakit anda masih berterusan? Kerap letih Sakit kepala atau migrain Sakit sendi Kelesuan Keradangan Insomnia Daya ingatan lemah Mudah mendapat… Read More »

2 Tahun Ambil Vivix Kini Diabetes Beransur Pulih

By | 16 November 2016

Kagum sebenarnya dengan testimoni yang satu ini. Tengok testimoni ini daripada seorang rakan SID. Pada umur 85 tahun, selalunya orang memang putus harap dah. Yelah umur 85, jarang yang usahakan untuk ambil suplemen. Makan sajalah ubat yang doktor bagi. Tapi bagi seorang cucu, tetap ikhtiar dengan Shaklee. 2 Tahun Ambil Vivix Kini Diabetes Beransur Pulih Bagi Puan Alicia… Read More »

Cara Tingkatkan Kesihatan Minda / Otak

By | 15 November 2016

Minda mengawal segala perkara yang anda lakukan. Contohnya pemikiran, perasaan, tingkah laku, keputusan, kelakuan, interaksi, pencernaan, penilaian dan pekerti. Otak menggunakan 20% oksigen dan darah dalam badan. Sel dalam otak disebut sebagai neuron. Otak adalah organ yang menghantar mesej atau signal kepada badan. Jadi neuron ini perlukan banyak tenaga, maka mereka perlukan oksigen. Perkara Yang Mencederakan Otak Kecederaan… Read More »

Kesihatan Payudara: Kanser dan Pencegahan

By | 14 November 2016

Baru-baru ini saya ada sertai kelas kesihatan payudara anjuran Shaklee HQ. Jemputan penceramah adalah daripada Sunway Medical Center, Dr Normayah Kitan. Beliau banyak berkongsi tentang kanser berkaitan payudara. Jom saya kongsikan pula dengan anda. Apakah Kanser Payudara Kanser payudara bermaksud sesetengah sel di dalam payudara membesar secara luar biasa. Sel kanser berlainan dari sel biasa dalam beberapa cara.… Read More »

DAR Homestay Terbaik Di Pasir Puteh Kelantan

By | 11 November 2016

Siapa sini mencari homestay spesifik di daerah Pasir Puteh Kelantan? Saya ada homestay untuk disewa secara short atau long term oleh anda. Manalah tahu anda berminat. DAR Homestay Terbaik Di Pasir Puteh Kelantan DAR Homestay menyediakan kemudahan penginapan yang insyaAllah dapat memenuhi keperluan anda yang bertandang ke negeri Cik Siti Wan Kembang ini. Lokasi yang strategik membolehkan anda… Read More »