Minum Susu Menyumbang Kepada Osteoporosis

By | 20 July 2017

Minum Susu Menyumbang Kepada Osteoporosis Baru-baru ini saya ada terbaca perkongsian DrMizam berkaitan kerapuhan tulang yang dikaitkan dengan pengambilan susu. Eh macam menjadi satu pengesahan kepada posting saya sebelum ini berkaitan masalah osteoporosis atau kerapuhan tulang. Bagi yang baru sahaja membaca posting saya, sebelum ini saya ada kongsikan pengalaman saya: Saya sendiri didiagnos Osteoporosis (pada Mei 2017) Suami kepada… Read More »

7 Manfaat Kesihatan Quercetin

By | 17 July 2017

Sana-sini orang bercakap tentang superfood kan. Superfood dikatakan sangat bagus untuk diambil. Superfood utama adalah seperti wain merah, teh hijau, kale dan blueberry . Tapi tahukah anda apakah persamaan mereka? Jawapannya adalah quercetin. Quercetin adalah sebatian semulajadi yang memberikan manfaat kepada apa yang kita cari iaitu umur panjang, kesihatan jantung, ketahanan, sistem kekebalan tubuh dan banyak lagi. Penyelidikan… Read More »

Rawatan Terbaik Untuk Sakit Sendi Dan Lutut

By | 13 July 2017

Mungkin sebahagian daripada anda telah tahu, mungkin ramai masih sangsi. Dalam posting kali ini saya ingin kongsikan maklumat berkaitan sakit sendi dan lutut di kalangan kita. Sakit sendi bukan asing pun daripada kita. Orang muda pun telah ada simptom ini betul tak? Ada kawan saya berumur lewat 20an pun telah alami sakit lutut. Sakit lutut pun sinonim dengan… Read More »

7 Ramuan Terbaik Shaklee Collagen Powder

By | 10 July 2017

Terlanjur bercerita tentang Shaklee Collagen Powder, apa kata kita kenali lebih mendalam tentangnya. Almaklum ramai mungkin belum tahu tentang ramuannya yang hebat sampai menjadikannya produk berkuasa Shaklee. Jadi ayuh kita review Shaklee Collagen Powder ni dari segi ramuannya. Jangan lupa, Shaklee Collagen Powder telah diuji secara klinikal tau. Video di bawah menjelaskan bagaimana collagen dapat membantu masalah sakit… Read More »

Sunburn: Kulit Putih Berseri Dalam 2 Minggu

By | 5 July 2017

Kulit Putih Berseri Dalam 2 Minggu Pernah tak antara kita yang mengalami masalah sunburn? Negara kita kan negara beriklim panas sepanjang tahun (walaupun sesekali ada jerebu) dan hujan, yang pastinya negara kita beriklim panas juga kan. Lagipun kedudukan negara kita berhampiran dengan garisan khatulistiwa, justeru memang begitulah cuacanya. Disebabkan itu, mesti ramai antara yang pernah alami masalah sunburn.… Read More »

Rawat Osteoporosis Dalam 1 Bulan Selamat dan Berkesan

By | 2 July 2017

Rawat Osteoporosis Dalam 1 Bulan Selamat dan Berkesan Satu perkara yang mungkin anda belum tahu adalah saya ada mengalami masalah osteoporosis. Baru umur 38 tahun dah ada osteoporosis? Macam tak percaya, tapi itulah hakikatnya. Tulisan ini adalah hasil daripada saya rawat osteoporosis dengan Shaklee. Saya didiagnos Osteoporosis Kisahnya berlaku pada Mei 2017. Shaklee ada buat karnival sempena pembukaan… Read More »

Ketua Saintis Shaklee Menjawab Salah Faham Tentang Landmark Study

By | 17 June 2017

Bila dah jadi friend Ketua Saintis Shaklee di FB, saya simpan beberapa soalan yang saya mahukan penjelasan daripada beliau. Sekali tanya je la, sebab kita sedang deal dengan orang penting Shaklee. Dah tentu masanya sibuk dengan pelbagai urusan kerja. Nak layan soalan budak-budak macam saya ni, nanti banyak-banyak kali sangat takut dia rasa annoying. Tapi kiranya Dr Daggy… Read More »

Vivix Shaklee: Penjelasan Dari Ketua Saintis Shaklee

By | 12 June 2017

Baru-baru ini memang agak viral berkenaan Shaklee dan Vivix di media sosial. Teruk kena serang, tapi alhamdulillah dan insyaAllah biarlah Allah yang tunjukkan kebenarannya. Kadangkala tidak guna juga untuk bertengkar dan berhujah pada saat masing-masing degil hendak menegakkan pendirian masing-masing. Jadi lebih baik diam, teruskan kerja dan bisnes seperti biasa. Namun saya tidak boleh berhenti daripada mendapatkan maklumat… Read More »

Vivix Shaklee: Kelebihan, Fungsi, Kajian Klinikal dan Testimoni

By | 10 June 2017

Vivix Shaklee: Kelebihan, Fungsi, Kajian Klinikal dan Testimoni Dalam artikel ini saya berkongsi dengan anda segala yang anda perlu tahu berkenaan Vivix Shaklee seperti kelebihan, fungsi, kajian klinikal. testimoni dan mengapa Vivix Shaklee perlu menjadi pilihan anda. Artikel ini memang agak panjang kerana banyak maklumat berkaitan Vivix Shaklee yang ingin saya kongsikan dengan anda. Apakah Vivix Shaklee Vivix™… Read More »

Rawat Luka Melecur Dengan Collagen

By | 5 June 2017

Rawat Luka Melecur Dengan Collagen OMG lama juga saya tak update blog ni ya. Seminggu juga nampaknya. Sebetulnya saya balik kampung permulaan puasa tempohari. Sekembali ke rumah internet pula buat hal, ada la 3 hari juga. Lepas itu sibuk pula dengan closing bagai. Jadi inilah baru ada masa hendak update blog. Kali ini saya hendak kongsikan berkenaan info… Read More »