7 Tips Pilih Suplemen Dari Perspektif Seorang Saintis

By | 20 February 2017

Perkara ini memang menjadi satu perkara wajib kalau hendak beli suplemen. Suplemen adalah benda yang masuk dalam badan kita. Maka tak bolehlah sembarangan sahaja. Asal ada kita rembat. Asal nampak testimoni baik, kita beli. Padahal kita tak pasti pun testimoni tu tulen atau rekaan. Kecuali testimoni daripada saya, insyaAllah anda boleh percaya ianya testimoni tulen 🙂 Masa pra… Read More »

Keperluan Nutrisi Untuk Tulang

By | 19 February 2017

Disebabkan saya baru balik daripada workshop Landmark Study oleh Dr Bruce Daggy, ada maklumat penting yang saya nak kongsikan dengan anda semua. Salah satunya berkenaan nutrisi kepada tulang. Ramai orang anggap, asal tulang je mesti kalsium. Betul tak? Kalau ada tambahan pun, mesti magnesium. Magnesium untuk bantu proses penyerapan kalsium kan. Kalau saya sebut, tulang kita perlukan 20… Read More »

Yang Best Tentang Pra National Conference Shaklee 2017

By | 19 February 2017

Alhamdulillah saya berpeluang hadir ke Pra National Conference Shaklee yang diadakan semalam, 18 Februari 2017. Hanya mereka yang dijemput sahaja yang hadir tau. Dan yang dijemput tu adalah business leaders sahaja, yang konsisten selama setahun (dari 2016). Walaupun biasanya NC sebegini boleh bawa anak-anak, tapi kali ini memang tidak boleh bawa anak-anak. Mungkin kali ini Shaklee mahu semua… Read More »

Bertahun-tahun sakit jantung akhirnya temui keserasian dengan Vivix

By | 17 February 2017

Bertahun-tahun sakit jantung akhirnya temui keserasian dengan Vivix Kisah ini adalah kisah customer saya sendiri. Pada satu hari Puan Z hubungi saya merujuk kepada masalah kesihatan beliau. Puan Z sudah bertahun-tahun ada masalah jantung. Jantung kerap berdegup pantas, pernafasan laju, tangan mengigil. Masa saya bercakap dengan beliau dalam telefon pun memang kedengaran letih dan tercungap-cungap. Orangnya masih muda tidak jauh… Read More »

9 Tanda Amaran Serangan Jantung Anda Perlu Waspada

By | 15 February 2017

Jantung kita ibarat jam. Bila ia bergerak lancar, ia merupakan satu mesin yang hebat. Tapi kalau ia tidak berfungsi dengan baik, boleh jadi macam bom. Bila-bila boleh meletup. Tahukah anda, Naib Presiden Amerika Syarikat ke 46, mendapat serangan jantung kira-kira 5 kali bermula dengan serangan jantung pertama pada usianya 37 tahun dan berakhir dengan pemindahan jantung selama 7… Read More »

9 Tips Pencegahan Penyakit Jantung

By | 14 February 2017

Sebelum ini saya telah kongsikan maklumt berkaitan penyakit jantung dan simptom awalnya. Kali ini saya ingin kongsikan berkenaan pencegahan penyakit jantung pula. Cara Pencegahan Sakit Jantung Ada beberapa cara mencegah penyakit jantung. Antaranya: 1. Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu, 30 minit setiap kali Senaman merupakan cara paling mudah untuk kita memiliki jantung yang sihat. Dengan hanya berjalan selama 30… Read More »

Tanda Awal Sakit Jantung Koronari

By | 13 February 2017

Saya agak terganggu kebelakangan ini apabila mendapat perkhabaran beberapa orang kawan saya disahkan mengidap sakit jantung. Baru berusia awal 30an dan seorang lagi berumur 40 tahun. Pada saya masih muda. Penyakit jantung selalunya dihubungkait sebagai penyakit orang tua. Tetapi sekarang tidak lagi. Pernah ingat pelakon arwah Hani Mohsin? Seingat saya beliau meninggal pada umur 41 tahun akibat serangan sakit… Read More »

23 Kelebihan Kami Sebagai Business Mentor Shaklee

By | 8 February 2017

23 Kelebihan Kami Sebagai Business Mentor Shaklee. Hari ini saya mahu mengajak anda yang sedang mencari-cari bisnes untuk dijadikan sebagai pendapatan sampingan ataupun pendapatan utama untuk menyertai kami dalam bisnes ini secara sungguh-sungguh. Kalau hendak jadi ahli Shaklee untuk makan saja-saja pun, mentor Shaklee sangat memainkan peranan penting kerana sudah tentu kita mahu dapat tempias kehebatannya tu kan.… Read More »

Bagaimana Shaklee Bantu Proses Tubuh

By | 7 February 2017

Sepanjang saya dalam bisnes Shaklee, tak pernah saya beritahu customer bahawa dengan ambil Shaklee, sakit mereka terus sembuh, kulit cantik, susu banyak, senang mengandung, tak pernah. Yang saya ada beritahu adalah Shaklee bantu lengkapkan nutrisi seterusnya badan dapat berfungsi dengan baik serta membantu rawatan mereka.   Kenali Sistem Tubuh Saya ada latar belakang pembelajaran sains tulen masa di… Read More »

Suami Menderita SLE Myasthenia Gravis Kini Semakin Sihat

By | 6 February 2017

Sebelum ini banyak juga testimoni yang saya kongsinya berkenaan pesakit SLE. Tetapi banyaknya berkenaan nefrotik iaitu berkaitan buah pinggang. Semalam bila terbaca perkongsian berkenaan pesakit SLE Myasthenia Gravis membuatkan saya teruja juga hendak kongsikan dengan pembaca. Apakah Myasthenia Gravis Myasthenia gravis (MG) adalah penyakit yang terjadi kerana ketiadaan komunikasi antara saraf dan otot. Penyakit kronik ini biasanya ditandai dengan… Read More »