7 Sebab Set Kanser Shaklee Pilihan Terbaik

By | 27 March 2017

7 Sebab Set Kanser Shaklee Pilihan Terbaik Kira-kira 100,000 rakyat Malaysia menghidap penyakit kanser setiap tahun dan kaum wanita merupakan yang paling ramai mengalami penyakit tersebut. Anggaran untuk tahun 2020 nanti sekitar 1 daripada 4 orang rakyat Malaysia akan mengalami penyakit kanser pada usia 75 tahun iaitu peningkatan sebanyak 15%. 5 kanser utama negara ini adalah: Kanser payudara 14.5%… Read More »

Suplemen Dengan Kajian Klinikal Pun Tidak Bagus

By | 26 March 2017

Artikel ini saya tulis tanpa perancangan. Ini disebabkan ada satu kes yang menyebabkan saya menyiasat kajian klinikal terhadap satu suplemen (bukan Shaklee). Asalnya ada seorang doktor mencadangkan kepada ayah saya untuk ambil suplemen yang beliau jual. Saya enggan dedahkan nama syarikat tersebut disini. Katanya suplemen tersebut punyai kajian klinikal. Kajian Klinikal Pada Suplemen Memang betul, jika anda mencari… Read More »

Buat Passport Di UTC Keramat

By | 25 March 2017

Seminggu yang lalu saya ada terima emel pendaftaran bagi kelayakan ke National Trip Shaklee pada tahun ini. Dijangka National Trip akan ke Phuket dan Krabi pada November 2017 nanti. Bila saya buka emel, dikatakan perlu jawab selewat-lewatnya pada 24 Mac 2017. Pada mulanya saya ingat boleh jawab kemudian, bila lihat 24 Mac rupanya. Saya belum dapat izin suami… Read More »

Set Hepatitis B Shaklee

By | 24 March 2017

Set Hepatitis B Shaklee Baru-baru ini ada customer saya menghidap hepatitis B, tapi sebagai pembawa. Saya belum pernah berkongsi tentang hepatitis B. Jadi maklumat di bawah adalah untuk panduan semua. Info ini adalah daripada Hanya Persinggahan. Apakah Hepatitis B Penyakit Hepatitis B ialah sejenis penyakit wabak (epidemik) yang ‘senyap’ dan merupakan masalah kesihatan awam yang utama. Ia merupakan… Read More »

Tangani Masalah Berpeluh Berlebihan Atau Hiperhidrosis Dengan Shaklee

By | 23 March 2017

Sebenarnya sejak kecil saya ada penyakit berpeluh yang berlebihan, dalam bahasa perubatan disebut sebagai hiperhidrosis. Saya memang ingat masa kecil dulu saya selalu dibawa ke hospital untuk rawatan. Tapi alhamdulillah saya tiada penyakit lain, mungkin hiperhidrosis disebabkan oleh masalah genetik. Disebabkan tidak perlu makan ubat, saya pun macam melupakan saja penyakit ini. Cuma dari segi sosial, saya kurang… Read More »

Cyst Dalam Buah Pinggang

By | 22 March 2017

Baru-baru ini ada customer saya bertanya tentang masalah cyst dalam buah pinggang. Sungguh saya tidak tahu betapa banyak sebenarnya penyakit dalam dunia. Disebabkan inilah customer pertama saya, maka saya study jugalah sebelum saya cadangkan mana-mana produk kepada beliau. Apakah Cyst Dalam Buah Pinggang Cyst buah pinggang adalah tidak normal di mana pundi berisi cecair yang terbentuk dalam buah… Read More »

PENCARIAN BLOGLIST APRIL – JUN 2017

By | 21 March 2017

Lama dah juga saya tak join mana-mana bloglist. So untuk tahun 2017, saya hendak cuba nasib untuk join bloglist di bawah ini.   Jom kawan-kawan blogger, join meriahkan segment ini. Kalau nak join boleh klik sini PENCARIAN BLOGLIST APRIL – JUN 2017 Semoga saya terpilih. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau… Read More »

Set Mengandung Kencing Manis Shaklee

By | 21 March 2017

Set Mengandung Kencing Manis Shaklee Saya memang ada ramai sangat customer yang mengandung dan pada masa yang sama mengalami masalah seperti kencing manis dan darah tinggi ketika mengandung. So far, alhamdulillah customer saya sihat dengan mengambil set mengandung Shaklee bersama-sama konsultansi berterusan daripada saya. Apakah Kencing Manis Semasa Mengandung Kencing manis semasa mengandung juga dikenali sebagai diabetes gestasi… Read More »

Anencephaly Dan Langkah Pencegahan Bagi Ibu Mengandung

By | 20 March 2017

Baru-baru ini melintas di FB saya berkenaan kes bayi dengan kecacatan dinamakan sebagai Anencephaly. Pertama kali saya dengar berkenaan penyakit ini ialah tatkala riuh berkenaan risiko kelahiran bayi dengan anencephaly jika ibu hamil dijangkiti virus Zika. Masa itu barulah terbuka mata. Tapi anda tahu kan, sebenarnya bukanlah Zika penyebab kepada meningkatnya bayi dilahirkan dengan anencephaly, tapi sebenarnya adalah faktor… Read More »

Pengalaman Penggambaran Untuk Bisnes

By | 19 March 2017

Pengalaman Fotoshoot Untuk Bisnes Baru-baru ini saya berpeluang mendapat pengalaman baru, iaitu sesi fotoshoot untuk bisnes. Macam tak percaya kena buat ini, maklumlah saya sebenarnya seorang yang pemalu juga. Sebelum itu, Shaklee ada minta gambar profile bisnes saya. Tapi sebab terlalu tergesa-gesa maka saya bergambar di studio biasa sahaja bersama suami. Untuk penggambaran white studio pula saya buat… Read More »