Cara Rawat Sopak Dengan Berkesan

By | 30 August 2016

Biasanya memang ramai juga yang hubungi saya berkenaan sopak. Dan mereka hubungi saya melalui beberapa postin saya berkenaan sopak sebelum ini. Kebanyakan pesakit sopak telah cuba pelbagai rawatan tetapi tidak berkesan. Cara Rawatan Sopak Dengan Berkesan dan Selamat Beberapa orang customer sopak saya ada yang berkongsi dengan saya rawatan yang telah mereka ambil sebelum ini. Kebanyakannya hanya menggunakan… Read More »

Detox dan Peranan Pencegahan Kanser

By | 29 August 2016

Kaitan Toksin dan Kanser Seorang pakar onkologi dari Jerman menyatakan bahawa kanser adalah disebabkan oleh toksin dan persekitaran. Walaupun ada faktor lain seperti kulat, virus, genetik, dan lain-lain. Perubahan yang membawa kepada kanser ini sejak 100 tahun lalu adalah pengenalan kepada beratus-ratus jenis bahan kimia di sekeliling kita. Menurut Dr  Ardavan Shahrdar punca kanser adalah agak kompleks. Tapi ada persamaan seperti… Read More »

Shaklee Bantu Rawati Diabetes dan Masalah Buah Pinggang

By | 24 August 2016

Pesakit diabetes cenderung hadapi masalah buah pinggang Mereka yang memiliki sejarah keluarga pernah menghidapi masalah buah Pinggang, berusia lanjut iaitu 50 tahun ke atas, menghidap kencing manis, darah tinggi atau gout, mengambil ubat penahan sakit seperti ponstan, mengambil ubat-ubat tradisional, herba atau jamu adalah antara golongan yang berisiko tinggi untuk mengalami kegagalan Buah Pinggang. Kajian menunjukkan, punca utama… Read More »

Shaklee Produk Terbaik Disokong Dengan Kajian Klinikal

By | 23 August 2016

Ramai dikalangan kita yang claimed produk mereka adalah terbaik. Produk terbaik bukan sahaja disokong oleh testimoni, pengguna, penjual atau syarikat itu sendiri. Produk terbaik juga perlu disokong oleh pihak ketiga dengan bukti yang bukan sebulan dua, ia adalah bukti yang dijalankan kajian keatasnya selama bertahun-tahun lamanya. Contohnya saya ingin merujuk kepada penulisan Dr Suhazeli di fbnya baru-baru ini… Read More »

10 Kebaikan Detox Darah Dengan Shaklee

By | 22 August 2016

Kita pernah dengar beberapa pemimpin dunia menjalankan rawatan cuci darah untuk mengekalkan kesihatan mereka dan untuk kelihatan sentiasa segar dan bertenaga. Rawatan cuci (detox) darah ialah proses mencuci darah daripada segala toksin yang mencemarkan darah kita. Darah yang penuh toksin akan menyebabkan nutrien dalam darah tidak dapat disalurkan ke seluruh badan dengan baik. Apabila bila kita sering rasa letih dan… Read More »

76kg Berjaya Diturunkan Oleh Peserta Detox Shaklee

By | 18 August 2016

Seminggu yang lalu peserta #JomDetox Shaklee telah sekali lagi mengadakan program detox mereka. Ada yang pertama kali hendak detox, tak kurang yang telah 4 kali detox seperti saya. Ini gara-gara penangan raya dan belum dapat berat yang dihajati. Jadi bermula kelmarin, kami pakat-pakat update berkenaan penurunan berat badan dan inci berkurangan selepas melalui program 7 hari. Sebanyak 76kg… Read More »

Diet Rendah Karbohidrat vs Diet Seimbang

By | 17 August 2016

Ada beberapa orang yang bertanya saya sekiranya hendak amalkan diet tanpa karbohidrat, adakah berkesan dan apa pandangan saya. Amboi dah macam diet konsultant pulak saya ni. Baru loss berapa kg je ni. Ok terima kasih kepada yang bertanya. Saya cuba sediakan di sini beberapa fakta yang anda perlu tahu berkenaan diet rendah karbohidrat, tinggi protein. Apakah diet rendah… Read More »

Cara Rawatan Kayap Dengan Berkesan

By | 16 August 2016

Baru-baru ini saya berpeluang menghantar 1 set rawatan untuk kayap buat customer dari Ampang. Beliau baru berumur 18 tahun dan mengalami kayap di muka. Berkenaan kayap, saya pernah alami sewaktu juga berumur lingkungan 20 tahun. Ketika itu masih belajar di Universiti Teknologi Petronas dan masa mengalaminya saya sedang berada di asrama. Saya dengar ramai juga yang terkena penyakit… Read More »

Atlit Olimpik 2016 Dikuasakan Oleh Shaklee

By | 15 August 2016

  Atlit Olimpik 2016 Dikuasakan Oleh Shaklee Dikuasakan itu maksudnya “powered”. Ha, itulah saya terjemahkan kepada BM. OK, macam pelik pula kan, sebab dalam perkhabaran atlit kita, tiada pula menyatakan Shaklee telah membantu menguasakan atlit Olimpik kita. Ha bukan atlit negara kita, tapi atlit daripada USA la. Dalam ralit mengusha perkembangan conference USA, tiba-tiba keluar siaran langsung bersama… Read More »

NASA Terpikat Dengan Jaminan Kualiti Dan Selamat Shaklee

By | 11 August 2016

Setiap tahun Shaklee menaja 1 conference antarabangsa. Tahun ini Conference Shaklee Live 2016 diadakan di Marriot World Hotel, Orlando. Conference di US baru sahaja berakhir dengan program 8 hari. Kami yang belum layak ini, walaupun dalam hati memang sangat cemburu tapi tetap bangga kerana ramainya orang dari Malaysia yang terpilih mengikuti conference itu dan yang paling best mereka melayan orang… Read More »