Call nowWhatsapp

Kegemukan Boleh Sebabkan Masalah Pernafasan

Obesiti menurunkan jangka hayat kita sehingga 14 tahun

Saya selalu percaya obesiti dan kegemukan akan sebabkan pelbagai masalah kesihatan kepada tubuh kita. Ada banyak kesan kegemukan kepada kesihatan kita antaranya seperti dalam gambar berikut. Sebab itulah bagi saya usahalah untuk kuruskan badan. Ada banyak sebab anda perlu join saya di #JomDetoxJutawan. Ada satu artikel baru yang saya baca berkenaan bagaimana orang yang berlebihan […]

5 Bahan Kimia Yang Membuat Anda Gemuk

Bahan kimia penyebab gemuk

Ada bahan kimia yang digelar Obesogens iaitu, bahan kimia tiruan yang dipercayai menyumbang kepada obesiti. Mereka ditemui dalam pelbagai bekas makanan, botol bayi, mainan, plastik, alat memasak dan kosmetik. Apabila bahan kimia ini masuk ke dalam badan anda, ia boleh mengganggu fungsi normalnya dan mempromosikan penambahan lemak. Lebih 20 bahan kimia telah dikenal pasti sebagai […]

Itinerary Travel Shaklee Ke Phuket 2019 – Day 3 & 4

trip shaklee ke phuket 2019

Alhamdulillah dah masuk hari ke 3 kami di Phuket. Apa yang kami buat pada hari ini dan hari terakhir? Hari ke 3 ni masih lagi aktiviti penuh Shaklee, paling teruja adalah makan malam Shaklee Family malam ini! Jom kita tengok apakah pengalaman kami pada hari ke 3 dan 4. Hari Ketiga Trip Shaklee Phuket 2019 […]

Kuruskan Badan Hilang Sakit Lutut

senaman untuk pesakit buah pinggang

Ramai juga di kalangan peserta #JomDetoxJutawan yang berjaya kuruskan badan sekaligus dapat hilangkan masalah sakit lutut. Berikut antara testimoni daripada program kami. Saya pun tak pasti apa kaitan antara berat badan dengan sakit lutut, justeru saya ada buat kajian sikit berkenaan hal ni. Mengapa Berlaku Sakit Lutut? Kesakitan lutut adalah salah satu daripada komplikasi yang […]

11 Makanan Untuk Detox Hati

Makanan untuk detox hati

Hati adalah organ paling berkuasa dalam badan kita. Ia melakukan pelbagai tugas penting, dari menghasilkan protein, kolesterol dan hempedu sehinggalah menyimpan vitamin, mineral dan juga karbohidrat. Ia juga mengendalikan toksin seperti alkohol, ubat-ubatan. Jadi menjaga hati anda dengan baik adalah penting untuk mengekalkan kesihatan. 11 Makanan Untuk Detox Hati Ada 11 makanan yang baik untuk […]

Tips Diet Jika Anda Ada Insulin Resistance

diet insulin resistance

Rintangan insulin meningkatkan risiko anda untuk mendapat prediabetes dan diabetes jenis 2. Diagnosis rintangan insulin juga merupakan tanda amaran awal. Anda mungkin dapat mengelakkan diabetes dengan pilihan gaya hidup yang sihat, termasuk senam teratur dan makan makanan seimbang. Tips Diet Jika Anda Ada Insulin Resistance Secara amnya, sebaiknya memilih makanan yang lengkap dan tidak diproses […]

6 Perkara Yang Anda Buat Tapi Masih Tak Kuruskan Badan

cara perbaiki insulin resistance

Mungkin ada antara anda yang dah buat macam-macam perkara untuk kuruskan badan, tapi masih tak berjaya! Samada turun sikit sahaja, atau tak turun langsung atau berat statik (plateu). 6 perkara berikut mungkin jadi masalah pada anda: 6 Perkara Yang Anda Buat Tapi Masih Tak Kuruskan Badan 1. Kira Kalori Saya ada tulis panjang berkenaan kira […]

Itinerary Travel Shaklee Ke Phuket 2019 – Day 2

trip shaklee phuket siam niramit

Hari kedua di Phuket bermakna aktiviti penuh untuk semua peserta. Hari pertama lebih kepada travel day, jadi tak banyak aktiviti boleh dilakukan. Jom lihat apa yang kami buat pada hari kedua ni. Hari Kedua Trip Shaklee Phuket 2019 Sesi Fotografi #TeamJutawan Pagi tu ada masa sedikit, jadi kita buat sesi fotografi berkumpulan bersama #TeamJutawan. Hotel […]

Menarik Promosi Shaklee Sempena Disember 2019

jom shaklee promo keahlian shaklee

Hujung tahun kan ramai la yang buat sales sana-sini. Bukan di kedai-kedai sahaja, bahkan online shopping pun sama. Termasuklah Shaklee. Kebiasaanya memang setiap bulan ada je sale yang dibuat dan fokus kepada produk tertentu. Jadi kali ini sempena hujung tahun 2019, ada yang lebih menarik Shaklee nak berikan kepada anda. Jom kita tengok. Promosi Shaklee […]

Itinerary Travel Shaklee Ke Phuket 2019 – Day 1

Shaklee Incentive Trip Phuket 2019

Alhamdulillah saya baru balik dari #TripMewahShaklee bagi tahun 2019 ke Phuket. Saya ada pandangan sendiri tentang Phuket ni. Trip Shaklee Cruise Libra tahun 2016 dulu ada berhenti sekejap di Phuket. Masa tu siang hari. Tapi cukup untuk saya faham apa yang ada di sana. Jadi semasa Shaklee umumkan Incentive Trip (Regional) untuk 2018/2019 adalah Phuket, […]