Call nowWhatsapp

Supplements terbaik di Malaysia tentulah Shaklee. MasyaAllah syukur. Alhamdulillah tiba-tiba hari ni nak kongsi dengan anda bersyukurnya saya sebagai pengguna 12 tahun produk Shaklee supplements terbaik di Malaysia.

Saya mula-mula terjebak dengan Shaklee sejak tahun 2011, masa tu saya tercari-cari supplements untuk ibu berpantang dan menyusu. Dari situlah saya menjadi pengguna Shaklee hingga sekarang alhamdulillah mudah-mudahan Allah izinkan buat masa akan datang.

Kenapa Shaklee Adalah Supplements Terbaik di Malaysia

Saya ni dari remaja lagi memang selalu mak pesan, jangan ambil semberono apa-apa produk, terutama yang dijual secara MLM. Ada juga yang pesan dengan saya, jangan makan supplements sebab nanti badan terlalu bergantung pula dengan supplements, makan je makanan seimbang.

Masa tu kita tiada ilmu, tiada pula pengalaman.

Tapi bila di umur 32 tahun, saya mula amalkan Shaklee hingga kini pun saya masih amalkannya. MasyaAllah saya bersyukur Allah temukan saya dengan Shaklee, dan mengizinkan kesihatan saya bertambah baik serta menemukan saya dengan circle Shaklee yang membantu saya hingga saya di tahap ini sekarang.

Kalau saya menggunakan Shaklee selama 12 tahun, sebenarnya dalam kalangan pengguna Shaklee memang ramai yang setia mengamalkannya, malahan sehingga lebih 60 tahun sekalipun.

living proof shaklee #6
Lebih 50 tahun pengguna Shaklee, sihat nenek ni dan masih kelihatan cantik. Tanpa penyakit kronik

Banyak kali saya tulis artikel juga tentang bagaimana saya suka tentang Shaklee, tapi artikel ini adalah fokus tentang kenapa supplements Shaklee merupakan yang terbaik di Malaysia. Jadi kenapa Shaklee wajar jadi pilihan produk supplements anda akan terjawab dalam artikel ini.

Artikel ini mungkin panjang, tapi untuk recap,

7 sebab Shaklee adalah Supplements Terbaik di Malaysia:

 1. Produk Shaklee dihasilkan mengikut keperluan rakyat Malaysia dan memiliki kajian klinikal
 2. Shaklee memiliki produk yang lulus tahap keselamatan
 3. Produk Shaklee disokong oleh rekod kejayaan yang mengagumkan membuktikannya berkesan.
 4. Syarikat yang bereputasi tinggi dan genuine
 5. Mempunyai Barisan Saintis Yang Terbaik
 6. Shaklee Dipilih Sebagai Jenama Dipercayai Rakyat Malaysia
 7. Semua Keperluan Kesihatan Anda Ada Bersama Shaklee

7 Sebab Shaklee Adalah Supplements Terbaik di Malaysia

Apabila mengenali Shaklee dan menggunakannya, saya bersyukur saya antara pengguna Shaklee supplements terbaik di Malaysia. Berikut saya kongsikan, inilah juga antara penyebab saya tertarik kepada Shaklee. Sebab apa?

1. Produk Shaklee dihasilkan mengikut keperluan rakyat Malaysia dan memiliki kajian klinikal

Produk Shaklee dihasilkan dengan pemahaman yang mendalam tentang keperluan kesihatan rakyat Malaysia. Komitmen Shaklee terhadap penyelidikan dan pembangunan memastikan produknya memenuhi keperluan unik rakyat Malaysia.

Vivix umpamanya, ramuan Vivix berbeza bagi yang dihasilkan untuk pasaran Malaysia, berbanding dengan pasaran untuk Canada atau Jepun.

Selain memenuhi keperluan rakyat Malaysia, semua produk Shaklee juga memiliki kajian klinikal sendiri. Mana-mana syarikat pembekal vitamin mahupun makanan tambahan, sebenarnya tidak perlu pun membuat kajian klinikal terhadap produknya.

Pembekal ubat sahaja yang perlu buat kajian klinikal. Namun sebagai orang sains dan memahami kepertanggungjawaban terhadap nilai kesihatan manusia, sejak ditubuhkan lagi Shaklee memang komited untuk membuat kajian klinikal terhadap produk yang dikeluarkannya, termasuklah skincare Youth.

Ada 2 kajian klinikal terbesar yang Shaklee laksanakan, dan ianya dilaksanakan oleh pihak ketiga. Anda boleh membacanya di link berikut

Kajian Landmark Shaklee menunjukkan kesan kuat penggunaan jangka panjang pelbagai suplemen pemakanan Shaklee. Orang yang mengambil suplemen Shaklee selama 20 tahun atau lebih mempunyai tahap yang lebih sihat bagi banyak biomarker berkaitan penyakit kronik termasuk kolesterol HDL, homocysteine dan protein C-reaktif.

2. Shaklee memiliki produk yang lulus tahap keselamatan

Kualiti adalah sangat penting kepada Shaklee. Dengan memproses bahan-bahan dan produk mereka di bawah langkah kawalan kualiti yang ketat, Shaklee memastikan bahawa apa yang anda makan adalah berkualiti tinggi.

Shaklee telah wujud di dunia sejak lebih 100 tahun lalu dengan produk pertamanya iaitu Vitalea Iron Formula. Semenjak itu jugalah Shaklee sangat menitik beratkan tahap keberkesanan produk dan keselamatan produk.

Shaklee komited melakukan 350 kajian ke atas setiap ramuan baharu, terutamanya bahan logam, racun serangga dan pelbagai bahan pencemaran yang lain terhadap semua ramuan yang digunakan.

Secara asasnya, semua produk Shaklee tidak mengandungi parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana atau propilena glikol.

Begitu juga tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna tambahan, tidak mengandungi sebarang jenis lemak, dan tidak mengandungi pemanis atau perisa tiruan.

Shaklee turut komited untuk tidak menjalankan ujian ke atas haiwan.

Pembungkusan produk juga dipastikan selamat dan bebas daripada sebarang toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik.

Antara senarai tidak Shaklee:

TIDAK Mengandungi Paraben
TIDAK Mengandungi Triklosan
TIDAK Mengandungi Phthalates
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
TIDAK Mengandungi Glikol
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
TIDAK Mengandungi Ammonia
TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
TIDAK Mengandungi Formaldehyde
TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
TIDAK Mengandungi Toulene
TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
TIDAK Mengandungi Pewarna
TIDAK Mengandungi Lemak Trans
TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang

Setiap tahun, Shaklee juga menjalankan 23 ribu ujian keaslian dan keselamatan produk.

Shaklee hanya memilih bahan semulajadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk Shaklee. Shaklee hanya menggunakan bahan-bahan semulajadi dan organik membezakannya daripada pesaing. Dengan hanya menggunakan bahan-bahan yang diperoleh daripada pembekal yang dipercayai, produk Shaklee bebas daripada bahan kimia atau bahan tambahan yang berbahaya.

Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya walaupun ia mungkin terdapat pada produk pesaing yang mana ini membuktikan Shaklee komited terhadap kelangsungan kesihatan pengguna.

Bagi tujuan ini, Shaklee bekerjasama dengan Pakar Toksikologi untuk mengembangkan senarai bahan kimia yang berpotensi berbahaya kepada manusia dan Shaklee sentiasa menngemaskini senarai ini untuk memastikan bahan-bahan kimia ini tidak mencemari sebarang produk Shaklee.

Produk Shaklee TIDAK mengandungi bahan tiruan:

 • Tiada perisa tiruan
 • Tiada pemanis tiruan
 • Tiada pengawet tiruan
 • Tiada pewarna
 • Tiada MSG
 • Tiada lemak trans

Produk Shaklee juga:

 • non-GMO
 • gluten free
 • beyond organic

3. Produk Shaklee disokong oleh rekod kejayaan yang mengagumkan membuktikannya berkesan.

Shaklee telah komited dengan sains sejak penubuhannya. Selama lebih 100 tahun, Shaklee telah menawarkan produk termaju yang direka untuk memberikan hasil yang sebenar.

Selain produk itu dikatakan bagus, satu perkara yang lain ialah untuk membuktikan ia berkesan. Di Shaklee, kami meneruskan komitmen kami untuk memahami kesihatan manusia melalui kajian saintifik.

a. Ujian kualiti sebanyak 100 ribu kali setiap tahun

Tahap keberkesanan produk dilakukan melalui ujian kualiti dimana setiap tahun sebanyak 100 ribu ujian kualiti dijalankan ke atas setiap produk bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.

b. Penerbitan Kajian Saintifik

Shaklee menyokong kajian penyelidikan pemakanan melibatkan kerjasama dengan makmal akademik terkemuka yang percuma dan digalakkan untuk menerbitkan penemuan mereka.

Ahli akademik iini mengawal penerbitan keputusan, bukan Shaklee. Shaklee juga mempunyai sejarah yang panjang dalam menderma bahan ujian kepada makmal akademik sebagai menyokong penyelidikan mereka yang dibiayai oleh agensi lain.

Melalui kerjasama ini, Shaklee telah menerbitkan lebih 135 kertas kerja dan pembentangan saintifik, 90 daripadanya adalah kajian klinikal yang diterbitkan dalam penerbitan semakan rakan sebaya.

Anda boleh baca kajian saintifik Shaklee di dalam pautan berikut:

c. Paten Shaklee

Shaklee memiliki lebih daripada 90 jenis paten dan sedang dipaten.

c. Sistem Pelepasan Berpaten

Sistem pelepasan berpaten Shaklee dicipta untuk memperbaiki dengan ketara kadar penyerapan nutrien utama dalam tubuh, menyediakan nutrien yang betul, di lokasi yang betul, dan pada masa yang tepat.

d. Atlit Antarabangsa Dikuasakan Oleh Shaklee

Pasukan Atlet Shaklee ialah kumpulan atlet bertaraf dunia yang menakjubkan yang telah dipilih sendiri daripada pelbagai sukan yang sangat kompetitif. Mereka mewakili komitmen lama Shaklee untuk mencipta 100% pemakanan yang selamat, tulen dan berkesan yang memberikan para atlet kelebihan sihat yang mereka perlukan untuk menang di peringkat tertinggi.

Atlet elit ini mempunyai peraturan anti-doping yang paling ketat dalam sukan, jadi apa yang mereka masukkan ke dalam badan mereka adalah sangat penting bagi mereka. Untuk memastikan mereka bukan sahaja mendapat prestasi dan keberkesanan yang mereka perlukan untuk bersaing, tetapi juga kualiti dan ketulenan yang terjamin, para atlet terkemuka ini—yang telah memenangi gabungan 146 pingat emas, perak dan gangsa di Sukan Musim Panas dan Musim Sejuk—semuanya memilih untuk menggunakan Shaklee.

Anda boleh baca di pautan berikut tentang Shaklee Athletes

e. Agensi Angkasa National Aeronautics and Space Administration (NASA) bekerjasama dengan Shaklee

Pada tahun 1993 Shaklee membangunkan dan membekalkan NASA dengan minuman rehidrasi tersuai yang dipanggil Astro-Ade untuk angkasawan, yang masih digunakan sehingga kini.

NASA telah berkolaborasi dengan Shaklee sejak tahun 1993 untuk projek angkasawan mereka, membuktikan Shaklee merupakan supplements terbaik di Malaysia
NASA telah berkolaborasi dengan Shaklee sejak tahun 1993 untuk projek angkasawan mereka, membuktikan Shaklee merupakan supplements terbaik di Malaysia

f. Komitmen Shaklee Ke atas Penjagaan Alam Sekitar dan Expedisi

Selama Lebih 60 Tahun, Shaklee secara senyap-senyap telah mendahului dalam penjagaan alam sekitar dan sokongan terhadap tujuan sosial.

Ditubuhkan pada tahun 1956, Shaklee ialah syarikat pertama di dunia yang memperoleh pensijilan neutral iklim dan mengimbangi sepenuhnya pelepasan co2 daripada kemudahan yang dikendalikan syarikat, menghasilkan kesan sifar bersih terhadap alam sekitar.

Komitmen Shaklee terhadap kelestarian tiada duanya. Dengan menggunakan pembungkusan yang boleh dikitar semula dan bekerjasama dengan pembekal yang berkongsi nilai mereka, Shaklee memastikan produknya bukan sahaja memberi manfaat kepada anda tetapi juga tidak mendatangkan bahaya kepada planet ini.

Selain itu Shaklee juga mempelopori kejayaan-kejayaan ekspedisi dunia.

Banyak ekspedisi dunia turut menggunakan Shaklee
Banyak ekspedisi dunia turut menggunakan Shaklee
Kenapa jenama Shaklee menjadi pilihan para ekspedisi
Kenapa jenama Shaklee menjadi pilihan para ekspedisi walaupun pada tahap ekstreme

4. Syarikat yang bereputasi tinggi dan genuine

Jika produk pertama Shaklee dicipta sejak lebih 100 tahun lalu, syarikat Shaklee pula ditubuhkan pada tahun 1956, iaitu 67 tahun yang lalu dan sedari awal menggunakan konsep pemasaran MLM.

Syarikat Shaklee disenaraikan dalam Bursa Saham Nikko dan tersenarai dalam Fortune 500. Justeru Shaklee memiliki latar belakang kewangan yang stabil.

Apabila syarikat pengeluar suplemen merupakan syarikat bereputasi tinggi, tiada isu produk dikeluarkan secara OEM malahan kebanyakan produk Shaklee sentiasa berinovasi dan up to date.

Protein ESP Shaklee umpamanya telah wujud sejak 1961 lalu dan masih dikeluarkan hingga kini.

Shaklee merupakan syarikat genuine pengeluar supplements terbaik di Malaysia, kalau disebutkan organik, maka semua produknya organik. Kalau katanya non GMO, maka semua produknya non GMO.
Produk Shaklee sentiasa berinovasi, 100 tahun inovasi Shaklee
Produk Shaklee sentiasa berinovasi, 100 tahun inovasi Shaklee

5. Mempunyai Barisan Saintis Yang Terbaik

Sebagai satu bukti komitmen Shaklee dalam mengeluarkan produk berasaskan saintifik, Shaklee memiliki lebih 100 orang ahli sains yang bekerja sepenuh masa dengan mereka. Ahli sains Shaklee memiliki minima kelayakan akademik Doktor Falsafah (PhD) dan mesti memiliki pengalaman puluhan tahun dalam bidang pemakanan dan kesihatan.

Kebanyakan saintis Shaklee juga pernah memenangi pelbagai anugerah peringkat antarabangsa seperti Dr Elizabeth Blackburn (pernah memenangi anugerah nobel).

6. Shaklee Dipilih Sebagai Jenama Dipercayai Rakyat Malaysia

a. Tahun 2021 dan 2022, Shaklee telah muncul sebagai salah satu pemenang bagai Trusted Brand Award anjuran Readers Digest bagi kategori Vitamins and Health Supplements.

Readers Digest merupakan majalah ilmiah yang telah wujud sejak 100 tahun lalu dan para pembacanya merupakan golongan highly educated dan profesional seperti Doktor, peguam, CEO, jurutera, ahli korporat dan tentunya golongan yang fasih berbahasa Inggeris.

Readers Digest memiliki pembaca daripada 44 buah negara di seluruh dunia.

Ianya merupakan anugerah berprestij yang dijalankan oleh pihak ketiga dan tinjauan yang mereka lakukan mendapati 2 per 3 daripada kalangan responden memilih produk suplemen terbaik mereka daripada syarikat MLM seperti Shaklee.

2 per 3 merupakan 75% dan nilainya lebih besar, justeru tidak syak lagi pilihan pengguna Malaysia memilih Shaklee sebagai supplements terbaik di Malaysia dan menjadi pilihan mereka. Anugerah ini juga menunjukkan:

 • Kredibiliti syarikat (lebih 65 tahun di pasaran dunia, 25 tahun di Malaysia)
 • Produk dihasilkan selamat digunakan dan berkesan.
 • Memiliki kelulusan KKM, serta sijil Halal yang diiktiraf oleh Jakim
 • Sistem agen yang sistematik dan mesra pengguna
Shaklee Dianugerahkan Trusted Brand oleh Readers Digest bagi kategori Vitamins & Health Supplements bagi tahun 2021 dan 2022 membuktikan Shaklee merupakan supplements terbaik di Malaysia
Shaklee Dianugerahkan Trusted Brand oleh Readers Digest bagi kategori Vitamins & Health Supplements bagi tahun 2021 dan 2022 membuktikan Shaklee merupakan supplements terbaik di Malaysia

b. Jenama Shaklee dipilih sebagai suplemen terkemuka di kalangan pengguna di Malaysia

Satu majalah pihak ketiga iaitu Vodus telah melakukan survey mereka sendiri untuk melihat apakah jenama suplemen pilihan pengguna di Malaysia.

 • kajian dibuat kepada 9000 orang responden
 • kaedah kajian dengan bersemuka (face to face)

Hasil kajian mendapati

 • 22% responden memilih Shaklee sebagai pilihan supplements terbaik mereka
 • 2 daripada 3 pilihan teratas adalah supplements dibekalkan oleh syarikat MLM

7. Semua Keperluan Kesihatan Anda Ada Bersama Shaklee

Shaklee menawarkan pelbagai jenis produk yang memenuhi keperluan yang berbeza. Sama ada pengurusan berat badan, penjagaan kulit, pemakanan sukan atau kesihatan harian, Shaklee mempunyai produk yang disesuaikan untuk memenuhi keperluan setiap individu.

Umpamanya:

Dan banyak lagi, anda boleh buat carian di blog saya ini.

Malahan Shaklee satu-satunya syarikat yang memiliki produk mengandungi polifenol, satu-satunya seumpamanya di negara kita Malaysia.

Vivix dan ResV mengandungi polifenol yang melindungi sel daripada tekanan oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas, membantu melambatkan proses penuaan.

Suplemen pemakanan Shaklee membantu menggalakkan kesihatan yang baik dan memerangi penyakit tidak berjangkit. Dengan hanya menggunakan bahan-bahan yang paling berkesan, suplemen Shaklee membantu meningkatkan tenaga, meningkatkan imuniti dan meningkatkan kesihatan keseluruhan.

Top Best Seller Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia
Top Best Seller Shaklee Supplements Terbaik Di Malaysia

Shaklee Jenama Supplements Terbaik Di Malaysia, Wajar Jadi Pilihan Anda Juga

Kesimpulannya, produk Shaklee adalah yang terbaik di Malaysia kerana ia direka untuk memenuhi keperluan unik rakyat Malaysia, bebas daripada bahan kimia atau bahan tambahan yang berbahaya, mempunyai rekod kejayaan yang terbukti, menggalakkan kesihatan yang baik, memenuhi keperluan yang berbeza, dan komited terhadap kelestarian.

Jom sertai keluarga Shaklee kami hari ini! Jika anda pergi ke branch atau HQ Shaklee dan nak register menjadi ahli Shaklee, boleh isi link ini siap-siap ye. 

Nanti boleh dapat diskaun 25% terus tau. https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=864679 

Sebarang pembelian dari saya, anda akan dapat konsultasi percuma. Dan akan dimasukkan ke dalam grup eksklusif kami di mana di situlah banyak kami kongsikan ilmu nutrisi dan ilmu berbisnes kepada ahli kami. Mana tau, melalui Shaklee anda boleh mencapai impian anda suatu hari nanti apabila anda mengetahui peluang tentangnya, seperti saya awal-awal dulu. Join kami ye. 

Register di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=864679

#blogmegashaklee
#shakleetriumph2023
#shakleethrive2023

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Shaklee Business Leader
Shaklee Gombak

PENAFIAN : Semua penulisan tentang produk dan testimoni yang dikongsi di blog ini bukan bertujuan untuk merawat dan menyembuhkan penyakit. Sebarang masalah kesihatan mestilah diajukan kepada pakar perubatan yang diiktiraf.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)