Call nowWhatsapp

14 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee

soalan lazim vivix

Banyak saya bagi info tentang Vivix Shaklee dalam artikel terdahulu. Dalam post ini saya ringkaskan 14 soalan lazim tentang Vivix Shaklee.

14 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee

1. Apakah Vivix®

Jawapan : Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani Anggur Muscadine, Ekstrak Eldeberi Eropah, Ekstrak Knotweed Jepun dan Ekstrak Lobak Ungu.

2. Apakah yang membuatkan Vivix® berbeza dengan yang lain

Jawapan : Kemajuan sains kami dan campuran proprietari berasaskan anggur muscadine – salah satu daripada buah yang paling jarang didapati dan tahan lasak. Anggur muscadine mengandungi polifenol lengkap yang tidak terdapat dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mempunyai kepekatan asid elagik dan elagitanin yang lebih baik, apabila digabungkan dengan polifenol lain akan menghasilkan antioksidan yang berkuasa.

Di Shaklee, kami memanfaatkan kelebihan anggur muscadine dalam setiap botol Vivix® menggunakan proses pengekstrakan yang dipatenkan yang menumpukan dan mengekalkan kandungan bioaktif polifenol.

3. Apa yang membuatkan anggur muscadine berbeza dari anggur lain?

Jawapan : Anggur Muscadine adalah salah satu anggur yang paling jarang ditemui, anggur yang tahan lasak, dengan profil polifenol unik yang menawarkan beberapa manfaat kesihatan. Tidak seperti anggur lain anggur muscadine mempunyai kepekatan asid ellagik dan elagitanin yang tinggi, apabila digabungkan dengan polifenol anggur muscadine yang lain, menghasilkan antioksidan yang berkuasa.

Anggur Muscadine juga boleh membiak dalam persekitaran yang bahaya; profil fenolik mereka memberikan perlindungan tambahan terhadap bakteria, kulat, yis, kemarau, kelembapan yang berlebihan dan suhu yang melampau sementara anggur lain mudah rosak dalam persekitaran seperti ini.

Khasiat anggur muscadine paling power merupakan ramuan utama Vivix Shaklee
Khasiat anggur muscadine paling power merupakan ramuan utama Vivix Shaklee

4. Apa itu polifenol?

Jawapan : Istilah polifenol digunakan untuk menggambarkan sekumpulan sebatian semula jadi yang ditemui sebahagian besarnya dalam buah-buahan, buah beri dan sayur-sayuran yang mempunyai manfaat antioksida dan potensi kesan perlindungan terhadap penuaan sel. Malah, penyelidikan baru menunjukkan bahawa polifenol boleh memberikan pelbagai kesan biologi terhadap kesihatan manusia.

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

5. Siapakah yang akan mendapat manfaat daripada Vivix®?

Jawapan: Vivix® direka untuk orang dewasa yang mementingkan kesihatan penuaan secara sihat dan kesejahteraan. Vivix® tidak disarankan bagi wanita hamil atau menyusui atau sesiapa yang berumur 18 tahun ke bawah.

6. Berapa banyak Vivix® yang perlu saya ambil dalam sehari?

Jawapan : Satu sudu teh sehari.

7. Bilakah saya harus mengambil Vivix®?

Jawapan : Ambil Vivix setiap hari, sebaik-baiknya dengan hidangan seperti sarapan pagi atau makan tengahari. Goncangkan sebelum mengambil hidangan yang disyorkan satu sudu teh setiap hari.

8. Bolehkah saya mengambil lebih daripada satu sudu teh sehari.

Jawapan : Menurut penyelidikan terkini, tidak terdapat manfaat tambahan daripada mengambil lebih daripada hidangan yang disyorkan satu sudu teh setiap hari.

9. Bolehkah saya mengambil Vivix® dengan makanan tambahan Shaklee saya yang lain?

Jawapan : Vivix® boleh diambil bersama semua makanan tambahan Shaklee. Secara idealnya, Vivix® akan diambil dengan Shaklee Vita-Lea® Iron Plus, ESP Soy Protein Soy Powder, Sustained Release Vita-C Plus, B-Complex dan OmegaGuardTM untuk melengkapkan keperluan pemakanan harian anda. Penggunaan semua nutrien penting ini, bersama-sama dengan polifenol dalam Vivix®, memberikan spektrum nutrisi yang meluas ke seluruh tubuh anda dan menyediakan asas untuk kehidupan yang lebih lama dan sihat.

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Campuran sempurna polifenol
Campuran sempurna polifenol

10. Adakah terdapat langkah berjaga-jaga?

Jawapan : Tidak ada interaksi yang diketahui antara Vivix® atau mana-mana ramuannya dan makanan tambahan yang lain. Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan agar seseorang yang berada di bawah jagaan doktor dalam keadaan perubatan atau penyakit atau yang mengambil preskripsi ubat, terutama ubat cair darah hendaklah membincangkan penggunaan Vivix® dengan penjaga kesihatan profesional mereka.

11. Adakah Vivix® mengandungi alkohol?

Vivix® tidak mengandungi alkohol.

12. Adakah Vivix® disahkan sebagai Halal?

Jawapan : Ya. Vivix® diiktiraf Halal oleh Islamic Services of America (ISA), badan pensijilan halal asing yang diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Islam Malaysia (JAKIM).

13. Adakah Vivix® didaftarkan di bawah NPRA (Badan Pengawalseliaan Farmaseutikal Kebangsaan)?

Jawapan : Tidak. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Jabatan Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (FSQD).

14. Kenapa saya perlu simpan sejuk selepas dibuka?

Jawapan : Penyejukan selepas dibuka akan membantu mengekalkan kesegaran, warna dan bahan aktif yang optimum dalam produk.

Bottom Line

Vivix kan berkuasa 10x lebih berbanding resveratrol tunggal, selama lebih 10 tahun ia bertapak di pasaran negara kita, dah ramai yang mendapat manfaat daripadanya.

Ada beberapa artikel saya tuliskan tentang Vivix, anda boleh baca di pautan berikut:

Anda Berminat? Dapatkan Vivix atau ResV Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetoxJutawan, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Beli Vivix?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Beli Vivix Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

5 thoughts on “14 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee

  1. Eiza GreenAppleKu says:

    Tak pernah cuba produk ni lagi. Walaupun tak pernah amalkan produk di atas, menjaga kesihatan patut menjadi agenda utama. Nak nak masa tengah Covid-19 ni. Thanks atas perkongsian info yang bagus.

  2. Liez says:

    Banyak dengar cerita best pasal vivix ni.. antara produk terbaik Shaklee.. igt nak simpan duit nak beli utk parents.. tak salah invedt utk benda yang bagus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp