Call nowWhatsapp

Youth Skincare Bantu Saya Cantik

kulit cantik youth shaklee

Mesti semua orang tertanya-tanya kan sibuk sangat dengan Youth Skincare ni, boleh jadi cantik betul ke?

Kalau dah kulit kusam giler sejak dari remaja, betul ke boleh glowing?

Ha jangan tak tau, ramai giler dah dapat penangan Youth Skincare ni.

Semakin hari semakin sayang gitew. Sebab apa semakin sayang? Meh kita tengok.

Bagaimana Youth Skincare Bantu Saya Jadi Cantik

Nak kata transform dari beast kepada beauty tu macam kejam sangat. Ok la dari kulit bermasalah jadi kulit sihat je la. Kira bagus sangat tu, siap jadi cantik.

Bila kulit sihat, automatik jadi cantiklah. Tak percaya? Nanti tengok kat testimoni.

Macamana Youth Skincare Berkesan Sangat?

Selama 8 tahun penyelidikan Shaklee, Shaklee telah memilih gabungan beberapa bahan yang beri kesan terbaik dalam menyihatkan dan membaikpulih masalah kulit disebabkan penuaan seperti kulit jeragat, garis halus, eye bag, kulit kendur dan kulit kusam.

1. Ekstrak Sel Stem Epal tingkatkan penghasilan sel kulit baru

Kebanyakan orang ada masalah kulit kusam dan parut lambat hilang. Biasanya masalah ni disebabkan proses penggantian sel kulit yang kurang lancar.

Masa kita bayi, proses penggantian sel ni mengambil masa hanya 2 minggu. Kita yang dewasa ini pula memerlukan 28-56 hari untuk kulit digantikan dengan sel baharu yang sihat, bergantung kepada gaya hidup, pemakanan dan lain-lain.

Oleh sebab itu, Shaklee telah memilih Ekstrak Sel Stem Epal sebagai salah satu bahan dalam Youth Shaklee bagi meningkatkan penghasilan sel kulit baharu. Barulah kulit lebih muda berseri dan parut juga mudah hilang

Sel stem epal ini diekstrak daripada sejenis epal Swiss yang jarang ditemui dipanggil Uttwiler Spatlauber. Epal ini diketahui sangat mampu bertahan berbulan-bulan setelah jatuh dari pokoknya, tanpa rosak atau buruk.

Kebolehan ini adalah disebabkan kandungannya yang kaya dengan khasiat tumbuhan (phytonutrients), protein, dan sel dengan jangkahayat yang panjang.

Kajian menunjukkan Ekstrak Sel Stem Epal dapat membantu:

  • Mengaktifkan dan mempercepatkan proses pembaharuan sel kulit. Dengan merangsang sel stem kulit yang mengalami penuaan, ekstrak ini didapati mengurangkan kedutan pada wajah supaya tampak lebih segar dan muda.
  • Mengekalkan serta memperbaiki tisu kulit supaya kulit anda kelihatan lebih muda berseri.

Ekstrak Sel Stem Epal terkandung dalam Serum muka Youth Shaklee iaitu Youth Activating Serum.

Tak hairanlah kenapa Youth Activating Serum telah terpilih sebagai antara 100 serum terbaik oleh majalan Nuyoi.

2. Ekstrak buah Schisandara Chinensis – salurkan nutrient untuk kulit sihat

Secara tradisinya, herba ini digunakan di China, Jepun dan Korea untuk melegakan dan menenangkan keradangan dan kegatalan kulit. Ia juga digunakan dalam DTX Complex, suplemen kesihatan organ hati yang juga merupakan organ detoks.

Ekstrak buah Schisandara Chinensis sesuai untuk semua jenis kulit:

  • Menyokong struktur kulit muda dengan menyalurkan vitamin semulajadi dan antioksidan secukupnya.

Ekstrak buah Schisandara Chinensis terkandung dalam:

  • Serum muka Youth Shaklee iaitu Youth Activating Serum
  • Krim Malam Youth Shaklee: Advanced Renewal Night Cream – Light

3. Ekstrak Lotus Japonicus tingkatkan penghasilan kolagen dan elastin untuk memelihara keanjalan kulit

Merupakan salah satu bahan yang terkandung dalam Youth Complex selain Ekstrak buah Schisandara Chinensis. Ia membantu:

  • Mengaktifkan youth protein yang penting untuk penghasilan kolagen dan elastin yang cukup supaya struktur kulit lebih tegang dan anjal.

Ekstrak lotus Japonicus terkandung di dalam:

  • Serum muka Youth Shaklee: Youth Activating Serum
  • Krim Malam Youth Shaklee: Advanced Renewal Night Cream – Light
Bahan yang dipilih untuk Youth Skincare terdiri daripada ramuan hebat dengan khasiat yang terhebat
Bahan yang dipilih untuk Youth Skincare terdiri daripada ramuan hebat dengan khasiat yang terhebat

4. Ekstrak Anggur Muscadine lindungi sel kulit daripada rosak.

Inilah antara bahan utama dalam Vivix, suplemen untuk penuaan sihat daripada Shaklee. Anggur muscadine mengandungi pelbagai jenis polifenol iaitu khasiat tumbuhan yang mempunyai sifat antioksidan yang tinggi yang baik untuk kesihatan kita serta mampu memperlahankan proses penuaan sel-sel dalam badan.

Ia dikenalpasti dapat membantu:

  • Melindungi DNA sel daripada rosak terutama oleh sinar Uv matahari.
  • Memperbaiki DNA sel yang rosak.
  • Menghalang kerosakan kolagen dan elastin yang penting untuk menangani masalah kulit mengendur dan berkedut / mempunyai garis-garis halus.

Ekstrak anggur muscadine terkandung dalam

  • Pencuci muka Youth Shaklee – Luminou Gel Oil Cleanser
  • Toner Youth Shaklee – Perfecting skin Toner
  • Serum muka Youth Shaklee: Youth Activating Serum
  • Pelembab siang dan sunblock Youth skincare – Age Defense Moisturizer SPF 50

5. Vital repair Complex lindungi kulit daripada serangan radikal bebas serta kurangkan radang pada kulit.

Ini merupakan formula khusus yang dibangunkan oleh Shaklee untuk skincare set yang khusus untuk menangani masalah kulit berkaitan kesan penuaan.

Ada 7 bahan utama dalam Vital Repair + yang mana gabungan ini telah dibuktikan secara klinikal dapat memberikan kesan keremajaan kepada kulit:

  • Vitamin E – antioksidan semulajadi untuk melindungi dan mengekalkan keremajaan sel kulit.
  • Vitamin C – antioksidan semulajadi yang melindungi kulit daripada sinar UV matahari yang boleh memusnahkan kolagen, dalam masa yang sama merangsang penghasilan kolagen baru dan juga elastin bagi Memelihara keanjalan dan keremajaan kulit.
  • Vitamin A – antioksidan semulajadi untuk meningkatkan kemampuan kulit untuk memegang kelembapan, seterusnya mengurangkan kesan kerosakan pasa sel kulit disebabkan UV matahari
  • Panthenol (pro vitamin B5) – Meningkatkan kemampuan semulajadi kulit untuk membaikpulih dan memperbaiko penampilan kulit.
  • Ekstrak biji anggur – antioksidan tumbuhan yang sangat berkuasa untuk menghalang enzim yang memecahkan kolagen, seterusnya membantu memelihara keanjalan kulit.
  • Superokside Dismutase – meneutralkan radikal bebas daripada terus menerus mempercepatkan penuaan kulit.
  • Beta Glucan – melegakan dan Mengurangkan iritiasi terhadap kulit.

Pendek kata, Vital Repair Complex + ini memberikan nutrien antioksidan dan vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit.

Vital Repair complex terkandung dalam:

  • Pencuci muka Youth Shaklee – Luminous Gel Oil Cleanser
  • Toner Youth Shaklee – Perfecting skin Toner
  • Pelembab siang dan sunblock Youth skincare – Age Defense Moisturizer SPF 50
  • Krim Malam Youth Shaklee: Advanced Renewal Night Cream – Light
Bahan dalam Vital Repair +yang digunakan dalam Youth Skincare
Bahan dalam Vital Repair +yang digunakan dalam Youth Skincare

Kulit Saya Jadi Cantik Lepas Pakai Youth Shaklee

Saya sendiri dah dapatkan set Youth Skincare Shaklee dan konsisten menggunakannya selama hampir 8 bulan. Setakat ini saya sangat berpuashati dengan kualitinya.

Ia sangat lembut dan membantu memperbaiki kulit saya yang berminyak ni. Masalah utama kulit saya adalah:

  • Kulit berminyak
  • Kulit kusam
  • Parut-parut jerawat lama
  • Fine lines yang dah timbul sejak akhir umur 20an lagi
  • Wajah bentuk U shape

Alhamdulillah kulit saya makin glowing, takde lagi kulit kusam. Parut jerawat semakin pudar, dan paling penting kulit semakin sihat. Dulu kalau pagi kulit ok, petang dah berminyak segala dah. Tapi sekarang takde isu macam tu lagi. Elok je kulit dari pagi sampai petang, walaupun terpaksa terdedah dengan panas.

InsyaAllah saya akan teruskan amalkan Youth, sangat berbaloi guna Youth tau. Perubahan dalam tempoh 8 bulan ni sampai orang lain pun nampak. Mudah sangat orang terjangkit nak beli, sebab hasilnya memang nampak.

Penangan Youth memang superb!

Oleh sebab setiap produk Youth diformulasi padat dengan nutrisi untuk kulit, anda yang ada masalah kulit seperti jerawat, jeragat, garis halus, kulit berkedut, parut (ermasuk kawah bekas jerawat) dan kulit kendur boleh cuba untuk rawat daripada luar.

InsyaAllah ramai yang dah dapat manfaat daripada set Youth Skincare Shaklee ni. Sesuai untuk semua jenis kulit, semua masalah kulit, wanita mahupun lelaki.

Jom tengok gambar-gambar ni pula.

Review Youth Shaklee untuk kulit berjerawat. Clear terus jerawat
Review Youth Shaklee untuk kulit berjerawat. Clear terus jerawat
Review Youth Shaklee untuk kulit berjerawat. Clear terus jerawat
Review Youth Shaklee untuk kulit berjerawat. Clear terus jerawat
Ada kulit kusam? Jangan risau boleh bagi glowing kulit dengan Youth
Ada kulit kusam? Jangan risau boleh bagi glowing kulit dengan Youth
Lagi masalah berjerawat. Clear terus dengan Youth Shaklee
Lagi masalah berjerawat. Clear terus dengan Youth Shaklee

Ada banyak lagi review berkenaan Youth Skincare, anda boleh tengok di pautan berikut:

Youth Skincare Terbaik Untuk Kulit Kering

Youth Shaklee Bantu Atasi Kulit Kendur (Saggy)

Review Youth Skincare Selepas 21 Hari

Shaklee Youth Skincare Harga dan Review

Bagaimana Untuk Dapatkan Youth Skincare Shaklee ni?

Anda boleh dapatkan set lengkap Youth skincare Shaklee dengan menghubungi saya seperti dibawah:

SMS / WhatsApp / Telegram 012-2195919 (Anah) atau klik http://kakanah.wasap.my

Inginkan lebih penjimatan?

Dapatkan diskaun antara 15-19% dengan menjadi ahli dengan kami.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Coach Kesihatan Anda

Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamincerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamincerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge