Call nowWhatsapp

Vitamin Shaklee Umrah dan Haji

Set umrah haji Shaklee

Pengalaman #umrah saya baru2 ni beri pengajaran berguna agar jemaah umrah mahupun haji perlu menjaga kesihatan supaya kesempurnaan ibadah dapat di laksanakan.

Oleh kerana jemaah perlu menempuh perjalanan yg panjang dalam cuaca yg tidak biasa serta keadaan bersesak dgn muslims dr pelbagai negara dan bangsa, tambahan lagi kalau menasik #haji memerlukan tenaga dan kesihatan yg optima. Antara cabaran-cabaran lain:

  • cuaca yang panas extreme
  • terlalu ramai orang (kepadatan tinggi) justeru meningkatkan keperluan tenaga disamping lebih tinggi risiko jangkitan penyakit
  • pelbagai aktiviti
  • pemakanan yang tidak biasa
  • lokasi yang agak jauh

Alhamdulillah 2 minggu umrah minggu lalu, saya dan mama dalam kesihatan baik, syukur walaupun orang sekeliling kami ada yang demam dan batuk, Allah juga izinkan ianya tidak terjangkit kepada kami.

Set Shaklee Untuk Umrah dan Haji

Jika anda, orang terdekat atau ibu ayah yg dpt jemputan Ilahi elok di kongsi bekalan ni atau di berikan sebagai hadiah, besar pahala dan murah rezeki anda percayalah.

  1. Herbal Cream. Untuk sapu pada tumit yg pecah dan di jadikan minyak urut bg kaki dan tgn yg lenguh. Juga boleh di sapu pd bibir yg kering dan pecah. Sapu di kepala selepas cukur bertindak sbg ubat kelumumur.
  2. Nutriferon. amat penting bg meningkatkan sistem immune. Kos rawatan di sana mahal. Vitamin pun mahal. Batuk mereka boleh berjangkit jika tidak di kawal.
  3. Performance drink. air tenaga menggantikan elektrolite yg hilang.
  4. vit c 500 mg juga utk tingkatkan immune dan cegah demam selsema
  5. Bcomplex untuk energy vitamin, anti stress, baik juga utk saraf halus (niacin dalam b complex)
  6. Ostenutrix nak elakkan selalu cramp, lenguh dan kebas..wajib telan 5-6 bj sebelum tidur. Kuatkan tulang dan kurangkan sakit( natural transquilizer)
  7. Resv iaitu sejenis polifenol bantu beri tenaga, pulih dengan cepat, cergaskan badan, bantu tidur lebih baik sebab disana memang akan kurang tidur dan rehat.
  8. Collagen shaklee utk tulang kuat, sendi flexible di samping elakkan sunburn
  9. Protein ESP Shaklee utk alas perut, maklumla kat sana tak lalu nak makan. Sebaiknya tambah Lifeshake sekali. Saya bawa Lifeshake Matcha bantulah untuk tenang dan fokus.
  10. Cinch Tea pun ada untuk extra energy
  11. Youth skincare boleh bawa yg basic sahaja especially pencuci Youth Cleanser dan juga Youth SPF50 Moisturiser

Lain2 boleh tambah seperti

  1. Omega Guard. Selain bantu untuk kuruskan badan, Omega juga membantu kita dari aspek kesihatan peparu dan elakkan nafas laju (ie asthma attack atau sesak nafas) disebabkan berjalan laju atau aktiviti lain (seperti hiking, atau mendaki gua Tsur, gua Hira’, atau berjalan jauh seperti keperluan melontar Jamrah)
  2. Lecithin untuk jaga kesihatan berat badan disana
  3. CoQTrol. Juga membantu memberikan kesihatan tenaga di sana. Selain tu, satu keperluan kobit adalah CoQ-10. Ini kerana virus kobit ni dia memberi kesan kepada mitokondria yang juga power house kepada sel kita. Pendekatanya, sel akan kekurangan tenaga untuk berfungsi dengan baik. Jika anda adalah bekas pesakit kobit, atau yang sedang menghadapi simptom2 post-kobid atau long-kobit, amalkan lah makan CoQ-Trol
  4. Hero Kiddo. Mengandungi manfaat elderberry selain vitamin khusus untuk sistem imun seperti vitamin D, C dan Zinc. Gabungan 4 ramuan ini terbaik untuk kesihatan imun.
  5. Vitamin C Chewable. Setiap biji memberikan nilai 250mg vitamin C, bertindak sebagai booster. Amalkan chewable ketika dalam penerbangan dan kenderaan (elakkan motion sickness), jika perit tekak, dan lain-lain.

Gambar-gambar Set Shaklee Umrah dan Haji

Set Umrah Haji Shaklee
Set Umrah Haji Shaklee
Set Umrah Haji Shaklee
Set Umrah Haji Shaklee
Set Umrah Haji Shaklee
Set Umrah Haji Shaklee
Set Umrah Haji Shaklee
Set Umrah Haji Shaklee

Utk makluman anda Dato’ Ust Daud Che Ngah bekas pengarah Tabung Haji adalah pengguna setia Shaklee lebih 20 tahun, beliau ambik vita lea 4 bij isekali gus (ni info dari sharing super upline saya).

Kita gi umrah atau haji bukan selalu dan ianya tentang ibadah justeru kesihatan kita biarlah terbaik sepanjang tempoh disana.

Bagaimana Nak Beli Set Umrah / Haji Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link berikut https://bit.ly/3ubM9st

Klik untuk Beli Set Umrah Haji Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Shaklee Business Leader
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp