Set Bersalin Berpantang Terbaik Di Pasaran Untuk Ibu dan Bayi

By | 2 May 2017
Set Bersalin Shaklee Untuk Kesihatan Ibu dan Bayi

Set Bersalin Berpantang Terbaik Di Pasaran Untuk Ibu dan Bayi

Setiap hari ada je ibu bersalin. Setiap saat ada sahaja bayi yang baru dilahirkan, betul tak. Dengan kita sebagai orang Melayu, memang penting sangat untuk menggunakan set bersalin. Set bersalin yang saya maksudkan adalah set yang dapat membantu ibu pulih dan kembali sihat.

Set Bersalin Terbaik: Kesan Mengandung dan Bersalin Kepada Tubuh Ibu

Kesan Kepada Tubuh Ibu Semasa Mengandung

Fisiologi tubuh ibu berubah sebaik sahaja disahkan mengandung. Ada tubuh kecil dalam rahim ibu dan tubuh kecil itu semakin membesar sehingga cukup matang untuk dilahirkan 9 bulan kemudian.

Bukan sahaja tempoh mengandung, tempoh bersalin juga memberikan kesan kepada ibu. Ketika mengandung, antara perubahan pada tubuh ibu seperti:

  • Perubahan payudara
  • Perubahan kepada peredaran darah – tidak lancar, menyebabkan kaki mudah bengkak, sakit
  • Rasa nyeri pada perut
  • Sesak nafas
  • Sembelit – akibat kurang vitamin, air kosong dan zat besi
  • Gusi sensitif
  • Sakit kepala
  • Perubahan pada kulit
  • Masalah buang air kecil
  • Perubahan pada rambut

Kesan diatas cuma secara umum, ada ibu yang mengalami masalah keputihan, diabetes semasa mengandung (GDM), darah tinggi semasa mengandung dan macam-macam lagi komplikasi.

Jemput saksikan video dibawah berkenaan suplemen untuk ibu mengandung.

Kesan Kepada Tubuh Ibu Semasa Bersalin dan Berpantang

Itu baru perubahan semasa mengandung, apabila bersalin, lebih banyak kesan kepada ibu. Antaranya:

  • Kehilangan darah yang banyak
  • Hilang tenaga
  • Kurang tidur
  • Sembelit
  • Keguguran rambut
  • Dan macam-macam lagi

Sebab itu selepas bersalin iaitu tempoh berpantang, ibu elok ambil suplemen tambahan untuk merawat diri ibu supaya kembali sihat dan bertenaga.

Set Bersalin Harus Selamat Untuk Ibu dan Bayi

Apabila memilih set bersalin, eloklah utamakan faktor keselamatan kepada ibu dan bayi. Ini disebabkan ada set bersalin yang mengandungi produk seperti berikut:

1. Set bersalin dengan bahan yang tidak sesuai dengan keadaan ibu

Ibu tidak boleh menjamin sekiranya boleh bersalin normal, qada itu ketentuan Tuhan. Justeru pastikan produk yang anda pilih worth the money. Kita tidak mahu membuat pembelian tetapi tidak boleh digunakan kerana tidak sesuai dengan anda.

2. Set bersalin dengan bahan yang boleh mengeringkan susu badan

Pastikan set bersalin yang anda pilih boleh membantu meningkatkan pengeluaran susu badan dan juga mengelakkan bengkak susu berlaku.

3. Set bersalin mengandungi bahan yang tidak selamat untuk bayi

Set bersalin ada yang boleh menyebabkan bayi mendapat jaundis, seperti sibutramine. Selain itu, sekiranya bayi menghidapi G6PD, ada bahan yang tidak sesuai untuk ibu ambil.

4. Set bersalin mengandungi bahan yang membolehkan alergi.

Ibu tentu tahu apakah bahan yang boleh menyebabkan alergi kepada ibu, juga sekiranya boleh menyebabkan alergi kepada bayi.

5. Set bersalin mengandungi bahan yang menyebabkan cirit-birit

Ada set bersalin mengandungi bahan yang terlalu mudah menyebabkan cirit birit. Dengan keadaan ibu yang belum sihat, terutama jahitan masih belum pulih, tentu sangat menakutkan sekiranya berlaku cirit birit ini.

Salah pilih set bersalin boleh menyebabkan ibu tidak dapat berpantang dengan baik

Salah pilih set bersalin boleh menyebabkan ibu tidak dapat berpantang dengan baik

Set Bersalin Shaklee Bantu Berpantang Dengan Selamat Untuk Ibu dan Bayi

Set bersalin Shaklee terbukti selamat untuk ibu berpantang dan bayi. Ini kerana ia dihasilkan dengan sains dan mementingkan keselamatan pengguna sejak lebih 55 tahun lalu.

Set bersalin Shaklee terdiri daripada 6 produk utama iaitu:

  1. ESP
  2. Ostematrix
  3. Vitalea
  4. Vitamin C
  5. BComplex
  6. Alfalfa

Semua produk ini saling melengkapi dan mempunyai fungsi tersendiri dalam menjaga kesihatan ibu dan bayi yang menyusu.

Fungsi set bersalin Shaklee adalah menyeluruh dengan 12 fungsi dalam 1:

  1. Penyembuhan luka selepas bersalin
  2. Membersihkan toksin dari sistem tubuh
  3. Membantu meningkatkan susu ibu
  4. Menurunkan berat badan
  5. Membentuk kontur tubuh menawan
  6. Memberi tenaga berpanjangan
  7. Mencantikkan dan menganjalkan kulit
  8. Memulihkan libido untuk fungsi keintiman
  9. Melindungi rambut dan kuku ibu
  10. Meningkatkan sistem imun ibu dan bayi
  11. Mengurangkan kesan hitam regangan kulit semasa hamil (stretch marks)
  12. Membantu penghadaman yang baik

Set bersalin jenama lain hanya lebih mementingkan fungsi kurus dan pemulihan, ada yang tidak selamat untuk bayi yang menyusu. Namun set bersalin Shaklee telah mendahului dengan merangkumi semua keperluan ibu berpantang.

Set Bersalin Shaklee Untuk Kesihatan Ibu dan Bayi

Set Bersalin Shaklee Untuk Kesihatan Ibu dan Bayi

Jadi tidak hairan apabila ramai ibu berpantang dengan Set Bersalin Shaklee pada mulanya atas tujuan untuk sembuh dari luka bersalin, namun mereka mendapat kesan sampingan seperti berikut:

  • Badan bertenaga
  • Bangun tidur dengan segar dan tubuh cergas
  • Semakin mudah untuk fokus dengan tugas harian
  • Susu semakin banyak dan pekat
  • Kulit semakin cerah dan parut semakin hilang
  • Kesan positif terhadap hubungan suami isteri
  • Mood semakin terkawal
  • Jarang jatuh sakit
  • Luka sembuh dengan cepat
  • Wajah tidak pucat walaupun baru bersalin.

Dan banyak lagi kesan sampingan positif yang telah dialami oleh ribuan pengguna set bersalin Shaklee. Jom lihat salah seorang pengguna Set Bersalin Shaklee.

Sebaik sahaja bersalin, wajah tidak pucat, ceria, malah boleh menyusukan bayi.

Testimoni Set Bersalin Shaklee - Wajah ceria, tidak pucat sebaik melahirkan

Testimoni Set Bersalin Shaklee – Wajah ceria, tidak pucat sebaik melahirkan

Penutup

Dengan pelbagai maklumbalas positif, pastikan anda memilih set bersalin Shaklee di mana yang penting ia selamat untuk ibu dan bayi.

Semoga para ibu mendapat kesihatan yang sangat baik dengan menggunakan set bersalin Shaklee.

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
#CoachDetoxAnda
#PakarVivix

#CoachShaklee
Shaklee Gombak

Disclaimer: This website is not intended to replace professional consultation, diagnosis, or treatment by a licensed physician. If you require any medical related advice, contact your physician promptly. Information at vitamin-cerdik.com is exclusively of a general reference nature. Do not disregard medical advice or delay treatment as a result of accessing information at this site.

Penafian: Laman web ini tidak bertujuan untuk menggantikan nasihat profesional, diagnosis, atau rawatan oleh pakar perubatan berlesen. Jika anda memerlukan sebarang nasihat berkaitan perubatan, hubungi doktor anda dengan segera. Maklumat di vitamin-cerdik.com.com adalah semata-mata bersifat rujukan umum. Jangan mengabaikan nasihat perubatan atau kelewatan rawatan akibat daripada mengakses maklumat di laman web ini.

14 thoughts on “Set Bersalin Berpantang Terbaik Di Pasaran Untuk Ibu dan Bayi

    1. Raihanah Ahmad Post author

      sayangnya, isteri takde info tu sebab tu dia tak makan

      Reply
  1. paridahishak

    MENGANDUNG N BERSALIN MEMBAWA KESAN KPD TUBUH N PRLU PULIHKANNYA DGN AMALKAN UBAT SET BERSALIN YG SESUAI

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      kan kak PI, mudah2an boleh bantu

      Reply
  2. Mummydearie

    Saya boleh baca ajelah artikel ni, Raihanah. Nak membeli set bersalin Shaklee ni rasanya tidaklah ^_^ Maklumlah anak-anak pun dah besar panjang. Nak beranak kecil, alahai tak nak expire dah nih ^_^

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      haa faham je MD hihi dah pencen

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      hihi kalau mengandung boleh guna

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      kesihatan dan keselamatan diutamakan

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge