6 sebab ESP wajib diambil oleh bakal ibu

By | 10 March 2015
Soalan Popular tentang ESP

Mengandung anak ke 3 baru-baru ni saya menjadikan diri saya sendiri sebagai testimoni set hamil, set berpantang Shaklee. Nak katanya memang mengandung ke 3 ni satu pengalaman baru dan menyeronokkan, kecuali aspek terpaksa carry extra weight tu la.. sebab ramai kata perut saya besar seolah-olah mengandung kembar.

Dan ya, memang besar, rupa-rupanya baby pun besar, dilahirkan 3.7kg sedangkan doktor expect around 2.8kg hingga 3kg sahaja.

7 Langkah Kekal Cantik Bagi Ibu Hamil

Minum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari

Set Hamil Shaklee membantu pengalaman mengandung yang menyihatkan

Berbanding kehamilan sebelum ini, mengandung kali ke 3 ini saya dikategorikan sebagai kehamilan tanpa risiko. Sebelum ni ada risiko, ada GDM. Tapi kali ni memang tiada GDM, alhamdulillah.

Saya ambil full pakej Set Hamil: Vitalea, Vita C SR Plus, B Complex, Ostematrix dan ESP. Tambahan Peppermint Ginger Plus, Omega Guard dan Alfalfa di penghujung kehamilan.

Namun dalam artikel ini saya ingin kongsikan 6 sebab bakal ibu perlu ambil ESP.

5 Sebab ESP Terbaik Buat Bakal Ibu

Nak tahu lanjut pasal ESP boleh baca artikel lama saya la na. 5 sebab yang saya boleh senaraikan seperti di bawah:

esp-hamil

ESP bantu pertumbuhan sihat kepada baby dalam kandungan

Disebabkan ESP ni protein, dan protein juga sangat baik untuk pertumbuhan badan, jadi dalam kes ini ESP turut sama membekalkan nutrisi sihat untuk bayi dalam kandungan. Dilengkapi dengan 9 asid amino perlu, ESP membantu pertumbuhan bayi yang sihat.

ESP beri tenaga kepada ibu hamil di sepanjang tempoh hamil

Beri tenaga ni ada saya tulis dalam artikel sebelum ni. Anda boleh refer. Bagi saya sendiri ESP beri saya tenaga seharian, maklum kalau dah pregnant ni sukar dah tidur malam. Sapa pernah kena? Sayalah salah seorangnya. Tidur malam adalah cuma 2-3 jam sahaja, tapi bagaimna boleh juga pergi kerja dan masih bertenaga? ESP lah salah satu yang membantu saya.

ESP menyediakan anda untuk proses bersalin

Proses bersalin ada yang pendek ada yang panjang, berlainan bagi setiap ibu. Saya sendiri memang selalunya terpaksa melalui proses yang panjang. Dengan tak tahu baby sebenarnya 3.7kg, saya teranlah jugak. Mujurlah keluar dan kami semua sihat. Apa yang membantu saya? Saya ambil ESP + performance drink + air zam-zam di sepanjang tempoh sebaik air ketuban pecah sehingga bersalin. Itu adalah dalam masa hampir 16 jam lamanya. Saya cuma makan roti kosong paginya, dan selebihnya memanglah bergantung dengan ESP sahaja.

Selain beri tenaga, protein daripada ESP juga bantu kesihatan otot-otot anda untuk meneran serta mengelakkan koyakan yang teruk.

ESP bantu sediakan susu ibu seawal 1 hari

Surprise lagi yang ni, seawal 1 hari sebaik bersalin susu dah mula keluar. Berbanding anak-anak sebelum ini, lepas 3 hari baru susu ada. Alhamdulillah ini membantu baby untuk elak kuning.

ESP elakkan stretch mark

Saya perasan kali ni stretch mark hampir tiada, sangat minima. Masa mengandung takde pula saya sapu apa-apa minyak, sebenarnya terlupa nak sapu. Tapi alhamdulillah saya tiada masalah ini kali ini.

ESP elak kenaikan berat badan yang banyak

Kedua-dua kehamilan sebelum ini berat badan saya naik sebanyak 25kg. Alhamdulillah mengandung ke 3 kali ini saya hanya naik berat sebanyak 10 kg sahaja. Ajaib kan? Padahal banyak jugak saya makan..

Memang sayang benarlah dengan ESP kalau camni gaya, banyak sangat membantu di saat kehamilan dan saya percaya ia juga akan membantu anda juga menghadapi kehamilan sihat.

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK ESP!

Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

2 thoughts on “6 sebab ESP wajib diambil oleh bakal ibu

    1. Raihanah Ahmad Post author

      Alhamdulillah memng banyak kelebihan. Untung sapa yang ambil

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge