Call nowWhatsapp

Ramuan Youth Skincare Terbaik Untuk Kulit

Saya nak bagi korang mengigau dengan Youth Skincare ni. Yang nak masuk Malaysia ni ada 6 produk. Setiap produk YOUTH dirumus secara khusus untuk menangani pelbagai kesan penuaan.

Yelah, bila umur bertambah, banyak sel rosak, sel mati termasuk sel kulit Kita. Collagen berkurangan, kulit kurang anjal, muncul garis-garis halus (itulah kedut!). Kalau Tak caya Cuba cubit pipi anak. Lainkan keanjalan kulit depa dengan Kita.

Memperkenalkan Youth Skincare by Shaklee

Perubahan Pada Kulit Disebabkan Penuaan

  • Kesihatan kulit kita bergantung kepada pelbagai faktor:
  • Gaya hidup
  • Pemakanan
  • Keturunan
  • Tabiat peribadi

Sebagai contoh, merokok boleh menghasilkan radikal bebas iaitu menjadikan molekul oksigen yang sihat menjadi tidak stabil. Sel-sel radikal bebas antara lain menyebabkan kedutan awal.

Selain itu, faktor utama yang menyumbang kepada kulit yang berkedut termasuk:

  • Pendedahan kepada matahari (penuaan) dan pencemaran
  • Kehilangan sokongan subkutan (tisu lemak antara kulit dan otot).
  • Tekanan
  • Graviti
  • Pergerakan wajah harian
  • Obesiti
  • Kedudukan tidur.
Kesan pada kulit akibat punca-punca penuaan
Kesan pada kulit akibat punca-punca penuaan

Apabila kita semakin tua, perubahan seperti ini secara semula jadi berlaku:

  • Kulit menjadi lebih kasar.
  • Kulit melancarkan lesi seperti benign tumor.
  • Kulit menjadi kendur. Kehilangan tisu elastik (elastin) di kulit dengan umur menyebabkan kulit menjadi kendur.
  • Kulit menjadi lebih nipis. Ini disebabkan oleh penipisan epidermis (lapisan permukaan kulit).
  • Kulit menjadi lebih rapuh. Ini disebabkan oleh perut kawasan di mana epidermis dan dermis (lapisan kulit di bawah epidermis) berkumpul.
  • Kulit menjadi lebih mudah lebam. Ini disebabkan oleh dinding saluran darah yang lebih nipis.

Perubahan di bawah kulit juga menjadi jelas apabila kita bertambah umur, antaranya:

  • Kehilangan lemak di bawah kulit di pipi, dagu, hidung, dan kawasan mata boleh mengakibatkan kulit longgar, mata tenggelam, dan penampilan “rangka”.
  • Kerugian tulang, kebanyakannya di sekitar mulut dan dagu, mungkin menjadi jelas selepas umur 60 tahun dan menyebabkan kulit di sekitar mulut.
  • Kehilangan tulang rawan dalam hidung menyebabkan hujung hidung melonggar dan penekanan struktur tulang di hidung.

Ramuan Youth Skincare Terbaik Untuk Kulit

Youth Skincare terdiri daripada 6 produk. Antaranya adalah:

  1. Membersih dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
  2. Menutup pori yang sudah dibersihkan dengan YOUTH PERFECTING SKIN TONER
  3. Memulih dan memperbaiki kulit dengan YOUTH ACTIVATING SERUM
  4. Melembap dan memberi nutrisi kepada kulit dengan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER pada waktu siang dan YOUTH ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM untuk waktu malam.
  5. Penjagaan tambahan: Vitamin C dan E untuk meningkatkan keserian dan kecerahan kulit, serta menghilangkan kedutan dan menegangkan kulit dengan YOUTH RADIANCE C dan E
  6. Bedak asas: Bedak asas atau foundation terbaru dari Shaklee dapat membantu menyempurnakan rupa dan kegebuan kulit. Ia memperbetulkan, menghidrat, menyuburkan dan melindungi kulit. BB CREAM turut mengandungi pelindung matahari yang diperolehi secara semulajadi dengan SPF 30 UVA / UVB.

Ok, berbalik pada cerita bahan utama dalam 6 produk #YouthSkinCare ni.

1. Lotus Japonicus dan  Ekstrak Buah Schisandra Chinensis.

Lotus Japonicus digunakan untuk menjana semula sel-sel untuk menghasilkan lebih banyak kolagen dan menjadikan kulit lebih anjal.

Ia digabungkan dengan Ekstrak Buah Schisandra Chinensis untuk memberi lebih banyak nutrien dan tenaga pada kulit.

Kalau ada yang ingat, Buah Schisandra ini digunakan dalam DTX Complex untuk bantu regenerate sel hati. So dalam Youth, semestinya bantu generate sel kulit.

2. Muscadine Grape

Hmmmm… semua tahu kan produk paling power Shaklee, Vivix!

Dalam Vivix ada Muscadine Grape

Kali ni Shaklee masukkan dalam Youth!

Gabungan polifenol anggur muscadine yang ditunggu-tunggu, didapati dalam setiap produk Youth.

Ia berfungsi membaiki DNA dalam kulit anda sambil menghalang kerosakan kolagen dan elastin. Wow sangat!

3. Vital Repair® + Complex

Multi-paten Advanced Vital Repair + Complex menyediakan nutrien antioksidan dan vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosak kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel yang sihat.

4. Apple Cell Extract dan Gentle Vitamin A

Mempercepatkan lagi penghasilan sel baru.

Meremajakan kulit!

Jadinya kulit lebih berseri Dan lembut.

5. Vitamin E dan Ekstrak Raspberi

Ramuan utama dalam Radiance C + E memberikan 20% vitamin C dan E ditambah dengan ekstrak raspberi untuk mencerahkan, dan mengurangkan penampilan garis dan kedutan.

Setiap kapsul adalah berasaskan tumbuhan, biodegradable dan bebas pengawet.

Best kan? Jadikan kulit bercahaya, licin, mengurangkan kedutan dan garisan dan meningkatkan keseluruhan warna kulit.

6. Exfoliating Green Algae Complex

shaklee youth skin care
shaklee youth skin care

Belum lagi sampai ke Malaysia, dah ramai customer saya masuk senarai nak beli. Punya hebat penangan Youth Skincare ni. Dahla confirm (100%) akan nampak 10 tahun lebih muda, produk nya pula selamat. Memang jadi dambaan orang la kan.

Nak juga?

Klik disini untuk ketahui lebih lanjut berkenaan Youth Skincare By Shaklee

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Shaklee Gombak

6 thoughts on “Ramuan Youth Skincare Terbaik Untuk Kulit

  1. Okje says:

    Sapalah yang tak nak muda Anah…tapi apakan daya kadang kadang kewangan tu menjadi kekangannya haha…….
    Benda baik mcm ni haruslah mahal ye Anah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge