Call nowWhatsapp

Teruja selepas hadir business leader national conference

Dah tahu kan 3hb Februari lalu kami leader Shaklee dijemput hadir ke event setahun sekali iaitu Business Leader National Conference.

Tema kali ni adalah Breakthrough

Bagaimanapun saya tak dapat hadir kali ni sebab saya masuk wad. Kisah saya kena warded ni nanti saya tulis dalam posting lain.

Walaupun saya tak hadir, saya berjaya hadirkan 2 orang leaders saya pada event kali ni.

Tahun lalu saya hadir seorang diri.

Tahun ini 3 orang sepatutnya hadir termasuk saya, tapi hanya 2 orang hadir.

Kiranya satu pencapaian baik untuk saya sebagai leader bila saya berjaya didik leader dalam tim saya.

Insyaallah tahun depan 10 orang leader dari tim saya akan hadir event seperti ini.

Walaupun saya tak dapat hadir, tapi saya dapat juga ikuti program dari dalam wad.

Ada banyak benda yang teruja dalam event ini.

Perkara menarik dari Business Leader National Conference Shaklee

1. Live dari Ceo Shaklee Roger Barnett

Tahun ini Roger tak dapat hadir sendiri, namun beliau live dari sana kepada kami semua.

Hadiah daripada roger barnett
Hadiah daripada roger barnett

Antara intipati ucapannya adalah

  • Shaklee merupakan syarikat nutrisi no 1 di Malaysia
  • Shaklee satu-satunya syarikat yang memberikan jaminan keberkesanan
  • Shaklee adalah syarikat global
  • Shaklee sangat pemurah dengan pelan compensation yang fleksibel
  • Shaklee bukan hanya tentang buat duit, bukan juga tentang diri kita sendiri tetapi Shaklee tentang membantu orang lain.

2. Atlit Malaysia pertama pengguna Shaklee

Kami diberitahu ada seorang atlit Malaysia menggunakan Shaklee untuk mendapatkan nutrisi lengkap bagi pencapaian terbaik.

Tak lain tak bukan adalah Julian Lee, seorang atlit skate. Julian adalah atlit pertama dari Malaysia telah layak ke temasya Sukan Olimpik Musim Sejuk di Pyeongyang, Korea.

Julian lee atlit Malaysia menggunakan Shaklee dan layak le Sukan Olimpik
Julian lee atlit Malaysia menggunakan Shaklee dan layak le Sukan Olimpik

3. Landmark study 2

Belum habis orang Malaysia terkejut dengan hasil kajian landmark study, Shaklee telah pun miliki landmark study ke dua.

Belum ada detail yang banyak lagi tapi ianya lebih kepada pengambilan minyak ikan omega 3.

Landmark study kedua
Landmark study kedua

4. Pelancaran Youth Skincare

Secara rasmi Youth Skincare dilancarkan pada 3hb lalu.

  • Patent – ada 8 patent pending. Tiada syarikat yang boleh tiru formula.
  • Vegan free – tidak mengandungi bahan haiwan
  • Gluten free – sesuai untuk semua orang termasuk yang ada masalah sensitif kulit.
  • Bebas 1500 bahan kimia yang dipersoalkan – tiada bahan bertoksin yang boleh jejaskan kulit atau kesihatan kita.
  • Diuji secara klinikal 100% pengguna mendapat kulit yang muda 10 tahun.

Teruja kan? Bolehlah mula menabung sebab Youth bakal di pasaran pada bulan Mac 2018.

Unboxing Youth Skincare
Unboxing Youth Skincare

4. Perancangan bisnes tahun 2018/2019

Macam biasa, Shaklee umumkan juga apa insentif dan hala tuju bagi tahun 2018/2019

  • Bonus tahunan bagi new rank dan pencapaian organisasi
  • Trip regional – Phuket!!
  • Trip antarabangsa – Las Vegas dan San Francisco!! Bestnya, harap saya dapat 1 tiket.
  • Produk baru diperkenalkan – CoQTrol
  • Produk kembali – Zinc Complex dan AJHT

Teruja kan. Tahun ini kita akan gegarkan Shaklee, ramai-ramai naik rank dan bantu lebih ramai orang.

Jom layan gambar lagi.

Tim leader saya bersama master nurlaila
Tim leader saya bersama master nurlaila
2 orang leader saya yang hadir
2 orang leader saya yang hadir
Bersama keluarga besar LAT
Bersama keluarga besar LAT

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Shaklee Gombak

6 thoughts on “Teruja selepas hadir business leader national conference

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge