Call nowWhatsapp

Kurus At 40, Ebook Inspirasi Perjalanan Kurus

Ebook Kuruskan Badan

Alhamdulillah akhirnya berjaya juga saya terbitkan ebook pertama saya. Satu lagi kejayaan besar saya untuk tahun 2020.

Kurus At 40, Ebook Inspirasi Perjalanan Kurus

Ebook ini saya fokuskan kepada perjalanan saya kuruskan badan. Mungkin ada yang belum tahu, saya sememangnya “gebu” sejak kecil. Berpuluh-puluh tahun dengan keadaan overweight dan obesiti.

Saya pernah buat 5x program kurus sejak saya menginjak usia dewasa (selepas bekerja) tapi kebanyakannya bermasalah seperti:

  • berat badan turun 10kg sahaja (tidak lebih dari itu, sedangkan saya perlu buang lebih daripada 10kg untuk dapatkan berat ideal)
  • pernah menggunakan produk kurus, kemudian barulah tahu rupanya ia mengandungi bahan terlarang.
  • pernah menggunakan kaedah diet tertentu, namun tak berkesan kepada saya
  • isu berat rebound
  • isu berat statik (plateu)

Matlamat saya daripada perkongsian saya ini adalah untuk memberikan inspirasi kepada anda yang mungkin telah lama struggle dengan obesiti dan kegemukan, mungkin telah bertahun-tahun gemuk atau gemuk sejak kecil seperti saya, atau anda punyai berpuluh-puluh kilogram perlu dibuang (macam mustahil!).

Kalau anda ingin kurangkan berat badan, ini panduan paling penting dan pasti akan menjadi detik perubahan buat anda untuk memahami cara kurangkan berat badan dengan betul ikut gaya hidup di Malaysia.

Panduan eBook ini bukan untuk “kurus” cepat untuk mempermainkan anda seperti pelbagai skim-skim kurus yang sering berluasa di social media.

Kuruskan badan memang penting, tapi kuruskan badan dengan selamat dan berkesan adalah lebih utama.

Kisah saya dan perjalanan kuruskan badan saya boleh diguna dan disesuaikan untuk anda untuk kurang 4kg sebulan mahupun atau 30kg setahun.

Kejayaan Coach Anah Ahmad Kuruskan Badan

Bagi yang mungkin belum tahu, saya berjaya buang 23kg dalam masa 8 bulan sahaja.

Sebenarnya dalam urusan kuruskan badan, kita perlu jelas apa yang kita mahu. Kita nak kuruskan badan untuk sihat, jadi sangat penting untuk kita dapatkan cara kuruskan badan yang selamat, selamat untuk nyawa dan kesihatan kita dalam jangka masa panjang.

Bukan sedikit program kurus di luar sana kan, malahan banyak yang menggunakan kaedah tidak selamat dan ada lebih banyak yang menggunakan produk yang tidak selamat untuk tubuh dan kesihatan.

Saya ada tulis banyak artikel berkenaan pengalaman saya kuruskan badan.

Anda boleh baca perkongsian saya dalam link berikut:

Kekalkan Berat Badan

Memang sangat penting kekalkan berat badan. Kita taknak la rebound kan. Berat yo-yo orang kata. Saya dulu-dulu pun macam tu. Saya kurus sekejap sangat, paling lama pun 8 bulan.

Lepas tu mulalah naik berat kepada berat asal, malahan berganda-ganda. Memang menyakitkan hati, trauma pun ada. Sebabnya nak kurus bukan mudah, tiba-tiba naik pula cepat sangat dan berganda-ganda.

Alhamdulillah saya sudah lebih setahun dengan berat yang baharu, berat yang lebih sihat. Jadi saya kongsikan perkara ini dengan anda, saya mahu anda pun mendapat manfaatnya.

Tahap Berat Badan Semakin Sihat dan Ideal
Tahap Berat Badan Semakin Sihat dan Ideal

Tahap Kesihatan Yang Baik, Bonus Dapat Kuruskan BAdan

Berikut ini saya kongsikan tahap kesihatan saya. Untuk pengetahuan, sejak saya makan suplemen Shaklee pada tahun 2012, saya akan pastikan saya buat medical checkup sekurang-kurangnya 1 tahun sekali.

Terbaharu saya buat ialah tahun lalu, tahun 2020 ni saya cadang nak buat pada bulan Julai 2020 insyaAllah.

1. Tulang Yang Kuat

Pernah ada osteoporosis, sekarang dah normal alhamduillah
Pernah ada osteoporosis, sekarang dah normal alhamduillah

Anda boleh baca kisah osteoporosis ini di perkongsian berikut:

Rawat Osteoporosis Dalam 1 Bulan Selamat dan Berkesan

2. Tahap Buah Pinggang Sihat

Tahap Buah Pinggang Sihat
Tahap Buah Pinggang Sihat

3. Fungsi Hati Yang Sihat

Tahap Hati Yang Sihat
Tahap Hati Yang Sihat

4. Tahap Glukos Sihat, Tanpa Insulin Resistance

Tahap Glukos Sihat, Tiada Insulin Resistance
Tahap Glukos Sihat, Tiada Insulin Resistance

5. Tahap Kolesterol Lebih Baik

Tahap Kolesterol Semakin Baik
Tahap Kolesterol Semakin Baik

Bagaimana Nak Dapatkan Ebook Inspirasi Perjalanan Kurus Coach Anah Ahmad?

Untuk dapatkan ebook percuma ini, anda hanya perlu isikan maklumat diri anda dalam link berikut:

https://forms.gle/ARzwm2kG84pAfvUB9

Saya doakan anda mendapat manfaat daripada perkongsian tersebut dan berjaya dalam usaha anda kuruskan badan.

Jika ingin dapatkan khidmat saya untuk coaching, anda boleh sertai saya dalam program JomDetoxJutawan.

Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 9 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik
Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 9 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik

Anda Berminat? Sertai #JomDetoxJutawan Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetoxJutawan, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Sertai #JomDetoxJutawan Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Sertai JomDetoxJutawan Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

3 thoughts on “Kurus At 40, Ebook Inspirasi Perjalanan Kurus

  1. Sis Lin says:

    Bagusnyaa..umur dah 40 ni memang kena kawal pemakanan lee, kurus tu bonus..Sis sendiri pun nak kena control banyak benda ni …nak istiqomah masa raya ni hahahaha…senang ada e-book guide macam ni…
    Sis Lin recently posted…DOA AKHIR RAMADHANMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge