Call nowWhatsapp

Category Archives: Kenapa Shaklee

Apa Erti Shaklee Kepada Saya

Saya mula kenal Shaklee sejak mengandung anak kedua pada tahun 2011. Masa tu saya hubungi Master Nur Zahirah bertanyakan set penyusuan. Beliau memaklumkan saya Shaklee juga saya boleh guna untuk berpantang. Wah memang bagusla kan, sebab berpantang anak pertama saya tak guna apa-apa jamu atau suplemen. Tapi saya cuma amalkan Shaklee secara tegar sebaik selepas […]

Pentingnya Suplemen Kepada Kita

Saya ni sekadar nak cerita je. Saya dulu memang tak suka ambil vitamin atau suplemen ni, tapi ada ceritanya kenapa saya mula ambil. Mula kenal suplemen Saya mula kenal suplemen jenama HPA. HPA ni suplemen juga, tapi herbal based. Jadi ada pro and cons. Saya ambil dulu sebab saya ada masalah batuk-batuk berpanjangan, berlaku setiap […]

Kisah Saya Dengan Shaklee

Kurma bantu jana tenaga dan bekalkan kalori mencukupi bagi orang berpuasa

Saya dulu merupakan pengguna tegar ubat doktor. Ya.. ubat doktor. Bila saya sakit, saya jumpa doktor dan dapat ubat. Ubatnya saya makan. Memang dah terbiasa begitu sejak kecil lagi. Bayangkanlah berapa banyak toksik dalam badan saya. Bila dah dewasa ni, saya memang tahu ibu bapa saya selain pengguna ubat-ubatan, juga merupakan pengguna suplemen. Dan alhamdulillah […]

Shaklee Tak Lulus KKM?

SHAKLEE BAHAYA? TAK LULUS KKM? Gempar satu Malaya mengatakan ade beberapa produk shaklee yg x renewal,yg di cancel,tarik balik dll.. Jadi adakah produk Shaklee Bahaya? Adakahah Produk Shaklee tak lulus KKM ( Kementerian Kesihatan Malaysia) ? MMg sangat bahaya jika kita mengambil sebarang supplement yang tidak mendapat kelulusan KKM. Ia boleh mendatangkan mudarat yang sangat […]

3 Sebab Kenapa Anda Perlu Memilih Shaklee

      Sekarang ini terlalu banyak makanan kesihatan di pasaran, samada dari dalam atau luar negara. Ada yang mudah didapati di farmasi, dan ada yang dipasarkan melalui network marketing, jualan langsung, dan sebagainya. Keadaan ini menyebabkan ramai yang keliru, kerana banyaknya jenama makanan tambahan yang memberi pelbagai ‘janji’ terhadap produk mereka. Apakah ciri-ciri vitamin […]