Call nowWhatsapp

Testimoni Sistem Imun Kuat, Amalkan Shaklee Elak Wabak C***naVirus

Virus corona baru ditemui dan belum ada kaedah rawatan spesifik

Saya asyik kompang bab makan suplemen, especially suplemen semulajadi macam Shaklee ni kan, untuk kuatkan sistem imun kita. Supaya dengan itu dapatlah kita cegah dan elakkan daripada dijangkiti wabak #C***naVirus

Apa buktinya sistem imun jadi kuat?

Dalam posting ini saya bawakan 2 orang testimoni, warga Malaysia yang baru balik dari China.

Testimoni Sistem Imun Kuat, Amalkan Shaklee Elak Wabak C***na Virus

1. Penyanyi Ika Mustafa

Menurut ibunya, Puan Khadijah kebetulan semasa dalam perjalanan pulang dari China, Ika satu flight dengan seorang warga Wuhan, China. Dia batuk-batuk, tak sihat.

Ibunya kata Ika ditahan di Hospital Sungai Buloh untuk pemantauan
Ibunya kata Ika ditahan di Hospital Sungai Buloh untuk pemantauan

Jadi seluruh penumpang dalam flight tu ditahan untuk pemerhatian di Hospital Sungai Buloh.

Selepas pemerhatian selama 3 hari, alhamdulillah Ika Mustafa disahkan bebas C***naVirus.

Ika Mustafa adalah pengguna Shaklee sejak daripada ibu beliau mengandung.

Ika Mustafa pengguna Shaklee bebas corona virus 2019-nCoV
Ika Mustafa pengguna Shaklee bebas corona virus 2019-nCoV

2. Seorang pelajar Malaysia di China, disahkan bebas C***naVirus

Seorang lagi pula adalah seorang pelajar Malaysia di China. Beliau sememangnya pengamal Shaklee, setiap kali perlu ke China, mesti bawa bekalan Shaklee yang nilainya hampir rm2 ribu.

Detik cemas ibu ayahnya digambarkan dalam video berikut.

Setibanya di Malaysia, terus kena kuarantin dan dibuat pemerhatian selama 4 hari sebelum diisytiharkan bebas C***naVirus.

Selalu amalkan suplemen Shaklee, asbab sistem badan sihat dan kuat, boleh bantu cegah wabak Corona Virus 2019-nCoV
Selalu amalkan suplemen Shaklee, asbab sistem badan sihat dan kuat, boleh bantu cegah wabak

Amalkan Suplemen Untuk Cegah #C***naVirus

Sebagai salah satu usaha kita utk menangani virus yang sedang melanda, amalkanlah Vitamin C, bukan sekadar makan buah oren & jambu batu, tapi seperti yang dikatakan oleh Dr Robert Cathcart (seorang orthopedic surgeon yang kemudiannya specialized dalam allergy, environmental and orthomolecular medicine – : orthomolecular adalah bidang perubatan alternatif yang bertujuan untuk mengekalkan kesihatan dengan nutritional supplements) – dos yang besar.

Megados Vitamin C Bantu Kekang C***navirus

Berapa besar dos yg besar tu? Ada dinyatakan dalam laporan ni.

Rujukan: https://orthomolecular.activehosted.com/index.php?action=social&chash=9b8619251a19057cff70779273e95aa6.134&s=65f6b1ef68cc17950d38cff92a1ab905

Kajian Saintifik Menunjukkan Pengambilan Megados Vitamin C Dapat Bantu Cegah Corona Virus
Kajian Saintifik Menunjukkan Pengambilan Megados Vitamin C Dapat Bantu Cegah C***na Virus

Kesemua di atas ni telah menunjukkan keupayaan menguatkan sistem imun menentang virus.

Cadangan beberapa vitamin lain bersama-sama vitamin C untuk bantu cegah corona virus
Cadangan beberapa vitamin lain bersama-sama vitamin C untuk bantu cegah C***na virus

Tak apa ke ambil dos banyak-banyak ni, tak bahayakan buah pinggang ke?

Untuk pengetahuan semua, belum ada orang meninggal dek kerana terlebih vitamin.

Adakah anda lebih takut dengan kesan terlebih vitamin, berbanding virus ni yang setakat ini telah membunuh 106 orang? (Sampai hilang semua cerita influenza sebelum ni)

Dalam pada itu ikutilah saranan KKM tentang langkah-langkah mencegah (ambil vitamin salah satu saranan KKM juga tau). Dan ikutlah solat hajat seperti yang dititah oleh YDP Agong.

Kalau ada simptom-simptom berkaitan π’πˆπ‹π€ π‘π”π‰π”πŠ π‡πŽπ’ππˆπ“π€π‹ 𝐃𝐄𝐍𝐆𝐀𝐍 𝐒𝐄𝐆𝐄𝐑𝐀 toksah lah duk pulun telan vitamin C sebakul.

Lagi satu, jalanilah kehidupan seperti biasa, jangan stress, stress boleh melemahkan sistem imun tau. Senyum sokmo jangan gabra, insyaAllah, semuanya akan kembali OK πŸ₯°

Bottom Line

Sekarang dah macam wabak dah kan sebelum ni influenza, sekarang kecoh dengan C***navirus pula, kadang tu tak tau kenapa, tiba-tiba melanda. Dan khabarnya sehingga semalam sudah 106 kematian dicatatkan disebabkan virus baru ni

Sebaiknya ambik langkah pencegahan. Pencegahan bukan sahaja dari sudut ambil suplemen, tapi jaga kebersihan dan pemakanan sekali.

Boleh rujuk link berikut berkaitan C***na Virus:

Suplemen pun kalau mampu, belikanlah untuk anak-anak. Ini yang saya selalu buat. Saya kerja keras, saya sayang anak-anak, saya belikan suplemen untuk mereka disamping ambil langkah pencegahan yang lain.

Dan kita dah tau pun C***navirus 2019-nCoV ni pun sangat bahaya sehingga boleh sebabkan kematian, lebih baik kita mencegah.

Bagaimana Nak Beli Set C***naVirus?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Beli Set C***naVirus Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

12 thoughts on “Testimoni Sistem Imun Kuat, Amalkan Shaklee Elak Wabak C***naVirus

  1. farhana jafri says:

    Agak tinggi jugak dos sampai 3000mg sedangkan doktor sarankan pengambilan dalam 1000mg je sehari. Betul tak ada yang mati lagi sebab terlebih dos tapi membazir sebab nanti kita akan urinate supplement ni. Dr. Amalina yang cakap.

  2. Hanny Abdullah says:

    Sekarang ni macam-macam virus pulak dah ada, memang merisaukan. Memang kita kena berjaga-jaga tentang kesihatan kita, kena ambik suplemen supaya penyakit dapat dielakkan. Cuma kalau dah ambik tapi kena juga..semua tu kuasa Allah

  3. Min says:

    Amalkan supplement sebagai β€˜guard’, jaga kebersihan dan amalkan sentiasa pemakaian topeng muka dan elak berada ditempat yg terlalu ramai orang. Insyallah ok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge