Call nowWhatsapp

Rahsia Cinch Shake Untuk Kuruskan Badan dan Puasa

cinch shake puasa shaklee

Cinch Shake untuk cepat kurus pada bulan puasa. Untuk melangsingkan tubuh, paling penting adalah amalan pemakanan dengan bijak dan bukannya semata-mata senaman.

Setuju tak? Kebanyakan kita, walaupun konsisten senaman setiap hari, tapi selepas bersenam, pekena pulak nasik lemak, nasi kandar, burger king atau lain-lain. Tak ke ke laut jadinya senaman uolls?

Sebab itulah, pemakanan sihat adalah yang teramat penting untuk menurunkan berat badan dan menguruskan tubuh badan.

Shaklee sediakan contoh rutin puasa yang mudah untuk diikuti
Shaklee sediakan contoh rutin puasa yang mudah untuk diikuti

Tahukah anda, di antara sepuluh azam yang sering dibuat adalah untuk mengurangkan berat dan mengekalkan berat badan tersebut? Lagi-lagi bulan puasa ni kan. Pasti ramai yang ada azam nak kuruskan badan pada waktu berpuasa.

Or at least kurangkan makan. Jika anda ingin menurunkan berat badan anda dengan berkesan especially ketika berpuasa, meh saya kongsikan caranya.

Cinch Shake Mix

Gunakan Cinch Mixed Soy Protein Shake. Ia adalah minuman yang lazat, pantas dan berkhasiat untuk anda. Ia membekalkan nutrien seumpama satu hidangan, tetapi rasanya enak seperti pemanis mulut. Disebabkan ia boleh bekalkan nutrien seumpama satu hidangan, maka ia BOLEH dijadikan pengganti makanan.

Sebab tu lah kita boleh ambil Cinch Shake ni sewaktu sahur. Semua nutrien berkhasiat untuk kita ambil dalam 1 meal dah cukup dalam Cinch Shake ni. Jadi sambil kita bersahur dan mengenyangkan perut, kita juga sedang mengambil menu sahur yang tinggi protein, berkhasiat, mengenyangkan, mengenyangkan lebih lama dan paling penting sekali membantu menurunkan berat badan dan juga body inch.

Paling saya suka, ia sangat sangat mudah disediakan. Hanya blend dengan blender yang khusus kita gunakan untuk buat smoothie, boleh campurkan susu atau buah, then terus dah boleh minum. Beberapa teguk saja dah boleh terus settle sahur kita. Mudah dan cepat, kan?? Dah lah mudah, pastu mengenyangkan pula. InsyaAllah lebih mudah untuk kita.

Resepi menggunakan Cinch Shake
Resepi menggunakan Cinch Shake

Maklumat Nutrisi Cinch Shake

Cinch Shake Mix memberikan khasiat tinggi protein dan kalsium. Bila tinggi protein, ia akan bantu kita cepat kenyang dan kenyang juga lebih lama. Dalam satu hidangan, ia memberikan:

  • 6g fiber dalam setiap hidangan untuk memberikan rasa kenyang dan kenyang lebih lama.
  • Leucine untuk memelihara kepejalan otot dan untuk memberikan berat badan yang sihat.
Protein Cinch bantu proses berpuasa
Protein Cinch bantu proses berpuasa

Cinch Shake ialah alternatif kepada makanan berminyak dan makanan yang tidak berkhasiat. Ia sesuai dijadikan sebagai menu sarapan, makan tengah hari ataupun makan malam.

Dan untuk bulan Ramadhan ni, Cinch paling sesuai diambil sewaktu kita bersahur. Biar kita bersahur dengan makanan tinggi protein dan badan akan bakar lemak kita instead of membakar karbohidrat yang kita makan pada waktu sahur itu sepanjang waktu kita berpuasa waktu siang. Barulah lemak-lemak kita dibakar dan kita pun semakin kurus.

Apa Yang Terkandung Dalam Cinch?

Cinch Shake Shaklee bantu kuruskan badan ketika berpuasa
Cinch Shake Shaklee bantu kuruskan badan ketika berpuasa

Tenaga: 180 kcal
Karbohidrat: 23g
Protein: 16g
Lemak: 3g

Termasuk Vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D3, E, Kalsium, Besi, Fosforus, Magnesium, Zink, Selenium, Tembaga, Mangan, Natrium, Kalium.

Istimewanya Cinch, ia turut dilengkapi dengan Leucine untuk membantu pembentukan otot.

Apa Itu Leucine?

Leucine ialah asid amino penting, yang bertanggungjawab untuk pertumbuhan otot dan mengekalkan pertumbuhan. Oleh kerana tubuh badan kita tidak dapat menghasilkan leusina, ia mesti diperolehi daripada sumber makanan.

Rujuk: What is Leucine?

Bagaimana Cinch Shake bantu proses kurus
Bagaimana Cinch Shake bantu proses kurus

Penyelidikan telah menunjukkan bahawa leusina bermanfaat dalam:

  • Menggalakkan pengeluaran otot.
  • Menyokong pertumbuhan otot tanpa lemak.
  • Menyokong pemulihan otot.
  • Mengurangkan keletihan otot selepas bersenam.

Rujuk: A Review of Leucine for Weight Loss

Siapa yang memerlukan Leucine?

  • Individu yang ingin mengawal berat badan
  • Individu yang ingin mengekalkan jisim otot
  • Yang sedang dalam rejim kecergasan
  • Ingin mengambil makanan yang cepat dan berkhasiat selepas senaman

Apa Yang Anda Akan Rasa Selepas Mengambil Cinch?

Kenyang lebih lama ketika berpuasa dengan CInch Shake
Kenyang lebih lama ketika berpuasa dengan CInch Shake

Pengalaman saya mengambil Cinch Shake Mix ni, saya memang terasa sangat sangat kenyang. Dan kenyang saya terasa lebih lama. Bukan itu saja, badan pun akan rasa lebih bertenaga sebab minuman Cinch ni mempunyai Indeks Glisemik yang amat rendah.

Ini bermaksud, gula tidak terus ditukarkan kepada tenaga dengan cepat yang menyebabkan kita cepat lapar semula. Tetapi, bila Indeks Glisemik ini rendah, bermaksud tenaga akan dibebaskan secara perlahan-lahan. Oleh itu, kita takkan rasa cepat lapar, tapi lapar kita perlahan-lahan dan kenyang pun rasa lebih lama. Lagi best kan puasa macam ni?

Pukul 3pm pun masih steady ketika berpuasa! InsyaAllah.. Hanya pastikan water intake kita cukup dan kita juga jaga pemakanan kita.

Rujukan:
Mero, A. Leucine Supplementation and Intensive Training. Sports Med 27, 347–358 (1999) doi:10.2165/00007256- 199927060-00001

Cinch Shake didatangkan dalam 3 perisa iaitu:

  • Coklat
  • Vanilla
  • Caffe Latte

Cara membuatnya, blend 2 scoop Cinch Shake ini dengan minuman kegemaran seperti susu atau buah kegemaran untuk smoothie yang sedap dan creamy.

Kesimpulan Manfaat Cinch Shake

Manfaat Cinch Shake
Manfaat Cinch Shake

Memang kalau u all tanya produk apa yang paling membantu untuk kurus dalam Shaklee? Jawapannya ialah Cinch Shake ni lah. Sebab Cinch Shake ni memang diformulasikan khusus untuk membantu kita menurunkan berat badan kerana khasiat Leucine nya.

Eh kalau u all jumpa protein shake jenama lain la kan, cuba check, ada ke Leucine ni dalam ingredients diorang? Kalau ada, hebat! Tapi kalau takde, anda kena akur yang hanya Cinch Shake ni je yang diperkaya dengan Leucine ni.

Leucine ni paling dicari mereka yang suka membina otot badan tau. Sebab dia nutrien yang membina otot dan memelihara otot. Bagi kita yang nak kuruskan berat badan, sesuailah pilih Cinch Shake ni kerana ia membantu body parts kita yang mana loose tu, jadi padat semula kerana Leucine membantu dalam pemeliharan otot-otot kita. Anda akan perasan gelebeh-gelebeh tu makin lama akan makin hilang dan akan menjadi padat. Itu lah effect yang u all akan nampak.

Tapi syaratnya mesti konsisten Cinch Shake ni lah!! So bila yang sesuai untuk konsisten? Bulan puasa ni lah yang sangat sesuai sebab kita akan berpuasa selama sebulan. Jadi amalkan je lah Cinch Shake ni setiap kali bersahur. Lagipun, anda nak kurus kan before Raya tahun ni? Hehehe…

Jangan lah time PKP ni kita makin menambahkan berat badan pulak ye!! Saya tahu ia sukar sebab kita duduk rumah jadi tak banyak bergerak dan lagi banyak makan!! Jadi, peliharalah diri kita, jaga berat badan kita dan kurangkan body inch kita dengan bantuan Cinch Shake ni.

Bottom Line

Nak elakkan semua perkara di atas ni sukar nak dilaksanakan jika sebelum PKP kita sentiasa amalkannya. Tapi tak mengapa, cubalah lakukan sedaya yang kita mampu.

Saya sendiri pun ada juga sesetengah perkara gagal nak tolerate, dan mengetahui hakikat diri, sebab itu jugalah saya amalkan suplemen.

Semua ni saya pernah syarahkan dalam artikel saya sebelum ni. Anda boleh semak ya.

Ada beberapa artikel saya tuliskan tentang Cinch Shake, anda boleh baca di pautan berikut:

Anda Berminat? Dapatkan Cinch Shakee Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetoxJutawan, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Beli Cinch Shakee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Beli Cinch Shake Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

13 thoughts on “Rahsia Cinch Shake Untuk Kuruskan Badan dan Puasa

  1. adianiez AIDA says:

    lusa is 1st ramadhan!
    excited nyer…
    esok baru nak gi soping skit – quaker oat. kurma.
    aida biasa sahur dgn quaker oat. ikut cara mak. bertahan jugak la diri ni seharian puasa, sis.
    mak aida kerap puasa. diabetes, kan. selera dia pun ke laut. so memang amalkan sahur dgn quaker oat.
    i folo la.
    di samping kurang kan makan nasi & air manis.

  2. Rawlins GLAM says:

    Sedar tak sedar dalam PKP dah nak puasa dah kan. Tq sebab ingatkan berkenaan jadual untuk ramadhan dan juga kesihatan ketika ramadhan. InsyaAllah ramai mendapat manfaat perkongsian ini kelak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge