Call nowWhatsapp

Nutriferon Sebagai Interferon Semulajadi Penawar Covid19

interferon rawat corona virus

Semalam ada customer saya seorang frontliner Covid19 berkongsi dengan saya info yang beliau dapat.

Interferon dijangka digunakan sebagai penawar Covid19
Interferon dijangka digunakan sebagai penawar Covid19

Dalam berita di atas disebut saintis sedang mencari penawar kepada Covid19. Buat masa ini mereka menggunakan ubat Remdesivir iaitu sejenis ubat untuk penyakit Ebola.

Salah satu ubat yang sedang dipertimbangkan ialah interferon.

Apakah Interferon?

Interferon adalah protein yang merupakan sebahagian dari pertahanan alami tubuh. Interferon juga tersedia dalam bentuk ubat (sintetik) yang bekerja dengan sistem kekebalan tubuh untuk melawan penyakit tertentu.

Interferon adalah protein yang dihasilkan secara alami di tubuh sebagai sebahagian dari sistem pertahanan alami tubuh. Interferon memberi tahu sistem kekebalan tubuh tentang keberadaan kuman atau sel abnormal di tubuh Anda dan memaklumkan sel kekebalan tubuh untuk melawan sel penjajah tersebut.

Interferon pertama kali dibuat di laboratorium pada tahun 1986 untuk mengubati jenis kanser tertentu. Ubat ini termasuk salah satu perawatan paling awal yang bekerja dengan sistem kekebalan tubuh untuk melawan penyakit. Setelah itu Interferon juga diterima sebagai ubat untuk beberapa masalah kesihatan lain seperti hepatitis dan multiple sclerosis.

Cara Kerja Interferon

Secara umum, cara kerja Interferon adalah mengganggu dan mencegah virus untuk berkembang biak. Nama Interferon sendiri berasal dari kata ‘interfere’ yang bermaksud ‘mengganggu’. Interferon sendiri terdiri dari 3 jenis yaitu Interferon-alfa, Interferon-beta, Interferon-gamma.

Interferon-alfa dan Interferon-beta bekerja untuk memberikan signal peringatan pada sistem kekebalan tubuh. Hal ini kemudian memaklumkan sistem kekebalan tubuh untuk melepaskan Interferon-gamma yang akan melawan kuman atau virus tersebut.

Interferon banyak dikaji untuk rawatan pneumonia

Nak tau tak, banyak kajian yang saya jumpa, saintis dan doktor buat rawatan pneumonia (salah satu kesan akibat penyakit Covid19) dengan menggunakan Interferon.

Anda boleh merujuk ke link berikut:

Jika disimpulkan, Interferon pada dasarnya bekerja dengan beberapa cara yang berbeza, iaitu:

  • Memperingatkan sistem imun tubuh agar dapat mengejar virus atau sel abnormal
  • Membantu sistem imun untuk mengenali virus atau sel abnormal
  • Memberi tahu sistem imun untuk melawan
  • Menghentikan virus dan sel abnormal agar tidak tumbuh dan membahagi
  • Membantu sel sihat untuk melawan infeksi.

Seperti saya sebut tadi, Interferon pun ada dalam bentuk ubat. Memandangkan ianya adalah ubat, maka tentulah ianya sintetik dan hanya diberikan sebagai rawatan. Kos sangat mahal tau.

Sebaiknya kita nak cegah dan nak lindungi diri kita daripada dijangkiti virus Covid-19 terutamanya, dan lain-lain virus seperti influenza.

Jadi kalau nak lindungi diri, lebih baik amalkan daripada suplemen.

Nutriferon Sebagai Suplemen Untuk Boost Sistem Imun

Tahukah anda bahawa Nutriferon Shaklee merupakan produk imuniti terulung di dunia yang telah dipatenkan (hak cipta). Kebanyakan pengguna-pengguna Nutriferon Shaklee menggunakan kebaikan Nutriferon untuk mengurangkan kekerapan demam (demam ringan), batuk dan selesema akibat antibodi tubuh yang lemah.  

Selain itu mereka menggunakan nutriferon sebagai supplement  untuk meningkatkan kekuatan antibodi tubuh manusia. 

Nutriferon meransang dan mempertingkatkan antibodi tubuh manusia dalam masa tiga hari untuk membunuh virus seperti T-cells, B-cells & Makrofag.

Pengambilan nutriferon sebagai suplement setiap hari membantu mengurangkan “Kebiasaan Mudah Terkena” selesema ,alergi, inflamasi dan influenza.

Ciri-ciri khas Nutriferon Shaklee:

  1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi – saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat.
  2. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.
  3. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon – Dr. Yasuhiko Kojima, pakar imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon
  4. Penyelidikan selama 40 tahun – selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik 4 elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.
  5. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.
  6. Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di Nutriferon.
  7. Formula eksklusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.
  8. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik – supplemen tambahan yang berkesan, Nutriferon telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.
  9. Menurut kajian terbaru, Nutriferon telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.
  10. Sejak NutriFeron ™ telah dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron

Set Immune Booster Shaklee

Untuk immune booster, saya telah buatkan poster khas untuk tujuan ini. Boleh refer kepada poster berikut:

Set Imun Booster Shaklee
Set Imun Booster Shaklee
Set Imun Booster Shaklee
Set Imun Booster Shaklee
Set Imun Booster Shaklee
Set Imun Booster Shaklee
Set Imun Booster Shaklee
Set Imun Booster Shaklee

Bottom Line

Sebaiknya ambik langkah pencegahan. Pencegahan bukan sahaja dari sudut ambil suplemen, tapi jaga kebersihan dan pemakanan sekali.

Di negara kita pun bilangan kes Covid19 semakin bertambah (hari ini hari ke 6 Kawalan Pergerakan di negara kita).

Saya pun dah sebut sebelum ini, terdapat banyak kajian klinikal tentang Nutriferon, termasuk vitamin C dan peranannya yang dapat melindungi dan menghentikan wabak corona virus. Kitalah kena cakna. Kitalah kena amalkan.

Jemput baca artikel saya berkaitan:

Suplemen pun kalau mampu, belikanlah untuk anak-anak. Ini yang saya selalu buat. Saya kerja keras, saya sayang anak-anak, saya belikan suplemen untuk mereka disamping ambil langkah pencegahan yang lain.

Dan kita dah tau pun coronavirus Covid-19 ni pun sangat bahaya sehingga boleh sebabkan kematian, lebih baik kita mencegah. Di negara kita dah ada 2 kematian setakat ini.

Adakah kita mahu ia lebih teruk?

Bagaimana Nak Beli Set CoronaVirus?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Beli Set CoronaVirus Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

10 thoughts on “Nutriferon Sebagai Interferon Semulajadi Penawar Covid19

  1. Mahamahu says:

    Tak silap apa yang kita baca Interferon ini adalah satu imun yang dah ada dalam tubuh badan kita cuma banyak dan sikit sahaja dengan mengambil bahan ini ia akan menguatkan imunisasi tubuh untuk melawan penyakit seperti Covid-19 ni bukan lah ubat penyembuh hehehehe.. Betulkan kalau salah yer kita pun baca jer hehehe..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge