Call nowWhatsapp

Wanita Ini Berjaya Atasi Nephrotic Syndrome

Awal tahun ini saya ada customer seorang penghidap Sindrom Nefrotik atau Nephrotic Syndrome. Nephrotic Syndrome adalah sejenis penyakit SLE. SLE adalah penyakit 1000 wajahkan, jadi salah satunya adalah Nephrotic Syndrome.

Anda boleh baca berkenaan apakah nephrotic syndrome dan tanda-tandanya dalam posting saya terdahulu.

Wanita Ini Berjaya Atasi Nephrotic Syndrome

Asalnya suami kepada wanita ini hubungi saya sekitar April 2016 iaitu 6 bulan lalu memaklumkan isterinya seorang penghidap SLE dengan nephrotic syndrome. Saya lalu mencadangkan Vivix sahaja kepada beliau.

Sebenarnya agak perlahan kesan Vivix ke atas isterinya. Boleh dikatakan setiap bulan saya hubungi beliau untuk mendapatkan perkembangan dan maklumbalas kesihatan isterinya.

Bulan pertama – bacaan protein +3

Bulan kedua – bacaan protein kekal +3

Bulan ketiga – bacaan protein +2

Begitu seterusnya. Cuma apa yang beliau sebutkan walaupun bacaan protein turun naik, tahap kesihatan si isteri sangat baik. Sebab itu walaupun bacaan protein tidak begitu terkesan, beliau tetap tanpa jemu membelikan Vivix kepada isterinya. Saban hari, beliau beli sendiri menggunakan laman sesawang Shaklee (maklumlah beliau menjadi ahli dengan keahlian percuma).

Sehinggalah saya hubungi beliau 2 minggu lalu untuk bertanya khabar. Kata beliau:

“Baru lepas TCA pada 26/10/2016 baru ini. Alhamdulillah dah negatif.”

Wanita ini sembuh nephrotic syndrome
Wanita ini sembuh nephrotic syndrome

Terujanya bukan main. Ini adalah hasil usaha beliau juga yang konsisten dan percaya dengan Vivix yang memiliki kajian klinikal dan landmark study. Dan usaha beliau adalah selama 6 bulan! Jemput lihat pula video di bawah:

Jelas dalam video di atas ini, lelaki ini mengambil masa selama 3 bulan juga untuk mendapatkan keputusan negatif bagi protein dalam air kencing.

Ada satu lagi testimoni, kali ini kanak-kanak berusia 5 tahun (kini 7 tahun) turut dikesan dengan penyakit nephrotic syndrome. Alhamdulillah kini juga sihat.

Kanak-kanak dengan masalah nephrotic syndrome
Kanak-kanak dengan masalah nephrotic syndrome

Bukan Mudah Hendak Sihat Semula

Jadi bagi penghidap Nephrotic Syndrome, sebenarnya bukan mudah untuk kembali sihat namun bukan mustahil untuk sihat. Kalau sebulan sudah ambil Shaklee, teruskan dahulu sehingga akhirnya betul-betul pulih. Ini kerana Shaklee bukan ubat ajaib. Ia bukan ambil terus baik. Anda perlu berikan masa kepada tubuh anda sendiri dan kepada Vivix untuk membantu memperbaiki sel dalam badan anda.

Kita tidak sanggup lihat ahli keluarga, saudara mara dan rakan-rakan kita sengsara menderita dengan sakit-sakit ini kan sebab ia sangat memeritkan. Saya sendiri pernah melihat kesan sakit ini pada pesakit dan dari situ timbul keyakinan dan kesungguhan saya untuk membantu orang lain untuk tidak menderitai sakit ini sebab ia boleh diikhtiar dan dicegah.

Vivix membantu baiki DNA sel yang sudah rosak disebabkan oleh penyakit ini dan apabila DNA baik, sel sihat, organ pun sihat, sistem badan sihat dan tubuh badan pun sihat. InshaAllah dengan izinNya.

Vivix ini adalah Super Antioksidan yang bertindak melawan radikal bebas yang datang dari pencemaran, racun, penggunaan barang kimia secara berlebih, pemakanan dari persediaan yang tidak berkhasiat dan bersih, sinaran UV dan virus, penyakit berjangkit dan pelbagai sumber lagi

Fungsi utama Vivix yang menyebabkan ia menjadi pilihan utama dan tidak ada pada produk lain selain Shaklee adalah kerana ia satu-satunya produk yang bertindak membaiki DNA pada peringkat sel lagi (ini berdasarkan kepada satu kajian yang terperinci dijalankan oleh pemenang Anugerah Nobel dalam bidang Perubatan bagi kajian Bagaimana kromosom dilindungi Telemore (rujukan: Elizabeth Blackburn dr University of California, San Francisco.)

Sihat itu sangat berharga, lebih daripada harta kekayaan. Jadi saya yakin, pelaburan untuk kesihatan adalah satu pelaburan bijak untuk kesejahteraan dan kebahagiaan masa depan

Cegah lebih baik daripada merawat, setuju?

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan suplemen Shaklee atau ingin menyertai Shaklee bolehlah hubungi saya

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

 

8 thoughts on “Wanita Ini Berjaya Atasi Nephrotic Syndrome

 1. Perawat Sihir says:

  Assalamualaikum puan Raihanah,

  Saya dulu juga sebenarnya pesakit nefrotik sindrom dan alhamdulillah sekarang dah ok dengan izin Allah. Tidak perlu lagi mengamalkan makan ubat hospital setiap hari.

  Memang tidak dinafikan, nefrotik sindrom ni sangat susah untuk dijaga, terutamanya berkaitan dengan pengambilan diet.
  Perawat Sihir recently posted…4 Faktor Penyebab Gangguan SakaMy Profile

  • Raihanah Ahmad says:

   wslm cik. alhamdulillah. betul cik masalah diet tu pernah jadi pada customer saya. cuma makan tomato sahaja, terus naik bengkak kaki. memang kena tahu apa yang boleh dimakan dan tidak boleh dimakan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp