Call nowWhatsapp

Tag Archives: kelebihan bisnes shaklee

Sorotan Tahun 2019 dan Selamat Tahun Baru 2020

selamat tahun baru 2020

Alhamdulillah tahun 2019 kita dah sampai ke penghujung. Lusa ni kita dah melangkah di tahun baru 2020. Mungkin ramai yang pada ketika ini sedang bercuti. Akhir tahun kan, boleh habiskan cuti yang berbaki, disamping boleh uruskan banyak perkara terutama berkaitan anak-anak dan keluarga. Artikel ini saya cuma hendak menyorot sahaja tahun 2019. Apa kejayaan, apa […]

Monolog Diri, Bisikan Positif Diri Sendiri Ubah Hidup

kebaikan self talk monolog

Baru-baru ini saya ada tonton live seorang guru saya, Tuan Afnan Rosli berkenaan 30 hari untuk ubah setahun yang baru. Tuan Afnan pernah viral beberapa bulan lalu dengan kelas Metamorfosis nya yang dikaitkan dengan pelbagai cerita. Saya taknak komen bab tu, cuma saya tertarik dengan salah satu tips beliau untuk ubah hidup, supaya tahun akan […]

5 Perkara Wajib Shopping di Korea

shopping korea

Bila kita dah target nak dapat trip percuma Shaklee, maka apa yang kita perlu buat adalah usahakan supaya kita layak dapat tiket percuma itu. Selain tu, kita kenalah menabung sedikit untuk duit shopping. Ni part paling best kan, shopping. Jadi kenalah ada duit. Sejak 3 bulan lepas saya dah mula menabung untuk shopping ni. Tapi […]

Itinerary Travel Shaklee Ke Phuket 2019 – Day 3 & 4

trip shaklee ke phuket 2019

Alhamdulillah dah masuk hari ke 3 kami di Phuket. Apa yang kami buat pada hari ini dan hari terakhir? Hari ke 3 ni masih lagi aktiviti penuh Shaklee, paling teruja adalah makan malam Shaklee Family malam ini! Jom kita tengok apakah pengalaman kami pada hari ke 3 dan 4. Hari Ketiga Trip Shaklee Phuket 2019 […]

Itinerary Travel Shaklee Ke Phuket 2019 – Day 2

trip shaklee phuket siam niramit

Hari kedua di Phuket bermakna aktiviti penuh untuk semua peserta. Hari pertama lebih kepada travel day, jadi tak banyak aktiviti boleh dilakukan. Jom lihat apa yang kami buat pada hari kedua ni. Hari Kedua Trip Shaklee Phuket 2019 Sesi Fotografi #TeamJutawan Pagi tu ada masa sedikit, jadi kita buat sesi fotografi berkumpulan bersama #TeamJutawan. Hotel […]

Itinerary Travel Shaklee Ke Phuket 2019 – Day 1

Shaklee Incentive Trip Phuket 2019

Alhamdulillah saya baru balik dari #TripMewahShaklee bagi tahun 2019 ke Phuket. Saya ada pandangan sendiri tentang Phuket ni. Trip Shaklee Cruise Libra tahun 2016 dulu ada berhenti sekejap di Phuket. Masa tu siang hari. Tapi cukup untuk saya faham apa yang ada di sana. Jadi semasa Shaklee umumkan Incentive Trip (Regional) untuk 2018/2019 adalah Phuket, […]

5 Perkara Anda Perlu Tahu Tentang Korea Selatan

Trip Mewah Shaklee ke Korea 2020

Sekarang kan Korean waves (gelombang Korea). Siapa yang tak sukakan Korea kan? Peminat muzik, drama mereka, bukan sahaja di Malaysia, bahkan di serta dunia. Bukan tertakluk kepada dunia seni semata-mata, saya dapati orang Korea sangat pandai market kan produk mereka. Tengok berapa banyak dah restoran mereka di sini kan, makanan mereka pun sedap-sedap dan menyihatkan. […]

Travelog Trip Shaklee Mewah: Persediaan Ke Phuket 2019

Trip Mewah Shaklee ke Phuket 2019

Alhamdulillah kan saya layak sekali lagi untuk join trip mewah Shaklee. Untuk dapat trip Shaklee perlulah qualify dalam tempoh setahun. Bagi Shaklee ianya daripada April hingga Mac. Untuk Phuket adalah trip yang dirancang untuk kami hasil performance pada 2018/2019. Untuk tahun 2019/2020, Shaklee plan ke Korea (regional) dan Switzerland (antarabangsa). Nak join saya? Jom! Taklimat […]

Rahsia Pengutip Sampah Jadi Jutawan

tips jadi jutawan

Info ni saya dapat daripada perkongsian Ustaz Hakim Avengers. Nak jadi jutawan? Jom kita baca kisah bagaimana Azalan, seorang pengutip sampah menjadi jutawan. Rahsia Pengutip Sampah Jadi Jutawan Menjaga mindset, dia senantiasa percaya bahawa ia sedang dalam perjalanan menjadi orang kaya atau jutawan. Menggunakan 50% daripada pendapatan atau hasil untuk diinfaq, sehingga mampu mendapat RM […]

Kelebihan Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Lain

Kelebihan bisnes shaklee

Mungkin masih ramai yang skeptikal dengan bisnes Shaklee disebabkan ianya MLM. Ini kerana, masih ramai yang ada tanggapan begini: MLM dikatakan menindas downline, Upline goyang kaki bila group dah besar, MLM tidak patuh syariah, sedangkan mereka tak tahu yang MLM adalah satu konsep perniagaan yang paling menguntungkan. Dalam masa yang sama pula, MLM dilindungi di […]