Call nowWhatsapp

Tag Archives: kelebihan bisnes shaklee

Shaklee Malaysia Meraikan Ulangtahun Ke 25

Kita Tentukan Berapa Bonus Yang Kita Mahukan

Shaklee dah bertapak kat Malaysia ni sebelum tahun 1990. Masa tu belum berdaftar sebagai Syarikat Sdn Bhd di Malaysia. Mungkin masa tu strategi nak cuba ON bisnes baru. Saya pun masih di sekolah rendah masa tu, tak tahu apa. Shaklee Malaysia Meraikan Ulangtahun Ke 25 Mula daftar rasmi 1995. Justeru tahun ni genap 25 Tahun […]

Peluang Berjaya Dalam Shaklee Era Covid19

Tips Pilih Bisnes

Alhamdulillah Mei 2020 telah melabuhkan tirainya semalam. Era Covid19, semua orang merasakan cabaran yang sama: Tempoh penghantaran yang tidak sepantas dulu Stok yang cepat menyusut Terpaksa berebut beli stok yang baru tiba Itu semua cabaran. Tetapi disamping cabaran itu, tetap ramai yang berjaya: Ramai yang efektif lebih awal. Ramai yang berjaya rank up, semakin ramai […]

Duit bonus Shaklee buat beli gajet dapur!

Bisnes Shaklee jana pendapatan

Dalam team saya, ramai leaders yang merupakan seorang Chef. Salah seorangnya kak Fatimah aka kaktim. Asalnya bulat juga (teringat first time berjumpa 3 tahun lalu), tapi sekarang dah kecut. Pagi tadi kaktim share beliau dah loss 22kg sehingga kini. Tapi bukan ini yang saya nak cerita tentang kejayaan kaktim. Tapi saya nak share tentang kejayaan […]

Bisnes Mudah Modal Rendah, Bonus Lebat

bisnes peluang besar, modal rendah, income lebat

Jika anda berbelanja RM 500 sebulan untuk barangan keperluan rumah, anda sudah ada modal untuk memulakan satu bisnes virtual hypermarket. Pandemic Covid-19 membawa norma baharu work from home. Begitu juga norma baharu shop from home. Jualan online melonjak naik berkali ganda sejak kawalan pergerakan dilaksanakan. Kita tidak akan kembali kepada norma lama walaupun pandemic ini […]

Muhasabah Diri Tentang Amalan

sabar magnet rezeki

Apabila kita berkerja, kita pasti akan mendapat gaji. Adakah yang sudi buat sesuatu pekerjaan tanpa gaji? Ada, volunteer la namanya kan. 😂 Begitu juga dengan “pekerjaan akhirat” kita, setiap yang dilakukan pasti akan mendapat gaji (pahala). “Sesiapa yang membawa amal kebaikan (pada hari kiamat), maka baginya (balasan) sepuluh kali ganda (dari kebaikan) yang sama dengannya; dan sesiapa […]

Kisah Inspirasi: 7 Tahun Ditakuk Lama, Akhirnya Berjaya Dengan Bonus 4 Angka Hanya Dengan Duduk Di Rumah

cara bisnes shaklee sampai jadi

Ada kisah yang sangat menginspirasikan saya nak share dengan anda. Maybe anda jumpa kisah ini dalam usaha anda mencari maklumat tentang bisnes Shaklee. 7 Tahun Ditakuk Lama, Akhirnya Berjaya Dengan Bonus 4 Angka Hanya Dengan Duduk Di Rumah Sebelum ni bak kata Master Yani macam kena sumpah bonus 3 angka. Ye, usahalah macam mana pun, […]

Shaklee Sebagai Network Marketing Paling Relevan Masakini

Bisnes Shaklee jana pendapatan

Baru-baru ni adalah yang tanya saya bisnes Shaklee ni sama macam sistem piramid ke? Orang atas senang-senang orang bawah yang buat kerja? Ada orang tanya begitu, tapi saya dapati ramai orang yang sertai Shaklee akhir-akhir ini. Kenapa ramai orang join Shaklee? Sebab rupa-rupanya Shaklee sebagai multilevel marketing adalah penyelesaian moden pada zaman moden. Shaklee Pilih […]

Cara Neelofa Cipta Kejayaan Musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

Cantik abaya yang dikenakan oleh Neelofa dalam drama Suri Hati Mr Pilot baru-baru ini

Sebelum ni saya banyak share tentang beberapa orang jutawan yang mencipta kejayaan besar dalam bisnes mereka. Beberapa hari yang lalu, dapat pula perkongsian selebriti Neelofa tentang tips beliau mencipta kejayaan dalam musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang telah lebih 2 bulan kita lalui. Cara Neelofa Cipta Kejayaan Musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 1. Lofa mengutamakan […]

Musim PKP, Perkhidmatan Penghantaran Kurier Meningkat 50%

Tips Bisnes Online Untuk Pengedar Shaklee

Baru-baru ini saya terbaca keratan akhbar seperti berikut: Dalam artikel tersebut menyebut PosLaju sebagai salah satu pilihan perkhidmatan penghantaran telah menerima 770 ribu bungkusan setiap hari, berbanding kapasiti mereka 550 ribu sehari. Ini menjadikan kapasiti mereka bertambah 50% disepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Itu baru Poslaju, bagaimana dengan J&T (khabarnya pun alami masalah kelewatan […]

Membentuk Mindset Kaya dan Memberi

membentuk mindset kaya dan memberi

Tulisan berikut adalah nukilan Puan Marhamah Rosli tentang membentuk mindset kaya dan memberi Membentuk Mindset Kaya dan Memberi Hari ini saya menginfaqkan tenaga untuk packing kurma. Seharian, dibantu seorang tim. Sejujurnya, saya belum mampu infaq dalam bentuk wang ringgit yang banyak seperti orang lain, namun alhamdulillah. Tuan Puan, Infaq yang saya uruskan ini bukanlah duit […]