Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Sakit Kulit Jadi Lebih Baik Dengan ResV Shaklee

Cara Selamat dan Berkesan Rawat Psoriasis

Sebulan lebih dah selepas ResV diperkenalkan (pada Mac 2020), semakin banyak hasil yang kita terima positif. Yang saya nak khabarkan dalam artikel ni ialah dari sudut kesihatan kulit. Polifenol Rahsia Kulit Sihat Polifenol adalah kompaun yang banyak ditemui di dalam tumbuhan semulajadi yang mempunyai sidat anti-oksidan. Terdapat lebih 8,000 polifenol yang di kenal pasti di […]

Cara Neelofa Cipta Kejayaan Musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP)

Cantik abaya yang dikenakan oleh Neelofa dalam drama Suri Hati Mr Pilot baru-baru ini

Sebelum ni saya banyak share tentang beberapa orang jutawan yang mencipta kejayaan besar dalam bisnes mereka. Beberapa hari yang lalu, dapat pula perkongsian selebriti Neelofa tentang tips beliau mencipta kejayaan dalam musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang telah lebih 2 bulan kita lalui. Cara Neelofa Cipta Kejayaan Musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 1. Lofa mengutamakan […]

Musim PKP, Perkhidmatan Penghantaran Kurier Meningkat 50%

Tips Bisnes Online Untuk Pengedar Shaklee

Baru-baru ini saya terbaca keratan akhbar seperti berikut: Dalam artikel tersebut menyebut PosLaju sebagai salah satu pilihan perkhidmatan penghantaran telah menerima 770 ribu bungkusan setiap hari, berbanding kapasiti mereka 550 ribu sehari. Ini menjadikan kapasiti mereka bertambah 50% disepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Itu baru Poslaju, bagaimana dengan J&T (khabarnya pun alami masalah kelewatan […]

6 Manfaat Kesihatan Blackcurrent Dalam ResV Shaklee

blackcurrant resv shaklee

Black current ni dah lama pun kita dengar kan. Biasa zaman dulu, kita hanya ambil manfaatnya dalam minuman Sunkist, ada perisa Black Current. Tak silap saya, minuman Ribena pun diperbuat asalnya daripada buah black current. Kenapa ramai orang berlumba-lumba buat minuman daripada black current? 6 Manfaat Kesihatan Black Current 1. Janakuasa tenaga sel Sejak sekian […]

Makanan Kaya Dengan Polifenol Yang Patut Anda Cuba

Elderberry vivix shaklee

Kebelakangan ni memang popular kan makanan tinggi polifenol. Ramai yang dah cakna bab polifenol ni, malah doktor-doktor tempatan pun dah mula berikan perhatian kepada manfaat polifenol. Apa itu polifenol? Polifenol adalah mikronutrien yang kita dapat melalui makanan berasaskan tumbuhan tertentu. Mereka penuh dengan antioksidan dan potensi manfaat kesihatan. Diperkirakan bahawa polifenol dapat memperbaiki atau membantu […]

Resipi Overnight Oat Untuk Sahur Yang Mengenyangkan

overnight oat esp shaklee

Alhamdulillah hari ni kita dah pun berpuasa masuk hari ke 4. Selamat berpuasa saya ucapkan kepada pembaca budiman. Semoga kita peroleh rahmah daripada manfaat bulan Ramadan ini. Ok disini saya nak kongsikan salah satu resepi yang saya buat during berpuasa. Iaitu overnight oat. Check it out ya! Resepi Overnight Oats Untuk Sahur Yang Mengenyangkan Bahan-bahan: 1 sudu […]

Membentuk Mindset Kaya dan Memberi

membentuk mindset kaya dan memberi

Tulisan berikut adalah nukilan Puan Marhamah Rosli tentang membentuk mindset kaya dan memberi Membentuk Mindset Kaya dan Memberi Hari ini saya menginfaqkan tenaga untuk packing kurma. Seharian, dibantu seorang tim. Sejujurnya, saya belum mampu infaq dalam bentuk wang ringgit yang banyak seperti orang lain, namun alhamdulillah. Tuan Puan, Infaq yang saya uruskan ini bukanlah duit […]

Layak Ke Regional Trip Shaklee Tahun 2020: Korea!

Raikan ulangtahun ke 65 Shaklee Corporation di Los Angeles pada tahun 2021

Selama setahun yang lalu untuk tempoh 2019/2020, saya memang aim untuk dapat sekurang-kurangnya 1 tiket regional Trip Shaklee. Tahun 2019 sebenarnya adalah tahun yang penuh cabaran. Bukan sahaja untuk saya, bukan untuk team saya sahaja, bahkan untuk Shaklee sendiri. Perkara ini dimaklumkan kepada kami pada Business Leaders National Conference (BLNC) pada bulan Februari 2020 yang […]

Rahsia Cinch Shake Untuk Kuruskan Badan dan Puasa

cinch shake puasa shaklee

Cinch Shake untuk cepat kurus pada bulan puasa. Untuk melangsingkan tubuh, paling penting adalah amalan pemakanan dengan bijak dan bukannya semata-mata senaman. Setuju tak? Kebanyakan kita, walaupun konsisten senaman setiap hari, tapi selepas bersenam, pekena pulak nasik lemak, nasi kandar, burger king atau lain-lain. Tak ke ke laut jadinya senaman uolls? Sebab itulah, pemakanan sihat […]

Berpuasa Mesti Ada Cinch Tea, Rasa Bertenaga, Mudah Kuruskan Badan

cinch tea shaklee

Seharian mengemas rumah dan petang nak masak juadah berbuka puasa memenatkan juga, tambahan lagi di bulan puasa. Jadi, selepas berbuka mula la rasa letih, lemau dan tidak bermaya. Saya pun selalu rasa macam tu, tambah lagi kita menyusu baby, memang penat sangat2. Apa-apa pun, selepas berbuka nak ready untuk Solat Terawih kan? Confirmla lepas terawih akan terlena dibuai […]