Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Kenapa Bila Detox Perlu Makan Vivix?

Dalam 7 batch detox, kami telah bantu buang hampir 2000 kg dan 3000 inci daripada kalangan peserta

Posting ringkas sahaja hari ini. Saya letak video ni untuk anda tonton ok. Selalu saya akan galakkan peserta #JomDetoxJutawan untuk ambil Vivix apabila mereka nak sertai program detox anjuran saya. Sebab apa Vivix? Anda tonton video ni anda akan lebih faham. Detox, IF dan Keto Diet memang terbaik! Memang sukar kalau kita buat sendiri, tanpa […]

Banyak Sebab Untuk Anda Menyukai Vivix Shaklee

vivix shaklee

Memang annoying je tengok geng-geng Shaklee ni teruja sangat dengan Vivix Shaklee. Macam belangkas, mana-mana pun mesti kelek Vivix, mesti nak cerita tentang Vivix. Jadi hari ni saya nak dedahkan kenapa saya sendiri suka sangat Vivix Shaklee. Sebelum tu kita bincang dulu tentang fungsi suplemen. Tubuh Kita Tidak Boleh Membuat Nutrien Tertentu Saya asalnya daripada […]

Nak Bisnes Shaklee, Tapi Dah Terlambat Ke?

cara bisnes shaklee sampai jadi

“Saya nak buat bisnes, tapi macam dah terlambat! Yelah. Coach Anah dah buat bisnes 8 tahun. Jadi macam dah lambat sangat je, kalau sekarang saya baru nak join” . Ada yang rasa macam tu? Baru-baru ini mentor dan upline saya ke Shaklee Global Conference di Las Vegas. Rasa kagum sangat sebab pernyataan AGE IS JUST […]

Jutawan Reborn

Be my next Super Star

Cemana saya nak tulis ya, I am full of excitement! Saya bukan keturunan Shaklee yang biasa-biasa, upline saya pernah DUA KALI PRESIDENTIAL MASTER!!! Semalam saya tengok balik video moyang Shaklee saya, Master Laila Mukhtar Entah kenapa meremang. Goose bumps! Beliau seorang engineer berpendapatan RM5000 sebulan. Apa lah sangat bonus shaklee RM31 pada ketika itu? Nak […]

9 Mitos Tentang Diet Karbo Rendah (Ketogenik Diet)

mitos ketogenik diet

Sejak berkecimpung dalam diet ketogenik, saya dapati ada beberapa mitos yang sebenarnya kurang tepat berkenaan diet ini. Berikut adalah 9 mitos umum tentang diet rendah karbohidrat. 1. Diet Rendah Karbo adalah “Fad diet”? Istilah “fad diet” digunakan untuk diet penurunan berat badan yang mendadak, dan bersifat short term. Cara makan rendah karbohidrat telah terbukti berkesan […]

7 Hari Turun 2kg Dengan #IFKetoGenitMAF

keto - IF by #reverseaging

Alhamdulillah baru tamat pilot program saya #IFKetoGenitMAF ni semalam. Apa yang saya boleh kata, program menyeronokkan (apa yang tak seronok kan, hari-hari tengok gambar makanan). Pulak tu setiap hari ada update untuk ilmu dan berapa kg peserta dah turun berat. Testimoni Peserta #IFKetoGenitMAF Berikut ni saya paparkan poster-poster berkaitan. Walaupun sekejap sahaja rasanya 7 hari […]

Manfaat Autophagy Untuk Kesihatan

autophagy puasa

Ada satu manfaat daripada pelaksanaan intermittent fasting (IF) iaitu autophagy. Autophagy adalah cara sel-sel membersihkan dirinya yang rosak, untuk menjana semula sel-sel baru yang lebih sihat. “Auto” bermaksud diri dan “fagy” bermakna makan. Oleh itu makna literal autophagy adalah “makan sendiri.” Ia juga dirujuk sebagai “self eating.” Ia sebenarnya memberi manfaat kepada kesihatan anda secara […]

Kuruskan Badan: Turun 21kg Dalam 6 Bulan

Diet Keto dan Kuruskan Badan Dengan Pantas

Alhamdulillah I made it until today. Masyaallah tak sangka la boleh kuruskan badan akhirnya saya ni. Untuk penjelasan dalam bentuk video boleh tonton video ini ya. Saya dah explain panjang lebar. Detox, IF dan Keto Diet memang terbaik! Justeru, saya lancarkan program #IFKetoGenitMAF sebuah program berasaskan IF dan Keto diet untuk anda pula mendapat manfaatnya. Memang […]

10 Tanda Anda Alami Fasa Ketosis

vivix kuruskan badan

Diet ketogenik adalah cara yang berkesan untuk mengurangkan berat badan dan meningkatkan kesihatan anda. Apabila dibuat dengan betul, diet karbohidrat yang rendah ini akan meningkatkan tahap keton darah. Apabila berada dalam tahap ketosis, ini menyediakan sumber bahan bakar baru untuk sel-sel anda dan menyebabkan kebanyakan manfaat kesihatan yang unik dalam diet ini. Dalam diet ketogenik, […]

Detox, IF dan Keto Jadi Pilihan Kuruskan Badan

Kuruskan badan dengan detox, IF dan keto diet

Saya ada buat 3jenis diet. Detox, Intermittent Fasting (IF) dan juga ketogenik diet. Ada yang tanya saya apa beza ketiga-tiganya? Dan sepatutnya nak pilih yang mana? Apakah Detox? Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan […]