Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Amalkan Vivix Sebaik Selepas Czer Bantu Pulih Cepat

bersalin czer vivix

Saya baru teringat saya belum lagi betul-betul share pengalaman saya lepas operate czer bulan Februari yang lalu. Untuk pengetahuan semua, pengalaman mengandung dan bersalin anak ke 4 adalah paling perit dari segi emosi. Sebab apa? Saya disahkan ada Placenta Previa Type 4 (PP Type 4) Masa dalam kandungan 27w, doktor dapati fetus femur delay dalam […]

Tips Kawal Kencing Manis Semasa Mengandung

Sekarang ni kalau mengandung ada kencing manis adalah sesuatu yang normal, sebab ramai ibu yang akan ada keadaan macam ni. Tapi suasana ni tak sihat tau. Ada banyak risiko kalau ibu ada kencing manis masa mengandung. Antaranya: Makrosomia (didefinisikan sebagai bayi yang lahir dengan berat 4.0kg atau lebih). Bayi berkemungkinan akan menghadapi kecederaan di bahu […]

15 Manfaat Vitamin D Kepada Kesihatan

15 manfaat kesihatan vitamin D

Vitamin D, atau disebut sebagai “vitamin sinar matahari”, adalah vitamin hormon yang kaya lemak yang dihasilkan oleh badan apabila ia bersentuhan langsung dengan cahaya matahari. Namun, pelindung matahari adalah penting untuk perlindungan daripada melanoma dan penuaan kulit yang cepat, menghalang sinar ini. Oleh itu, semasa kita terdedah kepada cahaya matahari secara semula jadi, adalah disyorkan […]

Dr Jamie McManus Menjawab Berkenaan Landmark Study Shaklee

Dr Jamie McManus Shaklee menjawab berkenaan Landmark Study Shaklee

Baru-baru ni buat kali ke berapa tah, ada lagi yang bising berkenaan Landmark Study Shaklee. Berlaku sedikit soal-jawab antara pakar dengan Shaklee, baguslah akhirnya Shaklee mahu juga menjawab perihal sebegini. Dulu-dulu saya ingat Shaklee selalu je mendiamkan diri, membiarkan semua fitnah tu dibawa angin lalu. Tapi tindakan sebegitu salah sebenarnya. Walaupun orang kata diam daripada […]

Kisah Benar End Stage Kidney Failure Survivor!

Bagaimana perasaan anda sekiranya anda disahkan hampir pulih daripada kegagalan buah pinggang tahap 4? Semestinya rasa seperti mati hidup semula! Lega, gembira, diberi peluang kedua dan pelbagai perasaan bercampur aduk. Kisah Benar End Stage Kidney Failure Survivor! Pesakit yang mengalami kegagalan buah pinggang tahap akhir hanya boleh bergantung hidup dengan mesin haemodialisis atau pemindahan buah pinggang (transplant). Namun transplant tidak mudah dilakukan kerana kekurangan […]

Pengedar Shaklee Damansara Damai, Petaling Jaya, Kota Damansara dan Shah Alam

Supervisor Shaklee dari Shah Alam

Saya nak perkenalkan salah seorang leader saya yang hebat ni. Beliau merupakan salah seorang Supervisor dalam tim saya yang kian berkembang ni. Alhamdulillah. Inilah dia Puan Fadzilah. Anda yang di Damansara Damai, Petaling Jaya, Shah Alam, Kota Damansara boleh hubungi beliau di +60 11-1004 8118 Bermula Sebagai Pengguna Kepada Pengedar Vivix Murah dan Shaklee di Shah […]

Harga Vivix Shaklee Murah

Kegemaran saya, Vivix!

Berapa agaknya harga Vivix Shaklee untuk tahun 2018? Berapa harga sebotol? Ada cara ke nak beli Vivix Shaklee dengan harga Vivix yang murah? Biasalah ini soalan yang saya terima tentang Harga Vivix Shaklee. Sebenarnya bila ada promosi Vivix, Harga Vivix Shaklee sebotol jadi lebih murah berbanding Harga Ahli. Sebelum tu jemput tonton video di bawah […]

Pengedar Shaklee Pengkalan Chepa dan Kota Bharu COD & Kurier Seluruh Malaysia

ruby pengedar shaklee kota bharu pengkalan chepa

Salam semua. Saya nak kenalkan kepada semua Pengedar Shaklee Pengkalan Chepa dan Kota Bharu iaitu Puan Rabiah Al-Adawiyah. Beliau tinggal di Pengkalan Chepa, KB. Kalau nak COD produk Shaklee dan lain-lain boleh call Puan Ruby di talian No HP: +60 16-920 5298 Facebook: Rabiah Al Adawiy Kenali Pengedar Shaklee Pengkalan Chepa dan Kota Bharu Untuk makluman Puan Ruby adalah […]

Polifenol Dalam Vivix Bantu Rawati HFMD

rawatan semulajadi hfmd polifenol vivix

Saya jadi risau sangat dengan situasi HFMD sekarang ni. Baru baca seorang mak share tadi bawa anak ke Tesco. Balik-balik anaknya terus naik biji-biji kat badan. Memang kita buat precaution bab kebersihan semua tu, elakkan tempat awam dsb. Tapi still masih fikir macamana nak elakkan. Satu caranya yang saya  jumpa, dan banyak dikongsikan oleh doktor […]

Supervisor Baru Shaklee Julai 2018

Supervisor Shaklee dari Shah Alam

Alhamdulillah Julai dah berlabuh. Sekarang kita dibulan Ogos. Sebelum saya cerita tentang Ogos, elok saya perkenalkan dulu supervisor baru saya untuk bulan Julai 2018. Ya, setiap bulan alhamdulillah akan ada yang naik rank. Dan sales untuk Julai pun sebenarnya mencanak naik. Hebat-hebat semua. Inilah yang dikatakan oleh otai-otai Shaklee, apabila ekonomi merudum, Shaklee akan naik […]