Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Jom Detox Shaklee Bantu Pulihkan Masalah Hormon Wanita

Detox untuk kesihatan

Di negara kita zaman ni, ramai wanita alami masalah hormon. Banyak isu yang terlibat, antaranya: masalah dengan period: ada yang tak datang langsung, ada yang selalu datang tak berhenti, ada yang sekejap datang, sekejap tidak. masalah seperti endometriosis, cysts, dll Bila berdepan masalah sebegini, sebenarnya ia berpunca daripada masalah hormon. Hormon yang terlibat pula bukan […]

7 Jenama Mentega Pilihan Rakyat Malaysia

6 jenama butter pilihan rakyat malaysia

Semalam saya ada tulis berkenaan pentingnya makan lemak sihat untuk bakar lemak. Salah satu lemak sihat itu adalah mentega atau butter. Saya suka sangat butter. Ramai yang semakin celik sekarang ni, yang mana satu lebih elok antara mentega atau margerin. Dalam artikel ni saya tulis berkenaan kenapa mentega sepatutnya menjadi pilihan anda. Butter adalah produk […]

Makan Lemak Untuk Kuruskan Badan

makan lemak untuk buang lemak

Apabila orang memulakan diet, naluri pertama mereka biasanya nak buang lemak. Walaupun lemak boleh menyumbang kepada peningkatan berat badan, terdapat jenis lemak yang baik yang harus anda ambil dalam diet anda. Lemak adalah penting untuk banyak proses tubuh, dan badan anda sebenarnya memerlukan lemak untuk bertahan hidup. Lemak yang sihat adalah blok bangunan otak kita, […]

3 hormon yang mempengaruhi penurunan berat badan

3 hormon penyebab gemuk

Hormon adalah utusan kimia yang paling berkuasa di dalam badan dan boleh membuatkan anda gemuk atau menguruskan badan anda. Dalam artikel ini saya fokus untuk terangkan 3 hormon yang jika dibiarkan boleh menjejaskan program kuruskan badan anda. Apakah hormon? Hormon adalah bahan kimia kimia yang paling berkuasa di dalam badan, dan apabila ia berkaitan dengan […]

Cara Kuruskan Badan Lebih 15kg Bagi Yang Pernah Kurus

Cara kuruskan badan lebih 15kg

Dulu kurus, lepas tu gems bertahun-tahun, susahnya cari jalan kurus? Awak macam kes ni tak? Sebelum ni kurus je, selalu orang kuruslah sebelum kawin. Atau memang dari kecik hingga awal dewasa kurus je. Tapi lepas kahwin atau bersalin, badan bagai dipam-pam, sukar nak cari jalan kembali slim tu. Kes macam ni maknanya anda obes/overweight sementara. […]

9 Teknik Untuk Ucapkan Selamat Tinggal Obesiti!

9 teknik untuk kuruskan badan dalam masa setahun

Ya, akhirnya ayat keramat ini dapat saya ungkapkan. Selepas hampir setahun, selepas membuang 25kg daripada badan saya, saya kini memiliki berat badan ideal seperti kebanyakan orang lain. Berat Badan Berlebihan Sejak Kecil Mungkin ramai juga yang alami masalah ini, saya sejak kecil lagi memang badan berisi. Berat badan berlebihan. Sebelum umur 15 tahun, BMI masih […]

Kelebihan Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Lain

Kelebihan bisnes shaklee

Mungkin masih ramai yang skeptikal dengan bisnes Shaklee disebabkan ianya MLM. Ini kerana, masih ramai yang ada tanggapan begini: MLM dikatakan menindas downline, Upline goyang kaki bila group dah besar, MLM tidak patuh syariah, sedangkan mereka tak tahu yang MLM adalah satu konsep perniagaan yang paling menguntungkan. Dalam masa yang sama pula, MLM dilindungi di […]

5 Organ Detox Dan Fungsinya

6 organ detox dan fungsinya

Detox ialah suatu proses pembuangan toksin daripada badan melalui organ organ detox badan. Toksin adalah bahan buangan atau racun bahaya yang boleh merosakkan struktur dan fungsi sel badan. Mustahil untuk kita elakkan toksin dari badan kerana toksin berada di mana-mana. Detox dapat mengeluarkan toksin dari badan dan ia akan menjadikan badan ringan. Selain itu kita […]

7 Tips Bisnes Sambil Bekerja

7 tips bisnes part time

Sebenarnya bisnes Shaklee ni paling mudah nak buat. Saya buat Shaklee ni sejak masih bekerja tahun 2013 dulu lagi. Tahun 2014 saya mula ada blog, hinggalah sekarang blog ni jadi kedai online saya. Pengalaman saya, memang syoknya berniaga part time, gaji dapat, untung bisnes pun dapat.  Kalau orang Shaklee, bonus Shaklee masuk tengah bulan. Gaji […]

Obesiti dan Risiko Penyakit Kronik

Obesiti dan risiko penyakit kronik

Kegemukan dan obesiti boleh meningkatkan risiko banyak masalah kesihatan, termasuk kencing manis, penyakit jantung, dan sebahagian kanser. Jika anda hamil, berat badan yang berlebihan boleh menyebabkan masalah kesihatan jangka pendek dan jangka panjang untuk anda dan anak anda. Masalah kesihatan yang dikaitkan denngan obesiti Berat badan boleh meningkatkan risiko banyak masalah kesihatan, termasuk diabetes type […]