Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Shaklee Malaysia Meraikan Ulangtahun Ke 25

Kita Tentukan Berapa Bonus Yang Kita Mahukan

Shaklee dah bertapak kat Malaysia ni sebelum tahun 1990. Masa tu belum berdaftar sebagai Syarikat Sdn Bhd di Malaysia. Mungkin masa tu strategi nak cuba ON bisnes baru. Saya pun masih di sekolah rendah masa tu, tak tahu apa. Shaklee Malaysia Meraikan Ulangtahun Ke 25 Mula daftar rasmi 1995. Justeru tahun ni genap 25 Tahun […]

Peluang Berjaya Dalam Shaklee Era Covid19

Tips Pilih Bisnes

Alhamdulillah Mei 2020 telah melabuhkan tirainya semalam. Era Covid19, semua orang merasakan cabaran yang sama: Tempoh penghantaran yang tidak sepantas dulu Stok yang cepat menyusut Terpaksa berebut beli stok yang baru tiba Itu semua cabaran. Tetapi disamping cabaran itu, tetap ramai yang berjaya: Ramai yang efektif lebih awal. Ramai yang berjaya rank up, semakin ramai […]

Kuasa Sedekah: Kisah Jeff Bezos

kuasa sedekah jeff bezos

Dalam bulan Januari atau Februari, Jeff Bezos hilang dalam USD 6 billion (unrealised profit) apabila saham Amazon menyusut. Kemudian datang krisis COVID 19 yang menggila di US.Selang tak berapa lama, begitu ramai orang kehilangan kerja dan tiada punca pendapatan di US. Disana, orang beratur panjang di pusat pengagihan makanan kerana ramai yang kehabisan wang. Di […]

4 Faedah Kesihatan Polifenol yang Menakjubkan

Dalam dekad yang lalu, terdapat banyak minat terhadap potensi manfaat kesihatan polifenol, sejenis tanaman makanan kaya dengan antioksidan. Sehingga kini, terdapat lebih daripada 4,000 kajian mengenai faedah polifenol yang menunjukkan faedahnya untuk melindungi tubuh anda. 4 Faedah Kesihatan Polifenol yang Menakjubkan 1. Cleanse dan Detoks Kajian menunjukkan bahawa polifenol dapat meningkatkan fungsi hati yang normal. […]

Duit bonus Shaklee buat beli gajet dapur!

Bisnes Shaklee jana pendapatan

Dalam team saya, ramai leaders yang merupakan seorang Chef. Salah seorangnya kak Fatimah aka kaktim. Asalnya bulat juga (teringat first time berjumpa 3 tahun lalu), tapi sekarang dah kecut. Pagi tadi kaktim share beliau dah loss 22kg sehingga kini. Tapi bukan ini yang saya nak cerita tentang kejayaan kaktim. Tapi saya nak share tentang kejayaan […]

Kurus At 40, Ebook Inspirasi Perjalanan Kurus

Ebook Kuruskan Badan

Alhamdulillah akhirnya berjaya juga saya terbitkan ebook pertama saya. Satu lagi kejayaan besar saya untuk tahun 2020. Kurus At 40, Ebook Inspirasi Perjalanan Kurus Ebook ini saya fokuskan kepada perjalanan saya kuruskan badan. Mungkin ada yang belum tahu, saya sememangnya “gebu” sejak kecil. Berpuluh-puluh tahun dengan keadaan overweight dan obesiti. Saya pernah buat 5x program […]

Bisnes Mudah Modal Rendah, Bonus Lebat

bisnes peluang besar, modal rendah, income lebat

Jika anda berbelanja RM 500 sebulan untuk barangan keperluan rumah, anda sudah ada modal untuk memulakan satu bisnes virtual hypermarket. Pandemic Covid-19 membawa norma baharu work from home. Begitu juga norma baharu shop from home. Jualan online melonjak naik berkali ganda sejak kawalan pergerakan dilaksanakan. Kita tidak akan kembali kepada norma lama walaupun pandemic ini […]

Kurma Kaya Dengan Polifenol Untuk Diabetes dan Obesiti

kurma kaya dengan polifenol

Kita selalu di fahamkan bahawa makanan dan buah-buahan yang manis perlu dielakkan oleh pesakit diabetes dan seseorang yang ingin menurunkan berat badan. Walaubagaimanapun bukan semua makanan yang manis itu tidak baik untuk kesihatan terutamanya buah-buahan. Diantara buah yang sangat berkhasiat, membantu menurunkan paras glukosa darah dan boleh membantu untuk kesihatan usus yang baik serta membantu […]

Produk Baharu Shaklee Untuk Sendi dan Kesakitan: Pain Relief Caplet

Pain Relief Caplets Shaklee Malaysia

Baru-baru ini saya mendapat perkhabaran bahawa akan dikeluarkan produk baharu untuk fokus sakit-sakit seperti sendi, senggugut dan otot. Melegakan kesakitan adalah salah satu sebab mengapa banyak orang mendapatkan nasihat perubatan. Kesakitan mempunyai kesan buruk kepada masyarakat dan merupakan sebab jutaan jam kerja hilang, dan kualiti hidup jika buruk. Tidak perlu dikatakan, banyak orang mencari ubat […]

14 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee

soalan lazim vivix

Banyak saya bagi info tentang Vivix Shaklee dalam artikel terdahulu. Dalam post ini saya ringkaskan 14 soalan lazim tentang Vivix Shaklee. 14 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee 1. Apakah Vivix® Jawapan : Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani Anggur Muscadine, Ekstrak Eldeberi Eropah, Ekstrak Knotweed Jepun dan Ekstrak Lobak Ungu. 2. Apakah yang membuatkan Vivix® berbeza […]