Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Doktor Sertai #JomDetoxJutawan Loss 8kg

Jom Detox Jutawan

Alhamdulillah dalam #JomDetoxJutawan 13.0 saya ada seorang peserta, seorang pegawai perubatan, doktorlah tu. Beliau obes, Berat badan lebih daripada 100kg. Macamana seorang doktor boleh terjebak dengan program #JomDetoxJutawan? Asalnya saya ada peserta ni (mak beliau). Mak beliau ada masalah buah pinggang (kencing berbuih), jadi sejak bulan April 2019 ibu beliau ambil Vivix Shaklee. Selepas beberapa […]

Trip Shaklee Ke USA Dapat Hadiah Bernilai Lebih RM3000!

Trip Shaklee Ke USA

Masha-Allah best nya gifts hari ni! Hari-hari dapat surprised gifts yang ohsem 😍 Shaklee mmg tak pernah fail buat kami happy setiap hari. Nak dapat semua-semua ni, yang hanya special untuk trip je, jom join kitorang ke Switzerland & Korea next year. Oh ye jangan lupa follow updates kitorang di USA ni. Everyday ada adventures […]

Bolehkah Makan Nasi Untuk Kuruskan Badan?

benarkah nasi diet

Ramai yang sering bertanya tentang amalan makan NASI ketika diet untuk kuruskan berat badan. Video di atas adalah panduan dan pandangan saya. Do share your thoughts dalam ruangan komen dan share dengan kawan-kawan anda. Anda Berminat? Sertai #JomDetoxJutawan Sekarang! Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan […]

Berjalan 30 minit sehari bantu reverse kencing manis

vivix reverse diabetes

Merawat penyakit kencing manis @ Diabetes Mellitus sememangnya mencabar. Namun jika ada kesungguhan di pihak doktor dan pesakit insyaallah penyakit diabetes itu boleh dikawal. Ini kaedah dulu. Kini kita bercakap tentang ‘Diabetes Reversal’ dimana dengan pendekatan yang betul dengan Puasa Berselang seli (Intermittent Fasting), Ketogenic diet , pendekatan DRESS dalam Functional Medicine insyaallah kita boleh […]

3 Penjuru Income Dengan #JomDetoxJutawan

Selama 8 bulan run projek #JomDetoxJutawan ni, alhamdulillah ianya cukup bagus sebab akhirnya kita ada sesuatu yang kita boleh fokus dalam Shaklee. Shaklee ada banyak produk, ada suplemen, ada produk penjagaan rumah, ada skincare. Suplemen sahaja pun ada puluh-puluh. Jadi ada juga dikalangan mereka yang baru nak buat bisnes jadi pening, tak tau nak fokus […]

Khasiat Muscadine Terpelihara Dengan Proses Whole-Pressed

Ada info baru yang saya perolehi daripada team yang dapat ke United States (USA) baru-baru ini berkenaan Vivix. Kali ini team Shaklee mendedahkan kaedah pembuatan Vivix Shaklee secara terperinci! Wah best sangat. Jadi info ini untuk anda. Bagaimana Anggur Muscadine Menjadi Vivix? Dalam artikel ini saya akan sebut tentang perincian bagaimana kaedah pemprosesan anggur muscadine […]

Siapa Dr Forest C Shaklee?

dr forest c shaklee

Saya ingin kenalkan anda dengan pengasas Shaklee iaitu Dr Forest C Shaklee. Siapa beliau ni? Dan apa vision beliau hingga terwujudnya jenama Shaklee yang telah diasaskan beliau lebih 50 tahun lalu? Dr Forest C Shaklee Shaklee diasaskan oleh Dr Forest C Shaklee. Beliau mengasaskan Shaklee Corporation pada tahun 1956 dengan kesedaran bahawa sains dan alam semulajadi mampu […]

Awas Dengan Vitamin Tiruan Berleluasa

Suplemen Shaklee tiruan

Tahukah anda sekarang ini banyak supplement tiruan dijual secara online? Bahaya ke tak beli Supplement Tiruan Secara Online ini? Menurut Malaysian Dietary Supplement Association (MADSA), pihak mereka telah memberi amaran tentang bahaya membeli supplement tiruan secara online tanpa melalui pengedar yang sah. MADSA juga telah maklumkan perkara ini kepada Kementerian Kesihatan Malaysia kerana ia memberi […]

Hidu Vanila Bantu Kurangkan Craving Gula

ketagihan gula

Ini fakta: Gula tidak baik untuk kita. Kita kerapkali dengar betapa tak eloknya gula kepada tubuh kita. Tapi walaupun kita cuba untuk potong pengambilan gula tambahan namun memang sukar sangat. Sebab semua jenis gula iaitu sukrosa, fruktosa dan glukosa yang kita kerap ambil tu sebenarnya menyebabkan kita ketagih. Penyelidikan menunjukkan gula adalah seperti ketagihan kokain. […]

Kenapa Bila Detox, Elok Amalkan Campuran Green, Matcha, Rooibos dan White Tea?

teh hijau cinch tea gelombang alfa

Saya ada join kelas Tuan Afnan yang bertajuk Metamophorsis. Dalam kelas tersebut disebut kenapa kita sebaiknya mesti berada dalam gelombang Alfa. Berada dalam gelombang alfa dapat mendorong kita rasa tenang, positif, fokus, dan tajam fikiran. Cara mendapatkan gelombang alfa salah satunya dengan teknik pernafasan dan meditasi. Semalam sedang saya mengkaji tentang hormon kortisol, saya jumpa […]