Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Res-V Adalah Vivix Dalam Bentuk Liquigel, 30x Lebih Berkesan

Vivix Res-V Shaklee

Rasanya hampir 2 tahun Shaklee Malaysia maklumkan Vivix dalam bentuk gel akan memasuki pasaran Malaysia. We all selaku pengedar memang sukalah kan, sebab bila dalam bentuk liquigel, lebih mudahla nak dibawa ke mana-mana terutama travel. Satu lagi bagi saya mudah sebab mungkin tak perlulah simpan dalam peti sejuk. Cara ni mudah bagi mak ayah kita […]

Kuruskan Badan Sekaligus Bantu Rawat Kencing Manis

7 Cara Resveratrol Penawar Kencing Manis Diabetes

Sekarang ni ramai doktor yang dah kongsikan bahawa dengan amalan pemakanan sihat dan senaman, dapat bantu reverse penyakit kencing manis. Ada kajian terbaru membuktikan bahawa menurunkan berat badan juga sangat penting. Kuruskan Badan, Dapat Reverse Diabetes Dalam kajian terbaru diterbitkan pada 2017 dari kajian yang dilakukan oleh Universiti Newcastle dan University Glasgow mendapati bahawa 45.6% […]

Kisah Kejayaan Founder KFC Selepas 1009 kali Gagal

kfc founder

Ada cerita menarik dan dapat kita jadikan pengajaran daripada kisah founder KFC, Colonel Sanders. KFC, juga dikenali sebagai Kentucky Fried Chicken, adalah sebuah restoran rantaian makanan segera Amerika yang beribu pejabat di Louisville, Kentucky, yang mengkhususkan dalam hidangan ayam goreng. Ia adalah rangkaian restoran kedua terbesar di dunia selepas McDonald’s, dengan 22,621 restoran di seluruh […]

3 Sebab Anda Craving Karbohidrat

Karbo Kompleks lebih mengenyangkan dan berikan tenaga untuk tempoh lebih lama

Kita sebagai masyarakat Malaysia dan Asia memang sedari dulu makan banyak karbo. Memang diajar, sebab piramid makanan pun menyarankan makan karbohidrat paling banyak. Namun hasil kajian saintifik terbaharu mendapati, karbohidrat lebih bermanfaat kepada mereka yang sedang membesar (kanak-kanak dan remaja), manakala orang dewasa kita perlu minimakan pengambilan karbohidrat. Kitaran Ganas Karbohidrat Ramai orang akan mendapati, […]

Makan 2 Kali Sehari Lebih Baik Berbanding Makan Kerap

makan kurang dapat autophagy

Kenapa saya pilih makan 2 kali sehari berbanding makan 5 kali sehari kira kalori? Saya dah pernah tulis berkenaan Mitos Kira Kalori dalam pautan berikut, mungkin untuk dapat berikan anda penjelasan lebih mendalam berkenaan masalah kira kalori. Makan Kurang Kerap Dapat Jana Autophagy Autophagy ialah keadaan di mana badan mencuci sel-sel yang rosak. Ia diaktifkan […]

Bersyukur Salah Satu Amalan Quantum Effort

syukur quantum effort

Baru-baru ni di kelas Puan Marhamah Rosli saya belajar banyak perkara, salah satunya tentang bersyukur. Bersyukur selalu saya buat bila saya dapat kejayaan.Apabila saya berjaya capai sesuatuApabila saya dapat sesuatu Tapi tahukah kita sebenarnya bersyukur dalam segenap perkara. Amalan Bersyukur Dalam Segenap Perkara Bila ditimpa masalah, bersyukur dulu. Ha pelik bunyinya kan? Tapi itulah yang […]

Amalan Fitrah Siang dan Malam Jaga Kesihatan Diri

amalan fitrah body clock

Kembali kepada fitrah badan kita perlu berehat waktu malam Fitrah badan kita siang ada matahari, malam ada bulan. Fitrahnya siang kita bekerja/aktifMalam kita sepatutnya tidur Tapi lifestyle kita ada yang menyebabkan: Ada yang kena bekerja (terutama mereka yang bekerja shif) Bersukan Makan-makan (ye la mamak kan buka sampai pagi) sambil borak-borak dan puh puh asap […]

Selamat Tahun Baru 2020

Selamat Tahun Baru 2020

Alhamdulillah kita dah ditahun baru 2020. Dari team #MAFEmpire dan blog saya http://vitamin-cerdik.com saya berdoa agar tahun 2020 akan memberikan kegemilangan yang lebih kepada anda semua. Kegemilangan dari segi kesihatan, kekeluargaan, ketaqwaan dan kewangan. Ayuh usaha! Ada beberapa link rujukan yang saya rasakan bermanfaat untuk anda, jemput baca ya: Bagaimana Bisnes Shaklee Mengubah Hidup Saya […]

Sorotan Tahun 2019 dan Selamat Tahun Baru 2020

selamat tahun baru 2020

Alhamdulillah tahun 2019 kita dah sampai ke penghujung. Lusa ni kita dah melangkah di tahun baru 2020. Mungkin ramai yang pada ketika ini sedang bercuti. Akhir tahun kan, boleh habiskan cuti yang berbaki, disamping boleh uruskan banyak perkara terutama berkaitan anak-anak dan keluarga. Artikel ini saya cuma hendak menyorot sahaja tahun 2019. Apa kejayaan, apa […]

Ustaz Turun 8.8kg Dalam Masa 12 Hari Dengan Jom Detox

suplemen untuk hati

Alhamdulillah batch terakhir #JomDetoxJutawan bagi tahun 2019 telah melabuhkan tirainya pada 15 Disember 2019 yang lalu. Artikel ini mungkin ringkas sahaja sebab saya cuma nak tunjukkan hasil dan feedback peserta sahaja. 12 Hari Bantu Turunkan Berat Sehingga 8.8kg Dari segi average, kami masih mengekalkan penurunan berat minima 3 kg, manakala dalam batch 20.0 kali ini […]