Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Rawatan Menggunakan Vitamin C Untuk Covid-19, Satu Kejayaan

Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun terutama bagi pesakit kronik seperti diabetes

Sebelum ini saya ada tulis beberapa artikel berkenaan corona virus Covid-19 yang mana boleh diperlahankan menggunakan rawatan tradisional vitamin C. Untuk pengetahuan pembaca, di China, Taiwan dan Korea, beberapa buah hospital di sana telah menjadi pusat rawatan vitamin C (clinical test) mengikut maklumat Dr Andrew Saul di bawah: Jadi ada hasilnya tak? Inilah artikel yang […]

Cara Berniaga Gaya Jutawan

jutawan shaklee rm28 juta

Ini adalah 1 perkongsian kisah daripada seorang jutawan yang sudah punya beberapa cawangan restoran dan beberapa francais di shopping mall. Dulu restorannya lengang, boleh dikira dengan jari pelanggan yang datang. Kerana niatnya ingin “mengambil” sesuatu daripada pelanggan, “hari ni target pendapatan mahu RM5,000, target masyarakat sekitar, dan staff-staff di pejabat sekitar” Saya sangat yakin majoriti […]

Shaklee Dedahkan Fakta Saintifik Pembuatan ResV

Parti resv shaklee

Alhamdulillah pada 8 Mac 2020 yang lalu saya berpeluang hadir ke acara saintifik anjuran Shaklee bersempena dengan pelancaran produk terbaharunya iaitu ResV Shaklee. Shaklee Memperkenalkan ResV Vivix dalam Bentuk Liquigel Disokong oleh enam paten, ResV sama seperti Vivix merupakan terobosan saintifik yang direka untuk membantu melindungi dan membaiki DNA di peringkat selular. Bahan utama dalam […]

12 Polifenol Dalam Anggur Muscadine Selain Resveratrol

12 polifenol dalam anggur muscadine

Anggur muscadine (vitis rotundifolia) bukan anggur hijau dan merah yang biasanya anda lihat di rak-rak kedai runcit. Berasal daripada Amerika Selatan, kerana kulit dan biji tebal mereka, mereka bukan anggur kesukaan semua orang. Tetapi kulit tebal adalah sebahagian daripada apa yang menjadikan anggur ini sihat. Seperti semua anggur, kebanyakan nutrisi ada di dalam kulit – […]

7 Manfaat Suplemen Resveratrol dan Polifenol Berasaskan Kajian Saintifik

zat anggur hitam untuk cegah corona virus

Sekiranya anda pernah mendengar bahawa wain merah boleh membantu menurunkan kolesterol, bermakna anda telah mendengar tentang resveratrol – sebatian tumbuhan yang paling hiper yang terdapat dalam wain merah. Kalau dinegara kita, paling popular tentang resveratrol adalah Vivix. Tapi Vivix pun bukan resveratrol tunggal, sebaliknya ianya adalah satu sebatian polifenol iaitu gabungan pelbagai polifenol (termasuk resveratrol). […]

Tidur Lebih Lena Dengan Pengambilan ResV Shaklee, berita gembira untuk mereka yang bermasalah tidur

tidur lena resv shaklee

Tidur memang satu perkara fitrah untuk manusia. Sebab otak dan badan anda memerlukan banyak tidur. Selain memberi anda perasaan yang baik, tidur mempunyai banyak faedah yang berlainan untuk kedua-dua badan dan minda anda: Detox otak anda: Tidur membolehkan otak anda untuk membuang buangan secara berkesan sel-sel otak anda telah menghasilkan sepanjang hari dengan mengecilkan neuron […]

Nak kaya? Panduan Dari Al-Quran

Cara jadi kaya menurut al quran

Kaya sangat penting untuk orang lain dan diri sendiri. Tujuan sebenar untuk kaya apa? Kekayaan bukan menjadi kayu ukur kejayaan seseorang. Kekayaan adalah untuk membahagiakan ramai orang dan berjasa kepada orang ramai. Suatu hari sahabat Nabi jumpa Nabi, “Ya Rasulullah, kami ni miskin kami ni takde harta, kami tengok orang kaya beri sedekah yang banyak […]

Tips Pilih Bisnes: Pilih Yang Ramai Buat

Tips Pilih Bisnes

Bukan tak pernah orang cakap dengan saya, “Bisnes XXXXX ni dah ramai orang buat, takde can dah la”. Tapi tahukah anda, salah satu ciri bisnes yang menguntungkan adalah BISNES YANG RAMAI ORANG BUAT. Kenapa saya kata begitu? (1) TERBUKTI Kenapa ramai orang buat bisnes ni? Sebab terbukti bisnes ni memang menjadi, ramai yang berjaya, ramai […]

Makan Buah Delima Elakkan Penyakit Nyanyuk

Khasiat delima merah resv shaklee

Buah delima mengandungi lebih daripada 100 fitokimia. Buah delima telah digunakan untuk beribu-ribu tahun sebagai ubat. Hari ini, buah atau jus delima sedang dipelajari untuk manfaat kesihatannya yang banyak. Ia boleh membantu pencegahan kanser, sokongan imun, dan kesuburan. Faedah Delima Untuk Kesihatan Berikut adalah beberapa manfaat berpotensi delima. 1. Antioksidan Polifenol. Bahan kimia ini adalah […]

Zat Dalam Anggur Hitam Baik Untuk Serangan Virus Seperti Corona

zat anggur hitam untuk cegah corona virus

Blackcurrent bukan asing bagi kita kan. Selalu panggil anggur hitam, dulu-dulu seingat saya blackcurrent ni sinonim dengan Ribena. Tapi lama dah la tak ambil Ribena sejak kes dia rupanya ada alkohol. Untuk masa yang lama, blackcurrants (Ribes nigrum) dipanggil “buah yang dilarang” di Amerika Syarikat. Dulu petani fikir buah blackcurrent menyebabkan kulat tersebar kepada pokok […]