Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Kesan Kekurangan Vitamin C

Cuaca yang tidak menentu akhir-akhir ini menyebabkan kita mudah jatuh sakit. Justeru ibu bapa disarankan untuk menyediakan di rumah setiap masa: 1. Buah-buahan atau makanan kaya serat 2. Minuman isotonik (Shaklee Performance Drink tidak mengandungi karbonat maka tidak menyebabkan perut berangin berbanding pengambilan minuman isotonik berkarbonat yang lain). 3. Vitamin C Secara semulajadi, sumber vitamin […]

Menangani Loya Semasa Mengandung

Baru-baru ini ada customer lama saya hubungi saya untuk mendapatkan vitamin Shaklee bagi menangani masalah kehamilan beliau – morning sickness. Kasihan beliau, ini merupakan kandungan pertama justeru beliau lebih berhati-hati. Morning sickness juga dikenali sebagai muntah atau loya di waktu pagi adalah disebabkan kerana turunnya kadar gula dalam darah dan ketidakseimbangan hormon kehamilan, tiada penawar […]

Tips Hadapi Musim Kemarau dan Jerebu

Rasanya dah lama tak hujan. Alhamdulillah petang dan malam tadi hujan di area Gombak. Tempat anda bagaimana?Diberitakan dah lama tak hujan, tak lama dulu tak hujan tetapi cuaca sejuk, owh memang best. Tak boleh saya lupakan pengalaman cuaca sejuk tu, nak bawa anak-anak bermain kat luar pun cuaca masih segar.  Tak lama selepas itu cuaca […]

Menjemput rezeki dengan tahajud

Saya mula amalkan solat tahajud ketika masih di universiti lagi. Masa tu sebab join usrah di universiti, jadi adalah yang mengajar dan menggalakkan kami untuk solat tahajud dan membuat amalan-amalan sunah yang lain.Perkara tu sedikit demi sedikit hilang sebaik saya memasuki pasaran kerja. Saya kurang ingat sejak bila yang saya memang tinggal langsung. Perkara ini […]

Bagaimana Menangani Healing Crisis

Hari ini ingin saya kongsikan pengalaman seorang doktor perubatan. Suaminya mengidap migrain teruk dan ibunya penghidap gastrik.  Fokus utama saya ingin bawakan ialah tentang bagaimana ubat-ubatan boleh bertindak kepada tubuh anda dan bagaimana suplemen boleh membantu. Menurut Dr Shaklee sendiri ““Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan.. tetapi kita adalah dalam dua bidang yg berasingan. Mereka […]

Lagi testimoni set bersalin Shaklee – lebih bertenaga, sihat, selamat untuk bayi dan Leuniey lagi!

Ramai betul orang teruja bila dengar Leuniey, isteri pemain bola sepak Kelantan, Apex (Khairul Fahmi Che Mat) menggunakan set bersalin Shaklee. Posting saya berkenaan hal itu memanggil trafik yang tinggi. Fuh, ramai juga peminat saya ni, eh peminat Leuniey…  Ok hari ni saya nak share testimoni pengguna set bersalin Shaklee, pengguna ini merupakan junior saya […]

Kenapa perlu suplemen

Protein terbaik untuk pesakit diabetes

Ramai yang bertanya saya, apakah vitamin asas terpenting kepada seseorang? Consider keadaan seperti ini. Kita semua tahu untuk mencapai tahap kesihatan yang baik, seseorang perlukan pemakanan seperti berikut:1. Buah tomato2. Brokoli3. Kekacang4. Jagung5. Avocado…senarainya sentiasa bertambah. Mengapa? Pemakanan sihat penting bagi memastikan kesihatan yang baik Sebab dalam kehidupan seharian, badan kita memerlukan nutrisi dan mineral penting […]

Aktiviti Hujung Minggu ke Taman tasik titiwangsa

Alhamdulillah hujung minggu dapat bersantai bersama keluarga, terutama anak-anak. Hari ini kami bawa anak-anak ke Taman tasik titiwangsa. Sebenarnya dah banyak kali juga mengulang subjek Taman Tasik Titiwangsa ini. Selain tempatnya yang bersih, banyak aktiviti boleh dibuat. Hari ini kami cuma fokus kepada aktiviti berkuda dan taman permainan sahaja. Seperti biasa anak-anak memang teruja sungguh. […]

Manfaat Pengambilan Vitalea Iron Formula Shaklee

Artikel ini merupakan sambungan kepada artikel saya sebelum ini, iaitu berkenaan Vitalea. http://vitamincerdik.blogspot.com/2014/02/fungsi-dan-kelebihan-vitalea-signature.html Ramai masih tertanya-tanya, apakah kebaikan utama Vitalea Iron Formula Shaklee. Suka diingatkan Vitalea adalah supplement multivitamin yang tertua di dunia. Hebat tak? 1. Penambahan Tenaga segera – pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran […]

Set Bersalin Shaklee sesuai bagi baby G6PD Deficiency

Lagi testimoni ibu berpantang dengan set bersalin Shaklee. Zaman sekarang ramai juga sudah tak ambil jamu, sebaliknya telah beralih kepada pengambilan vitamin selepas bersalin. Tetapi pantang tetap pantang kan, dari segi penjagaan fizikal dan luaran. Apa pun pilihan di tangan anda, kami cuma berikan pilihan dan info berguna. Anak ada G6PD, masih boleh guna Set […]