Ibu Menyusu Pun Boleh turun 20kg dan lebih

By | 10 April 2015
cinch

[BF pun boleh kurus]

Gambar ini contoh bagi ibu yang menyusu tp pada masa yang sama masih boleh menikmati berat badan yang sihat.

testimoni kurus shaklee

testimoni kurus shaklee

Semua ini boleh dengan set berpantang / menyusu serta set Kurus shaklee.

Saya pun sedang mengikuti program ini. Saya pun sebenarnya sejak kecil lagi memang “sihat”. Memang sejak kecil pun kadang tu sedara mara rujuk saya sebagai “ayam daging.” Nak buat cemana kan, makan selera. Hahah

Jadi sejak kecil sampai sebelum kawin saya memang tak dapat pun BMI ideal. Paling hebat boleh dapat BMI hampir obesiti. Tapi dulu saya pernah kurus kejap masa nak kawin dan sekali lagi sebelum mengandung anak kedua. Bila mengandung anak ketiga baru2 ni saya tak kurus pun.

Masa nak kawin dulu, saya diet tak makan nasi sampai 6 bulan lamanya. Memang tak best mula-mula tapi lama2 jadi biasa. Saya berjaya dapat berat badan 55kg. Tapi bila start balik makan nasi memang pulun je makan nasi balik. Apa boleh buat.

Sebelum mengandung anak kedua, sebab saya ni ada PCOS, jadi saya pulun kurus supaya saya boleh pregnant. Saya berjaya turun sampai 60kg je masa ni dan terus pregnant.

Sebelum mengandung anak ketiga, saya cadang nak kuruskan badan dulu, tapi mana tahu rezeki terus lekat je. Berat sebelum mengandung saya adalah 76kg. Berat akhir semasa mengandung adalah 94kg. Naik about 20kg juga.

Disepanjang tempoh megandung saya memang ambil set hamil Shaklee. Bila berpantang pun haruslah saya continue. Cuma saya tambah set kurus: Lecithin, Cinch Shake, Alfalfa, ESP dan Omega Guard. Sebahagiannya memang terdapat dalam set berpantang Shaklee. Jadi boleh terus guna untuk kurus.

Saya ikut semua amalan berpantang, makan minum jaga, bertungku bagai serta pakai bengkung (saya pakai cuma 2 minggu, sebab saya mmg tak suka…huhuh jgn ikut saya). Saya cuma mula bersenam lepas 30 hari. Itupun senaman untuk kecilkan paha.

Apa yang saya boleh cakap adalah banyak sangat saya turun. Its about 20kg jugak saya turun. Lepas turun 20kg, kadar penurunan perlahan.

Berat sebelum mengandung 76kg
Berat akhir semasa mengandung 94kg
Berat lepas 3 minggu berpantang 77kg

Sekarang ni penurunan pada kadar 0.5kg seminggu. Oklah macam ni, jangan turun drastik sangat nanti naik pun drastik. Sekarang dari size baju XXL saya dah boleh pakai size L dah. Memang cukup seronok, sebab salah satu fungsi Cinch adalah pengurangan inci meskipun tanpa penurunan berat badan.

Sehingga ini dah 40 hari, saya masih teruskan program ini. Targetnya nak dapat at least 65kg by Hari Raya tahun ini, insyaAllah.

Anda mahu juga? Ayuh kami bantu anda.

raihanah 0122195919

JAMINAN KAMI

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

MENGAPA SAYA?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

PENGHANTARAN

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

PEMBAYARAN

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

SAYA NAK SET KURUS SHAKLEE!

Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

2 thoughts on “Ibu Menyusu Pun Boleh turun 20kg dan lebih

    1. Raihanah Ahmad Post author

      memang betul sukar, mula2 3 hari je la. lepas tu tengok nasi pun tak selera. cubalah

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge