Tips Kulit Bayi Putih Gebu

By | 22 September 2015
Kulit baby gebu

Semua ibu mesti dambakan anak yang bakal dilahirkan mempunyai kulit gebu, putih lebih-lebih lagi.

Saya hendak cerita kisah saya dulu masa mengandung anak sulung. Suami saya ini berkulit gelap, jadi saya amalkan semua petua untuk elakkan anak dikandung mewarisi gen suami yang gelap.. huhuh. Salah satunya saya amalkan minum air soya.

Pastikan soya anda adalah soya non-gmo

Pastikan soya anda adalah soya non-gmo

Trimester kedua, saya dapat tahu air soya ini boleh menyebabkan kulit bayi sensitif. Jadi saya stop terus. Tapi bila anak lahir memanglah anak saya itu putih, mewarisi kulit saya. Tapi kulit dia memang sensitif walaupun bukan ditahap teruk.

Kulit Bayi Gebu dan Sihat

Bila lahir anak kedua, saya amalkan set berpantang Shaklee yang salah satunya adalah ESP. Memangla kulit anak kedua saya itu lebih cerah daripada abangnya. Dan kulitnya memang sihat. Ada luka atau digigit nyamuk memang tidak berbekas pada kulitnya.

Kesan soya GMO dan non GMO kepada bayi dan kanak-kanak

Kesan soya GMO dan non GMO kepada bayi dan kanak-kanak

Anak ketiga ini, lagilah. Saya amalkan set hamil Shaklee dan kini set penyusuan Shaklee. Kulit baby bila lahir memang gebu, dan kini makin gebus. Kulit putih menghampiri kulit mama dah.

Jadi mak-mak, kalau hendak bayi lahir kulit gebu, bolehlah mak-mak amalkan minum ESP secara konsisten. ESP pun selamat, dan terbaik untuk kita semua.

Anak-anak Shaklee saya

Anak-anak Shaklee saya

Offer bulan ni :
>> Beli 2, diskaun 5% <<
>> Beli 7 pada harga 6 tin <<

Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada anda.

Raihanah

SID 864679
No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

23 thoughts on “Tips Kulit Bayi Putih Gebu

    1. Raihanah Ahmad Post author

      saya ada sorang customer, memang anak shaklee. dari mula nak hamil smp menyusu skrg. hihih

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      saya baru terjebak amik shaklee anak ketiga time mengandung, lambat sangat tahu tips ni

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      alhamdulillah, untuk kesihatan perlu sangat digalakkan

      Reply
  1. ruggedmom

    Setiap kali mengandung memang saya amalkan minum soya. Alhamdulillah semua anak tidak mempunyai kulit sensitif dan kesemuanya lahir dengan kulit putih melepak. Cuma dua orang saja yang kulit putihnya jenis tak dimakan matahari, yang lelain tu dah bertukar coklat hehe..
    ruggedmom recently posted…Salam Eidul AdhaMy Profile

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      anak sulung saya dulu masa kecik memang putih, sekarang samalah dah jadi coklat. hihih

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      boleh cuba set kesuburan shaklee tau, kalau nak cuba habaq mai

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge