Testimoni Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

By | 21 October 2014
Testimoni Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

Walaupun memang banyak testimoni dalam internet yang boleh didapati. Tapi kali ni saya tulis berdasarkan kepada pengalaman customer sendiri. Testimoni yang saya pernah tulis dulu adalah oleh sideline saya dan customer saya. Jadi memang boleh percaya jugak. 🙂 Cuma customer saya yang dulu memang ambil Vivix untuk ibu beliau yang mengalami darah tinggi, diabetes dan menyebabkan kelesuan.

Saya pernah tuliskan posting tentang customer saya ni yang saya namakan sebagai Kak Z dalam posting saya Cara Tingkatkan Imunisasi Badan. Beliau menghidap darah tinggi (BP 200/170), ada fibroid, ada resdung. Katanya anak-anak beliau 7 orang pun tak cukup pertahanan badan, kebanyakan memang ada resdung dan kerap demam/selesema.

Testimoni Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

Darah tinggi punca pelbagai komplikasi kronik

Apakah Darah Tinggi

Darah tinggi merupakan satu condition yang merbahaya, ia boleh membawa kepada pelbagai komplikasi sebagaimana berikut

Otak
Serangan Stroke/Angin Ahmar atau Stroke ringan dan sementara (Transient Ischaemic Attack)
Penyakit jantung seperti :
Coronary Heart Disease
Congestive Heart Failure
Left Ventricular Hypertrophy
Komplikasi pada mata
Perdarahan dan kerosakan kepada kawasan yang sensitif dalam mata
Keadaan yang dikenali sebagai Hypertensive Retinopathy
Komplikasi pada buah pinggang
Kegagalan fungsi buah pinggang (paras serum kreatinin tinggi,
Microalbuminuria, Proteinuria).
Peripheral vascular disease seperti
Aneurysm
Kehilangan satu atau lebih denyut nadi

Testimoni Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

Untuk Kak Z, mula-mula bukanlah nak treat sangat darah tinggi beliau, pada permulaan lebih kepada nak treat resdung beliau dan anak-anak. Untuk resdung beliau ambil set basic sahaja: Vita C SR Plus, Alfalfa Complex dan ESP. Semua ni beliau share bersama-sama anak-anak beliau. Disebabkan Kak Z ada darah tinggi, saya tak sarankan beliau ambil Alfalfa Complex (ada kesan memekatkan darah).

Jadi beliau hanya ambil Vita C SR Plus dan ESP. Ini berlaku sejak hujung bulan Ogos 2014. Baru-baru ini beliau datang ke rumah lagi untuk ambil stok. Sempatlah sembang dengannya tanya khabar serba sedikit. Apa yang mengujakan saya sangat? Ya teruja sebab berjaya bantu beberapa orang lagi sihat. Kata beliau

1. Beliau checkup baru-baru ini menunjukkan BP beliau kini 130/70. Penurunan yang agak banyak sebenarnya. Lega saya dengar. Ubat doktor pun beliau kadang-kadang ambil je sekarang, skip yang banyak. Saya nasihatkan beliau rujuk dengan doktor jika boleh proceed dengan Shaklee tanpa ubat.

2. Resdung – beliau tak perlu lagi ambil ubat untuk resdung, tiada lagi bersin-bersin di pagi hari. Ini sama dengan anak-anak beliau. Semua yang menghidap resdung pun dah tiada simptom resdung sekarang. Anak beliau cuma ambil ESP sahaja.

3. Fibroid – beliau ada fibroid dan memang selalu sakit di ari-ari. Baru-baru ini beliau beritahu sakit dah kurang.

Tengoklah dengan jelas testimoni di atas. Sebagaimana saya yakin dengan Shaklee, sebagaimana itu saya sentiasa berharap ia juga dapat membantu anda dengan kesihatan yang lebih baik.

Cara Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

Untuk kes darah tinggi, anda mempunyai beberapa pilihan sebenarnya.

1. ESP
ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

Terdapat 2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL (kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung.

4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagi mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang membawa kepada sakit jantung.

Cara pilih protein soya terbaik

Faktor pemilihan protein soya

2. CoQHealth
Kandungan CoQ Health adalah CoQ10 yang penting kepada badan kita. CoQ10 adalah bahan yang didapati secara semulajadi dalam tubuh bagi membantu menukarkan makanan kepada tenaga. Beberapa kajian klinikal yang melibatkan jumlah beberapa individu di Amerika Syarikat menunjukkan bahawa CoQ10 boleh mengurangkan tekanan darah.

Walau bagaimanapun, ia mungkin mengambil masa 4 – 12 minggu untuk melihat apa-apa perubahan .Dalam satu analisis, selepas membuat 12 kajian klinikal, penyelidik membuat kesimpulan bahawa CoQ10 berpotensi untuk menurunkan tekanan darah sistolik sehingga 17 mm Hg dan tekanan darah diastolik sebanyak 10 mm Hg, tanpa kesan sampingan yang ketara.

Testimoni Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

Manfaat CoQHealth untuk mengawal tekanan darah tinggi

3. Omega Guard
Omega Guard membantu mengekalkan tekanan darah normal, mencegah salur darah daripada tersumbat, mengelakkan strok, dan mencegah pembekuan darah dalam badan.

4. Garlic Complex
Mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah, menurunkan kolestrol dan memelihara kesihatan selular. Garlic Complex dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini merupakan antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

Testimoni Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

Omega Guard dan Garlic Complex bantu turunkan tekanan darah tinggi

5. Vivix
Satu kajian baru-baru ini yang disiarkan dalam Jurnal Gerontologi: tekanan darah. Polyphenols Sains Biologi seperti resveratrol dalam Vivix boleh membantu dengan tekanan darah yang boleh membantu mencegah strok. Bagaimana? Dengan meningkatkan aktiviti enzim yang dipanggil manusia oksida nitrik endothelial synthase yang kemudiannya menghasilkan nitrik oksida-ejen yang meluaskan saluran darah dan kawalan tekanan darah .

Tekanan darah tinggi, juga dikenali sebagai tekanan darah tinggi, boleh membawa kepada serangan jantung, kegagalan jantung, strok dan kegagalan buah pinggang.

Testimoni Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

Mekanisme Rawatan Vivix

Bertindak Sekarang Sebelum Terlambat, Saya Nak Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee!

Untuk program turunkan darah tinggi, anda boleh ambil semua yang di atas atau pilihan secara berasingan, namun memanglah saya syorkan pengambilan set terus. Anda boleh buat macam ni:

1. Vivix
2. Vivix + ESP
3. Vivix + CoQHealth
4. Omega + Garlic
5. ESP + Omega + Garlic
6. ESP + Omega
7. ESP + Garlic
8. ESP
9. CoQHealth
10. Vivix + ESP + CoQHealth + Omega + Garlic = TERBAIK!

Anda boleh rujuk setiap satu produk dalam Senarai Harga Shaklee

Testimoni Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

Set Darah Tinggi Shaklee

Saya ada kawan yang memang selalu tinggi BP beliau, tapi beliau keberatan nak cuba suplemen, beliau lebih percayakan herba. Tak apalah itu pilihan beliau. Tapi saya lihat tahap kesihatan beliau tidak semakin baik, malah baru-baru ini beliau dikejarkan ke hospital selama seminggu disebabkan darah tinggi, kali ini menyebabkan lidah beliau sedikit kelu. Dah ada simptom minor strok.

Kami yang mendengar memang risau, tetapi jika anda positif dan rela dibantu, kami boleh bantu anda. InsyaAllah untuk kesihatan lebih baik.

 

Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

  1. Selamat
  2. Semulajadi
  3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
Shaklee Difference: Always Safe, Always Works, Always Green.

Mengapa saya?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli Set Darah Tinggi Shaklee!

Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

6 thoughts on “Testimoni Turunkan Darah Tinggi Dengan Shaklee

    1. Raihanah Ahmad Post author

      kalau dah kena darah tinggi memang on ubat je. boleh cuba dengan suplemen

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      semoga boleh membantu bagi yang hadapi masalah yang sama

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge