Call nowWhatsapp

Tag Archives: bisnes shaklee

Shaklee Business Leader National Conference 2020 – Part 2

Shaklee blnc 2020

Alhamdulillah dah lebih 2 minggu selepas event besar-besaran Shaklee salah satunya iaitu Business Leader National Conference 2020 pada 21 Februari 2020 yang lalu. Apa yang menarik tentang BLNC kali ni? Jom kita lihat 1. Amanat CEO Shaklee Corporation, Roger Barnett Buat pertama kali, tiada wakil Shaklee Corporation hadiri persidangan kali ini disebabkan oleh masalah global, […]

Tawakal Seumpama Burung Terbang Pagi

tawakal umpama burung terbang pagi

14 perkara asas membuka rezeki: Tawakal 4 daripadanya saya dah tulis seperti berikut: Taqwa: shorturl.at/mINRY Solat: http://tiny.cc/jyu8jz Istighfar: http://tiny.cc/z6paiz Syukur: http://tiny.cc/5yu8jz Hari ni jom sama-sama kita meneladani bab tawakal. That day ada yang tanya apa beza tawakal dan taqwa. Dalam Surah At-Talaaq QS 65:3 “Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan […]

TerujaShaklee Business Leader National Conference 20120 – Part 1

Shaklee prove it

Jemputan ke Shaklee BLNC Apa yang paling best bila kita jadi salah seorang Shaklee Distributor ni adalah apabila kita mendapat sangat banyak rewards dari syarikat.  Seperti juga kita bekerja di pejabat, bila dapat pengiktirafan, rasa best sangat kan.  Terasa berbaloi segala usaha yang kita telah buat dan kita akan lebih bersemangat untuk usaha lebih lagi […]

Lepasi 3 Peringkat Ujian Ini Jika Mahu Berjaya

Cinch Tea diamalkan setiap hari untuk kuruskan badan dan tingkatkan tenaga dan alfa wave

LEPASI 3 PERINGKAT UJIAN INI JIKA BENAR-BENAR MAHU BERJAYA~ dalam Surah Al-Baqarah 2:214 Allah highlight 3 peringkat ujian أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُوا۟ ٱلْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُم مَّثَلُ ٱلَّذِينَ خَلَوْا۟ مِن قَبْلِكُمۖ مَّسَّتْهُمُ ٱلْبَأْسَآءُ وَٱلضَّرَّآءُ وَزُلْزِلُوا۟ حَتَّىٰ يَقُولَ ٱلرَّسُولُ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ مَعَهُۥ مَتَىٰ نَصْرُ ٱللَّهِۗ أَلَآ إِنَّ نَصْرَ ٱللَّهِ قَرِيبٌ “Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan […]

Inspirasi Di Sebalik Pisau Victorinox

Kisah inspirasi bisnes Pisau Victorinox

Pisau ini bukan Sekadar Tanda Kenangan Saya kalau travel, kurang gemar nak beli benda-benda tepek kat peti ke, atau simpan dalam almari ke, yang kat peti tu banyak ada di lantai dalam keadaan tidak sempurna dan almari pula penuh buku tak muat boh cenderamata. Jadi saya lebih kepada cenderamata yang praktikal, umpamanya pisau Victorinox ni. […]

Taqwa Perkara Pertama Quantum Effort

quantum effort taqwa

Ada 14 perkara membuka rezeki (quantum effort). Salah satunya adalah taqwa. Saya ada sebut berkenaan 14 perkara amalan quantum effort dalam link berikut: Perkara pertama amalan quantum effort adalah ketaqwaan. Taqwa Adalah Amalan Quantum Effort Dalam Surah Al-Baqarah 2:2-5 “Kitab Al-Quran ini, tidak ada sebarang syak padanya (tentang datangnya dari Allah dan tentang sempurnanya); ia […]

Solat Sebagai Salah Satu Amalan Quantum Effort

Solat amalan quantum effort

Ada 14 amalan yang kalau kita laksanakan dengan tertib dan sungguh-sungguh ia akan menjadikan magnet rezeki buat kita tanpa perlu bersusah payah. Inilah dinamakan sebagai amalan Quantum Effort. Asas amalan quantum adalah doa. Kalau nak tulis perihal doa, ada banyak, sedangkan dalam artikel ini saya nak fokus bab solat sahaja. Jadi untuk asas doa, saya […]

Perolehi RM3 Juta Setahun Dalam Shaklee, Ubah Hidup Kerani

jutawan shaklee rm28 juta

Alhamdulillah minggu lalu saya berpeluang berjumpa dan coaching dengan salah seorang Master Shaklee yang pertama di negara kita. Beliau kini berusia 78 tahun, sudah bersama Shaklee selama 32 tahun. Jom saya kenalkan. Master Freddie Lee, Bekas Kerani Kini Jutawan Dalam Bisnes Shaklee Master Freddie merupakan antara orang terawal yang buat bisnes Shaklee sejak penubuhannya. Nombor […]

Kisah Kejayaan Founder KFC Selepas 1009 kali Gagal

kfc founder

Ada cerita menarik dan dapat kita jadikan pengajaran daripada kisah founder KFC, Colonel Sanders. KFC, juga dikenali sebagai Kentucky Fried Chicken, adalah sebuah restoran rantaian makanan segera Amerika yang beribu pejabat di Louisville, Kentucky, yang mengkhususkan dalam hidangan ayam goreng. Ia adalah rangkaian restoran kedua terbesar di dunia selepas McDonald’s, dengan 22,621 restoran di seluruh […]

Sorotan Tahun 2019 dan Selamat Tahun Baru 2020

selamat tahun baru 2020

Alhamdulillah tahun 2019 kita dah sampai ke penghujung. Lusa ni kita dah melangkah di tahun baru 2020. Mungkin ramai yang pada ketika ini sedang bercuti. Akhir tahun kan, boleh habiskan cuti yang berbaki, disamping boleh uruskan banyak perkara terutama berkaitan anak-anak dan keluarga. Artikel ini saya cuma hendak menyorot sahaja tahun 2019. Apa kejayaan, apa […]

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp