Call nowWhatsapp

Tag Archives: bisnes shaklee

Cara Berniaga Gaya Jutawan

jutawan shaklee rm28 juta

Ini adalah 1 perkongsian kisah daripada seorang jutawan yang sudah punya beberapa cawangan restoran dan beberapa francais di shopping mall. Dulu restorannya lengang, boleh dikira dengan jari pelanggan yang datang. Kerana niatnya ingin “mengambil” sesuatu daripada pelanggan, “hari ni target pendapatan mahu RM5,000, target masyarakat sekitar, dan staff-staff di pejabat sekitar” Saya sangat yakin majoriti […]

Nak kaya? Panduan Dari Al-Quran

Cara jadi kaya menurut al quran

Kaya sangat penting untuk orang lain dan diri sendiri. Tujuan sebenar untuk kaya apa? Kekayaan bukan menjadi kayu ukur kejayaan seseorang. Kekayaan adalah untuk membahagiakan ramai orang dan berjasa kepada orang ramai. Suatu hari sahabat Nabi jumpa Nabi, “Ya Rasulullah, kami ni miskin kami ni takde harta, kami tengok orang kaya beri sedekah yang banyak […]

Tips Pilih Bisnes: Pilih Yang Ramai Buat

Tips Pilih Bisnes

Bukan tak pernah orang cakap dengan saya, “Bisnes XXXXX ni dah ramai orang buat, takde can dah la”. Tapi tahukah anda, salah satu ciri bisnes yang menguntungkan adalah BISNES YANG RAMAI ORANG BUAT. Kenapa saya kata begitu? (1) TERBUKTI Kenapa ramai orang buat bisnes ni? Sebab terbukti bisnes ni memang menjadi, ramai yang berjaya, ramai […]

Definisi Kaya Menurut Islam

tips buat duit berjuta-juta

Adakah kita disuruh jadi kaya dalam Islam? Jawapannya YA. Kata kuncinya : Ikhlaskan niat nak mencari nafkah 3 perkara yg wajib : MODAL halal, SISTEM halal, PRODUK halal -Tawakal kepada Allah SWT Orang yang solat di masjid – dapat pahala. Orang yang ajak orang lain solat di masjid – dapat pahala berganda Orang yang paling […]

Shaklee Business Leader National Conference 2020 – Part 2

Shaklee blnc 2020

Alhamdulillah dah lebih 2 minggu selepas event besar-besaran Shaklee salah satunya iaitu Business Leader National Conference 2020 pada 21 Februari 2020 yang lalu. Apa yang menarik tentang BLNC kali ni? Jom kita lihat 1. Amanat CEO Shaklee Corporation, Roger Barnett Buat pertama kali, tiada wakil Shaklee Corporation hadiri persidangan kali ini disebabkan oleh masalah global, […]

Tawakal Seumpama Burung Terbang Pagi

tawakal umpama burung terbang pagi

14 perkara asas membuka rezeki: Tawakal 4 daripadanya saya dah tulis seperti berikut: Taqwa: shorturl.at/mINRY Solat: http://tiny.cc/jyu8jz Istighfar: http://tiny.cc/z6paiz Syukur: http://tiny.cc/5yu8jz Hari ni jom sama-sama kita meneladani bab tawakal. That day ada yang tanya apa beza tawakal dan taqwa. Dalam Surah At-Talaaq QS 65:3 “Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan […]

TerujaShaklee Business Leader National Conference 20120 – Part 1

Shaklee prove it

Jemputan ke Shaklee BLNC Apa yang paling best bila kita jadi salah seorang Shaklee Distributor ni adalah apabila kita mendapat sangat banyak rewards dari syarikat.  Seperti juga kita bekerja di pejabat, bila dapat pengiktirafan, rasa best sangat kan.  Terasa berbaloi segala usaha yang kita telah buat dan kita akan lebih bersemangat untuk usaha lebih lagi […]

Lepasi 3 Peringkat Ujian Ini Jika Mahu Berjaya

Cinch Tea diamalkan setiap hari untuk kuruskan badan dan tingkatkan tenaga dan alfa wave

LEPASI 3 PERINGKAT UJIAN INI JIKA BENAR-BENAR MAHU BERJAYA~ dalam Surah Al-Baqarah 2:214 Allah highlight 3 peringkat ujian أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُوا۟ ٱلْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُم مَّثَلُ ٱلَّذِينَ خَلَوْا۟ مِن قَبْلِكُمۖ مَّسَّتْهُمُ ٱلْبَأْسَآءُ وَٱلضَّرَّآءُ وَزُلْزِلُوا۟ حَتَّىٰ يَقُولَ ٱلرَّسُولُ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ مَعَهُۥ مَتَىٰ نَصْرُ ٱللَّهِۗ أَلَآ إِنَّ نَصْرَ ٱللَّهِ قَرِيبٌ “Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan […]

Inspirasi Di Sebalik Pisau Victorinox

Kisah inspirasi bisnes Pisau Victorinox

Pisau ini bukan Sekadar Tanda Kenangan Saya kalau travel, kurang gemar nak beli benda-benda tepek kat peti ke, atau simpan dalam almari ke, yang kat peti tu banyak ada di lantai dalam keadaan tidak sempurna dan almari pula penuh buku tak muat boh cenderamata. Jadi saya lebih kepada cenderamata yang praktikal, umpamanya pisau Victorinox ni. […]

Taqwa Perkara Pertama Quantum Effort

quantum effort taqwa

Ada 14 perkara membuka rezeki (quantum effort). Salah satunya adalah taqwa. Saya ada sebut berkenaan 14 perkara amalan quantum effort dalam link berikut: Perkara pertama amalan quantum effort adalah ketaqwaan. Taqwa Adalah Amalan Quantum Effort Dalam Surah Al-Baqarah 2:2-5 “Kitab Al-Quran ini, tidak ada sebarang syak padanya (tentang datangnya dari Allah dan tentang sempurnanya); ia […]

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp