Call nowWhatsapp

Tag Archives: bisnes shaklee

Inspirasi Di Sebalik Pisau Victorinox

Kisah inspirasi bisnes Pisau Victorinox

Pisau ini bukan Sekadar Tanda Kenangan Saya kalau travel, kurang gemar nak beli benda-benda tepek kat peti ke, atau simpan dalam almari ke, yang kat peti tu banyak ada di lantai dalam keadaan tidak sempurna dan almari pula penuh buku tak muat boh cenderamata. Jadi saya lebih kepada cenderamata yang praktikal, umpamanya pisau Victorinox ni. […]

Taqwa Perkara Pertama Quantum Effort

quantum effort taqwa

Ada 14 perkara membuka rezeki (quantum effort). Salah satunya adalah taqwa. Saya ada sebut berkenaan 14 perkara amalan quantum effort dalam link berikut: Perkara pertama amalan quantum effort adalah ketaqwaan. Taqwa Adalah Amalan Quantum Effort Dalam Surah Al-Baqarah 2:2-5 “Kitab Al-Quran ini, tidak ada sebarang syak padanya (tentang datangnya dari Allah dan tentang sempurnanya); ia […]

Solat Sebagai Salah Satu Amalan Quantum Effort

Solat amalan quantum effort

Ada 14 amalan yang kalau kita laksanakan dengan tertib dan sungguh-sungguh ia akan menjadikan magnet rezeki buat kita tanpa perlu bersusah payah. Inilah dinamakan sebagai amalan Quantum Effort. Asas amalan quantum adalah doa. Kalau nak tulis perihal doa, ada banyak, sedangkan dalam artikel ini saya nak fokus bab solat sahaja. Jadi untuk asas doa, saya […]

Perolehi RM3 Juta Setahun Dalam Shaklee, Ubah Hidup Kerani

jutawan shaklee rm28 juta

Alhamdulillah minggu lalu saya berpeluang berjumpa dan coaching dengan salah seorang Master Shaklee yang pertama di negara kita. Beliau kini berusia 78 tahun, sudah bersama Shaklee selama 32 tahun. Jom saya kenalkan. Master Freddie Lee, Bekas Kerani Kini Jutawan Dalam Bisnes Shaklee Master Freddie merupakan antara orang terawal yang buat bisnes Shaklee sejak penubuhannya. Nombor […]

Kisah Kejayaan Founder KFC Selepas 1009 kali Gagal

kfc founder

Ada cerita menarik dan dapat kita jadikan pengajaran daripada kisah founder KFC, Colonel Sanders. KFC, juga dikenali sebagai Kentucky Fried Chicken, adalah sebuah restoran rantaian makanan segera Amerika yang beribu pejabat di Louisville, Kentucky, yang mengkhususkan dalam hidangan ayam goreng. Ia adalah rangkaian restoran kedua terbesar di dunia selepas McDonald’s, dengan 22,621 restoran di seluruh […]

Sorotan Tahun 2019 dan Selamat Tahun Baru 2020

selamat tahun baru 2020

Alhamdulillah tahun 2019 kita dah sampai ke penghujung. Lusa ni kita dah melangkah di tahun baru 2020. Mungkin ramai yang pada ketika ini sedang bercuti. Akhir tahun kan, boleh habiskan cuti yang berbaki, disamping boleh uruskan banyak perkara terutama berkaitan anak-anak dan keluarga. Artikel ini saya cuma hendak menyorot sahaja tahun 2019. Apa kejayaan, apa […]

Rahsia Pengutip Sampah Jadi Jutawan

tips jadi jutawan

Info ni saya dapat daripada perkongsian Ustaz Hakim Avengers. Nak jadi jutawan? Jom kita baca kisah bagaimana Azalan, seorang pengutip sampah menjadi jutawan. Rahsia Pengutip Sampah Jadi Jutawan Menjaga mindset, dia senantiasa percaya bahawa ia sedang dalam perjalanan menjadi orang kaya atau jutawan. Menggunakan 50% daripada pendapatan atau hasil untuk diinfaq, sehingga mampu mendapat RM […]

Kelebihan Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Lain

Kelebihan bisnes shaklee

Mungkin masih ramai yang skeptikal dengan bisnes Shaklee disebabkan ianya MLM. Ini kerana, masih ramai yang ada tanggapan begini: MLM dikatakan menindas downline, Upline goyang kaki bila group dah besar, MLM tidak patuh syariah, sedangkan mereka tak tahu yang MLM adalah satu konsep perniagaan yang paling menguntungkan. Dalam masa yang sama pula, MLM dilindungi di […]

8 Sebab Surirumah Wajib Ada Pendapatan Sendiri

Surirumah Wajib Ada Income Sendiri

Zaman sekarang ni surirumah dah makin celik, mesti nak ada pendapatan sendiri, betul tak? Sama juga dengan saya. Sewaktu bergelar surirumah sepenuh masa sejak 3 tahun lalu, saya fikir saya tak boleh jadi surirumah tanpa pendapatan sendiri. Maka sebab itulah saya teruskan bisnes Shaklee (sebelum itu buat secara part time) walaupun bisnes dari rumah sahaja. […]

Big Why Saya Buat Shaklee

big why buat bisnes shaklee

Orang kata nak buat bisnes kenalah ada big why? Kenapa penting ada big why? Ramai orang nak berjaya. Termasuk kita yang sedang membaca dan menaip ini kan? 🙂 . Tapi berapa ramai yang tahu sebab apa dia mahu berjaya? Mungkin ada yang tahu… tapi berapa ramai yang tahu dengan JELAS dan SPECIFIC kenapa dia mahu berjaya dalam satu-satu perkara […]