Call nowWhatsapp

Tag Archives: bisnes shaklee

Musim PKP, Perkhidmatan Penghantaran Kurier Meningkat 50%

Tips Bisnes Online Untuk Pengedar Shaklee

Baru-baru ini saya terbaca keratan akhbar seperti berikut: Dalam artikel tersebut menyebut PosLaju sebagai salah satu pilihan perkhidmatan penghantaran telah menerima 770 ribu bungkusan setiap hari, berbanding kapasiti mereka 550 ribu sehari. Ini menjadikan kapasiti mereka bertambah 50% disepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Itu baru Poslaju, bagaimana dengan J&T (khabarnya pun alami masalah kelewatan […]

19 Tips Buat Mereka Yang Struggle: Jemputlah Rahmat Allah

Solat amalan quantum effort

Rahmat merupakan kurniaan terbesar Allah kepada hamba-Nya. Ia tidak terbatas untuk di akhirat semata, namun juga diberikan dalam kehidupan dunia. Sepanjang tempoh PKP ini, ada yang tenang, ada yang gelabah. Tenang bila kita tahu bagaimana hendak urus kehidupan mengikut formula Allah. Tanpa rasa risau kerana pasti Allah bantu melalui rahmatNya. Mereka ini tetap berusaha, namun […]

Apa yang kita fikir, itulah yang kita akan dapat (law of projection)

law of projection

Pernah tak bila kita tengok jalan jem, terus minda kita kata, alamak ni mesti kita pun trpaksa kena jem. Apa yang berlaku ialah minda kita mencipta “jem”. Oleh kerana minda kita tidak mengenali objek, maka apa yang sebenarnya diciptakan adalah doa: “Ya Allah yang jem sungguhla hidup saya, rasa tak bahagia, boring dengan jodoh saya, […]

Duduk Di Rumah, Buat Duit Kepuk-kepuk

Bisnes online sangat mudah dibuat terutama oleh suri rumah yang ingin menjana pendapatan

Usaha kecil kita sekarang beri impact besar akan datang. Hayatilah gambar ini. Flatten the curve, if slow progress RMO bersambung-sambung, makin ramai orang kurang kuasa membeli. Curve turun, but cash tak gerak lama, ekonomi drop. Program Rangsangan Ekonomi yang diumumkan oleh Perdana Menteri bukan gula-gula duduk rumah. Bukan! Kena berpijak dibumi yang nyatalah kekawan. Asyik […]

Cara Berniaga Gaya Jutawan

jutawan shaklee rm28 juta

Ini adalah 1 perkongsian kisah daripada seorang jutawan yang sudah punya beberapa cawangan restoran dan beberapa francais di shopping mall. Dulu restorannya lengang, boleh dikira dengan jari pelanggan yang datang. Kerana niatnya ingin “mengambil” sesuatu daripada pelanggan, “hari ni target pendapatan mahu RM5,000, target masyarakat sekitar, dan staff-staff di pejabat sekitar” Saya sangat yakin majoriti […]

Nak kaya? Panduan Dari Al-Quran

Cara jadi kaya menurut al quran

Kaya sangat penting untuk orang lain dan diri sendiri. Tujuan sebenar untuk kaya apa? Kekayaan bukan menjadi kayu ukur kejayaan seseorang. Kekayaan adalah untuk membahagiakan ramai orang dan berjasa kepada orang ramai. Suatu hari sahabat Nabi jumpa Nabi, “Ya Rasulullah, kami ni miskin kami ni takde harta, kami tengok orang kaya beri sedekah yang banyak […]

Tips Pilih Bisnes: Pilih Yang Ramai Buat

Tips Pilih Bisnes

Bukan tak pernah orang cakap dengan saya, “Bisnes XXXXX ni dah ramai orang buat, takde can dah la”. Tapi tahukah anda, salah satu ciri bisnes yang menguntungkan adalah BISNES YANG RAMAI ORANG BUAT. Kenapa saya kata begitu? (1) TERBUKTI Kenapa ramai orang buat bisnes ni? Sebab terbukti bisnes ni memang menjadi, ramai yang berjaya, ramai […]

Definisi Kaya Menurut Islam

tips buat duit berjuta-juta

Adakah kita disuruh jadi kaya dalam Islam? Jawapannya YA. Kata kuncinya : Ikhlaskan niat nak mencari nafkah 3 perkara yg wajib : MODAL halal, SISTEM halal, PRODUK halal -Tawakal kepada Allah SWT Orang yang solat di masjid – dapat pahala. Orang yang ajak orang lain solat di masjid – dapat pahala berganda Orang yang paling […]

Shaklee Business Leader National Conference 2020 – Part 2

Shaklee blnc 2020

Alhamdulillah dah lebih 2 minggu selepas event besar-besaran Shaklee salah satunya iaitu Business Leader National Conference 2020 pada 21 Februari 2020 yang lalu. Apa yang menarik tentang BLNC kali ni? Jom kita lihat 1. Amanat CEO Shaklee Corporation, Roger Barnett Buat pertama kali, tiada wakil Shaklee Corporation hadiri persidangan kali ini disebabkan oleh masalah global, […]

Tawakal Seumpama Burung Terbang Pagi

tawakal umpama burung terbang pagi

14 perkara asas membuka rezeki: Tawakal 4 daripadanya saya dah tulis seperti berikut: Taqwa: shorturl.at/mINRY Solat: http://tiny.cc/jyu8jz Istighfar: http://tiny.cc/z6paiz Syukur: http://tiny.cc/5yu8jz Hari ni jom sama-sama kita meneladani bab tawakal. That day ada yang tanya apa beza tawakal dan taqwa. Dalam Surah At-Talaaq QS 65:3 “Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan […]