Call nowWhatsapp

Review Nutriferon Untuk Anak-anak

review nutriferon

Nutriferon salah satu produk Shaklee yang wajib ada dalam rumah saya. Dan saya rasa, it should be in every home. Terutama bagi keluarga yang ada anak-anak kecil dan orang tua.

Saya sendiri walaupun taklah amalkan Nutriferon sekerap anak-anak, tapi tetap pastikan bekalan Nutriferon mesti ada untuk anak-anak. Terutama bagi anak-anak bawah 2 tahun.

Pengalaman Nutriferon Diamalkan Oleh Anak-anak

Dengan Nutriferon ni dah lama pengalaman saya. Seingat saya dah 4 tahun. Memang amalkan sejak anak-anak berumur 1 tahun.

Kenapa Nutriferon Sangat Convenient Untuk Kanak-kanak?

1. Rasa yang sedap

Memang betul yang ni, kita yang dewasa pun suka. Rasa Nutriferon ada manis-manis sikit. Sebab menggunakan ramuan power daripada:

  • ekstrak biji labu (merangsang interferon semulajadi dalam badan)
  • benih plantago (ada polisakarida untuk aktifkan sel-sel imun)
  • Honeysuckle Jepun (untuk menentang pencerobohan virus dan kuman)
  • bunga safflower (memperkuatkan keupayaan microfaj untuk memusnahkan kuman dan virus)

Rasa yang sedap ni yang mudah nak bagi pada anak-anak. Biasanya budak-budak memang sukalah.

2. Mudah diguna dan di bawa

Packaging Nutriferon ni kecil sahaja, mudah nak bawa ke mana-mana. Masa travel ke, balik kampung atau dimana-mana sahaja. Memang convenient.

Paket kecil sahaja, muat dalam poket, dalam henbag. Sangat mudah.

3. Mudah Diberi Pada kanak-kanak

Bukan sahaja rasanya sedap, malah memang mudah nak beri pada anak-anak. Ianya serbuk sahaja. Boleh makan begitu sahaja atau larutkan dalam air.

Kalau anak-anak dalam lingkungan 1 tahun lebih saya akan dilute dalam air dan bagi dalam shringe. Budak-budak suka dan tak menolak sebab rasanya memang sedap.

4. Khasiat yang sangat diperlukan oleh anak-anak

Anak-anak ni sebaiknya kena bagi suplemen sebab nak harap diorang ni sepenuhnya dapat khasiat daripada makanan, memang sukarlah. Cuba pantau apa anak-anak makan setiap hari. Ramai yang tak makan sayur/buah dalam sehari, ramai juga yang cerewet makan. Ada yang makan nasi sahaja tanpa lauk dan sayur.

Jadi sangat penting berikan mereka nutrisi tambahan. Saya telah berikan anak-anak suplemen Shaklee sejak 8 tahun dah. Dari anak sulung hinggalah yang bongsu sekarang. Semuanya membesar dengan Shaklee.

Nutriferon mudah dibawa
Nutriferon mudah dibawa

Sistem Imun Anak-anak Lebih Kuat

Apa yang saya nampak, hasil daripada konsisten amalkan Nutriferon dan lain-lain suplemen Shaklee, alhamdulillah sistem imun anak-anak lebih kuat,

  • Ketika cuaca tak menentu
  • Ketika musim kanak-kanak sakit
  • Ketika musim perayaan
  • Ketika journey / travel

Alhamdulillah anak-anak ni tak terjejas sangat dengan environment. Kebanyakan masa mereka memang sihat. Takdelah sekejap-sekejap sakit, yelah kita tahu kan kalau anak-anak kerap sakit, kita mesti risau.

Jadi kunci saya pastikan anak-anak sihat adalah dengan konsisten amalkan Nutriferon dan suplemen Shaklee lain yang sesuai untuk anak-anak.

Bagaimana Nak Beli Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah untuk dapatkan produk Shaklee daripada authorized seller seperti saya.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge