Call nowWhatsapp

Produk Baharu Shaklee Untuk Sendi dan Kesakitan: Pain Relief Caplet

Pain Relief Caplets Shaklee Malaysia

Baru-baru ini saya mendapat perkhabaran bahawa akan dikeluarkan produk baharu untuk fokus sakit-sakit seperti sendi, senggugut dan otot.

Melegakan kesakitan adalah salah satu sebab mengapa banyak orang mendapatkan nasihat perubatan. Kesakitan mempunyai kesan buruk kepada masyarakat dan merupakan sebab jutaan jam kerja hilang, dan kualiti hidup jika buruk. Tidak perlu dikatakan, banyak orang mencari ubat sakit setiap hari.

Terdapat dua jenis kesakitan yang biasa dialami ramai orang iaitu sakit akut dan kesakitan kronik.

Kesakitan akut tiba-tiba apabila tisu telah cedera. Kecederaan itu boleh berlaku akibat apa-apa yang menyebabkan kerosakan pada tisu badan. Dengan kesakitan akut, biasanya terdapat peningkatan degupan jantung dan tekanan darah. Dalam kesakitan akut, apabila alasan kesakitan dihilangkan, rasa sakitnya berkurang.

Kesakitan kronik umumnya dikaitkan dengan penyakit kronik dan tidak mempunyai sebab yang jelas. Ia wujud melepasi masa penyembuhan yang diharapkan. Kesakitan kronik boleh menjadi sakit belakang punggung, sakit kepala kronik, sakit barah, atau sakit anggota badan.

Pain Relief Caplets Shaklee

Shaklee Pain Relief Complex memberikan penghilang rasa sakit dari rasa tidak selesa akibat berlebihan.

Shaklee Pain Relief Complex mendorong pergerakan sendi yang selesa selepas bersenam.

Pain Relief Complex * mengandungi campuran boswellia yang diuji secara klinikal bersama dengan ekstrak safflower, yang memberikan bantuan untuk sendi yang terlalu banyak bekerja. Ini sesuai untuk mereka yang kerjanya memberi tekanan pada sendi dan yang tidak kerap bersenam.

Bahan utama membantu:

  • Meringankan rasa tidak selesa daripada berlebihan
  • Menggalakkan fleksibiliti dan pergerakan yang selesa

Kebaikan Boswellia

Boswellia, juga dikenali sebagai kemenyan India, adalah ekstrak herba yang diambil dari pokok serrata Boswellia.

Resin yang terbuat dari ekstrak boswellia telah digunakan selama berabad-abad dalam perubatan rakyat Asia dan Afrika. Ia dipercayai dapat merawat penyakit keradangan kronik serta beberapa keadaan kesihatan yang lain. Boswellia boleh didapati sebagai resin, pil, atau krim.

Kajian Tentang Boswellia

Ada kajian klinikal dilakukan ke atas boswellia di mana mendapati dengan 1000mg ekstrak boswellia (diambil secara berasingan dalam tempoh sehari), dapat membantu memperbaiki sakit sendi, knee flexion dan sakit akibat berjalan jauh.

Dalam kajian yang berasingan, ekstrak yang mengandungi asid boswellic telah terbukti dapat mempromosi pergerakan sendi yang lebih selesa.

Kajian menunjukkan bahawa boswellia dapat mengurangkan keradangan dan berguna dalam merawat keadaan berikut:

  • osteoartritis (OA)
  • artritis reumatoid (RA)
  • asthma
  • penyakit radang usus (IBD)

Kerana boswellia adalah anti-radang yang berkesan, ia boleh menjadi ubat penahan sakit yang berkesan dan dapat mencegah kehilangan tulang rawan. Beberapa kajian mendapati bahawa ia bahkan berguna dalam merawat barah tertentu, seperti leukemia dan barah payudara.

Boswellia boleh berinteraksi dengan dan mengurangkan kesan ubat-ubatan anti-radang.

Bagaimana boswellia berfungsi

Beberapa kajian menunjukkan bahawa asid boswellic dapat mencegah pembentukan leukotrien di dalam badan. Leukotrien adalah molekul yang telah dikenal pasti sebagai penyebab keradangan. Mereka boleh mencetuskan gejala asthma.

Empat asid dalam resin boswellia menyumbang kepada sifat anti-radang ramuan. Asid ini menghalang 5-lipoxygenase (5-LO), enzim yang menghasilkan leukotriena. Asid asetil-11-keto-β-boswellic (AKBA) dianggap paling kuat daripada empat asid boswellic. Walau bagaimanapun, penyelidikan lain menunjukkan bahawa asid boswellic lain bertanggungjawab terhadap sifat anti-radang ramuan.

Produk Boswellia umumnya dinilai berdasarkan kepekatan asid boswellic mereka.

Pain Relief Dengan Extract Boswellia Bermanfaat Untuk Siapa?

1. Osteoarthritis (OA)

Banyak kajian mengenai kesan boswellia pada OA mendapati bahawa berkesan dalam merawat kesakitan dan keradangan OA.

Satu kajian tahun 2003 yang diterbitkan dalam jurnal Phytomedicine mendapati bahawa semua 30 orang dengan sakit lutut OA yang menerima boswellia melaporkan penurunan sakit lutut. Mereka juga melaporkan peningkatan lenturan lutut dan sejauh mana mereka boleh berjalan.

Kajian baru menyokong penggunaan boswellia yang berterusan untuk OA.

Kajian lain, yang dibiayai oleh syarikat produksi boswellia, mendapati bahawa meningkatkan dos ekstrak boswellia yang diperkaya menyebabkan peningkatan kemampuan fizikal. Kesakitan lutut OA menurun selepas 90 hari dengan produk boswellia, berbanding dengan dos dan plasebo yang kurang. Ia juga membantu mengurangkan tahap enzim yang merosakkan tulang rawan.

2. Rheumatoid Arthritis (RA)

Kajian mengenai kegunaan boswellia dalam rawatan RA menunjukkan hasil yang bercampur-campur. Kajian lama yang diterbitkan dalam Journal of Rheumatology mendapati boswellia membantu mengurangkan pembengkakan sendi RA. Beberapa penyelidikan menunjukkan bahawa boswellia dapat mengganggu proses autoimun, yang akan menjadikannya terapi yang berkesan untuk RA.

3. Inflammatory Bowel Disease (IBD)

Kerana sifat anti-radang ramuan, boswellia mungkin berkesan dalam merawat penyakit radang usus seperti penyakit Crohn dan kolitis ulseratif (UC).

Satu kajian pada tahun 2001 membandingkan H15, ekstrak boswellia khas, dengan ubat resep anti-radang mesalamine (Apriso, Asacol HD). Ini menunjukkan bahawa ekstrak boswellia mungkin berkesan dalam merawat penyakit Crohn.

Beberapa kajian Sumber yang dipercayai mendapati ramuan ini juga berkesan untuk merawat UC. Kami baru mula memahami bagaimana kesan anti-radang dan imun-imbangan boswellia dapat meningkatkan kesihatan usus yang meradang.

4. Asthma

Boswellia dapat berperanan dalam mengurangkan leukotrien, yang menyebabkan otot bronkus berkontraksi.

Satu kajian pada tahun 1998, Sumber herba yang berpengaruh terhadap asma bronkial mendapati bahawa orang yang mengambil boswellia mengalami penurunan gejala dan penunjuk asma.

Ini menunjukkan bahawa ramuan tersebut dapat memainkan peranan penting dalam merawat asma bronkial.

5. Kanser

Asid Boswellic bertindak dalam beberapa cara yang dapat menghalang pertumbuhan barah. Asid Boswellic terbukti menghalang enzim tertentu daripada mempengaruhi DNA secara negatif.

Kajian juga mendapati bahawa boswellia dapat melawan sel-sel barah payudara yang maju, dan dapat membatasi penyebaran leukemia malignan dan sel-sel tumor otak. Kajian lain menunjukkan asid boswellic berkesan dalam menekan pencerobohan sel barah pankreas. Kajian berterusan dan aktiviti anti-kanser boswellia menjadi lebih difahami.

Keistimewaan Shaklee Pain Relief Caplets

Apa yang unik tentang Pain Relief Caplets:

  • Lembut pada perut
  • Tidak mengandungi aspirin
  • Bebas gluten
  • Halal

Bottom Line

Alhamdulillah sememangnya produk baharu berkaitan sakit-sakit sendi, otot ni dinanti-nantikan. Tak perlu dah makan pain killer bagai kan.

Anda Berminat? Dapatkan Pain Relief Caplets Sekarang!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Beli Pain Relief Caplets Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

8 thoughts on “Produk Baharu Shaklee Untuk Sendi dan Kesakitan: Pain Relief Caplet

  1. Hasif Hamsyari says:

    Wahh saya ada guna beberapa produk Shaklee juga tapi more to vitamin suplemen. Yang ini nanti bolehlah suggest pada kawan-kawan yang ada asma atau simpan buat back up di rumah kalau sakit-sakit sendi, kan.

  2. Mahamahu says:

    Bagus ni boleh beli untuk orang tua kita hehehee memang mereka selalu ada masalah sendi dan kesakitan lain jenama shaklee ni diyakini harap dapat membantu orang tua kita..

    • Lia Hasty says:

      Produk baru ke ni? Sebelum ni lia consume vitamin e, c dan beberapa lagi dari shaklee. Next time nak cuba pula produk pain relief ni. Macam bagus n feedpack positif rawat macam2 penyakit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge