Call nowWhatsapp

Category Archives: Tips Detox Kurus Diet

Syarat Penyertaan Program MummyDetox

Syarat Penyertaan Program MummyDetox

Bila anda tiba ke page ini, ini bermaksud anda berminat untuk mengetahui cara untuk menyertai Program MummyDetox. Tahniah kerana anda komited untuk mengetahui cara bagaimana anda mendapatkan tubuh yang sihat dengan cara yang mudah. Pendek kata, anda memang serius hendak sihat, tidak lagi selalu sakit sana sini. Orang yang berjaya, mereka mulakan sesuatu. Mereka akan […]

Kenapa Perlu Suplemen Untuk Detox

kenapa perlu ambil suplemen untuk detox

Kenapa Anda Perlu Ambil Suplemen Untuk Detox Assalamualaikum, Terima kasih kerana menziarahi blog MummyDetox powered by Vitamin-Cerdik dan Shaklee. Betul Ke Perlu Ambil Suplemen Untuk Detox? Sebenarnya ramai bertanyakan soalan ini. “Perlukah ambil suplemen untuk detox?” Jawapan jujur daripada saya, “Bergantung kepada individu tersebut. Ada orang perlu. Ada orang tidak perlu.” Saya ingin anda betul-betul faham. Program MummyDetox […]

Perlukah Saya Detoks?

Perlukah Saya Detoks? Bila orang bercakap tentang detoks, saya jarang ambil kisah. Sebab saya rasa saya cukup sihat. Saya belum berada di atas katil hospital. Apa nak kisah? Hmm, betul ke? Korang pun macam tu jugak? Harini saya nak kongsikan checklist untuk saya dan kawan-kawan. Check diri adakah kita perlu detoks. Jika kita mengalami salah […]

Kebaikan Senaman Kardio dan Contoh Senaman

Senaman untuk kesihatan

Dalam posting terdahulu berkenaan visceral fat, ada saya sebutkan salah satu cara hendak kurangkan visceral fat atau dapatkan rate yang lebih sihat bagi visceral fat adalah melalui senaman kardio. Salah satu cara untuk membuang lemak di badan adalah dengan melakukan senaman ataupun latihan kardio. Latihan-latihan ini dianggap sederhana dan tidak membebankan, cuma apa yang diinginkan adalah komitmen […]

Bahaya Visceral Fat Kepada Kesihatan

Lose Visceral Fat

“Even if you’re not overweight, belly fat can significantly increase your risk for heart disease, cancer, dementia and diabetes.”   Bill Gavin, MD Providence St. Peter Hospital Kalau bercakap pasal fat atau lemak, rata-rata kita mesti bersangka bahawa orang gemuk sahaja mesti banyak lemak, terutama visceral fat ini. Tapi tahukah anda visceral fat ini tidak […]

Saya Lapar Atau Saya Haus?

Lapar atau haus

Pernah tak korang dalam dilema bila isyarat dihantar ke otak rasa lapar, padahal baru 1 jam ambil Cinch Shake? Dah confuse lapar ke haus ni padahal katanya Cinch ni tahan sampai berjam-jam? Saya dulu masa mula-mula ambil suplemen macam tu lah, memang confuse, sudahnya saya makan padahal upline Nur Zahirah kata minum air banyak-banyak. Jadi […]

6 Cara Kurus Dengan Cinch Shake

Testimoni kurang inci dengan cinch

6 Cara Kurus dengan Cinch Shake Lama juga tak stay up semata2 untuk update blog. Sejak bersalin kalau nak update blog saya curi2 masa di siang hari time anak-anak tidur. Tapi tak boleh hari2. Jalan penyelesaiannya kena buat malam juga. Semoga Allah beri kekuatan. Sebenarnya ramai je yang ambil produk pelangsingan di negara kita, sebabnya […]

Anda Ibu Menyusu Dan Mahu Kurus?

Dari size XXL kepada L dalam 45 hari

Saya ada anak 3, sekarang sedang berpantang anak ketiga. Dengan ketiga-tiga anak saya fully breastfeed selama 2 tahun setiap anak. Dan dalam mindset saya, kalau saya tak makan nasi susu ada ke? Jadi saya pastikan saya makan nasi during lunch dan dinner. Sudahnya saya tak kurus pun walaupun saya breastfeed. Orang kata breastfeed boleh kurus, […]