Call nowWhatsapp

Category Archives: Kenapa Shaklee

Bisnes Shaklee Untuk Orang Muda Jana Income Lebat

bisnes shaklee untuk orang muda

Anda berumur 18 tahun ke atas dan sedang cari cara untuk tambah pendapatan atau nak cari pendapatan sendiri? Posting ini untuk anda. Kenapa Orang Muda Patut Jadikan Bisnes Shaklee Sebagai Peluang Jana Pendapatan? Lepas graduation, kebanyakannya akan mula cari kerja. Zaman sekarang gaji minima dalam RM2400 bagi yang bekerja pejabat dengan kelayakan ijazah (ada yang […]

Gabungan 10 Orang Masters Antara Kelebihan #TeamJutawan

kelebihan #TeamJutawan

Saya bertuah bernaung di bawah grup #TeamJutawan. Dari awal penyertaan saya pada tahun 2012, daya tarikan grup ni memang kekal hebat sangat. Malahan grup Jutawan inilah yang menempa sales paling besar dalam Shaklee sejak penubuhannya. Dan ya, bonus terbesar seorang SID juga adalah daripada #TeamJutawan. Sebulan hampir mencecah sejuta RM. Dari situ saya nampak, bonus […]

Kisah Kejayaan Saya Dalam Shaklee

Kisah Kejayaan Saya Dengan Shaklee

Pertamanya saya rasa bersyukur sangat kerana diketemukan atau dijodohkan dengan Shaklee. Kerana dengan mengenali Shaklee, berupaya ubah hidup saya, 360 degree juga. Kisah saya ni mungkin ada persamaan dengan kisah anda, kalau tak sama pun sipi-sipi mungkin ada sama dengan sesiapa. Masalah kita lebih kurang sama sahaja, kan? Ada satu quote yang saya baca daripada […]

Peluang Bisnes Shaklee Dengan Income Unlimited: 3C

Peluang Bisnes Shaklee Dengan Income Unlimited: 3C Shaklee

Alhamdulillah saya dah 8 tahun sebagai pengedar dan pengguna Shaklee. Sempena tahun 2019 ni saya nak throwback subjek berkenaan peluang perniagaan Shaklee. Apa kelebihan bisnes Shaklee?Kenapa Shaklee patut jadi pilihan anda? Artikel ini memberikan penjelasannya. Cara Jadi Ahli Shaklee Untuk jadi ahli Shaklee ada 3 pilihan: 1. Berbayar Yuran Pendaftaran adalah sebanyak RM 65.00. Pos […]

Siapa Dr Forest C Shaklee?

dr forest c shaklee

Saya ingin kenalkan anda dengan pengasas Shaklee iaitu Dr Forest C Shaklee. Siapa beliau ni? Dan apa vision beliau hingga terwujudnya jenama Shaklee yang telah diasaskan beliau lebih 50 tahun lalu? Dr Forest C Shaklee Shaklee diasaskan oleh Dr Forest C Shaklee. Beliau mengasaskan Shaklee Corporation pada tahun 1956 dengan kesedaran bahawa sains dan alam semulajadi mampu […]

Shaklee Living Proof: Sihat dan Kaya di Usia Emas`

Shaklee prove it

Ramai yang tahu, team Shaklee kami, baru saja balik dari menghadiri Shaklee Global Conference di Las Vegas, Nevada, USA.  Saya sangat teruja dengan pengalaman mereka bertemu dengan begitu ramai Shaklee families yang telah consume produk Shaklee dan juga menjalankan bisnes selama lebih daripada 30 tahun! Ramainye million dollar earners di kalangan business leaders Shaklee di […]

Tindakan Perlu Jika Diberhentikan Kerja

diberhentikan kerja

Musim ekonomi macam ini, saya kira ramai juga yang diberhentikan kerja. Banyak syarikat gulung tikar, ada syarikat yang ditutup atau mengecilkan operasi mereka atas banyak faktor. Trend ini bukan menjejaskan 1 industri sahaja, bahkan yang saya lihat banyak industri telah terjejas. Antara syarikat gergasi yang pernah melakukan proses pemberhentian kerja adalah MAS, PETRONAS, Shell, dan […]

Cara Bisnes Shaklee Sampai Berjaya

cara bisnes shaklee sampai jadi

Sedar tak sedar dah 5 tahun saya buat bisnes Shaklee. Ianya bermula sebagai bisnes part time, tapi akhirnya sekarang sudah jadi bisnes sepenuh masa sebagai perniagaan dari rumah yang menguntungkan. Memang bukan mudah sebenarnya, kalau ikutkan sebagai bisnes part time atau bisnes dari rumah sekalipun, kedua-duanya ada cabaran. Dan walaupun dengan cabaran itu, kita masih […]

Home Office Shaklee Baru Memang Best

Shaklee home office Sunway Geo

Home Office Shaklee Baru Memang Best Baru-baru ini saya ada maklumkan berkenaan home office baru Shaklee (Shaklee HQ la tu) yang mula beroperasi di Sunway Geo bermula 25 April 2017. Memang cantiklah ofis baru ini, yang penting ada beberapa ciri yang menarik yang saya rasa sangat berbaloi. Sebelum itu, bersempena Shaklee Convention 2017 pada 29 […]

Shaklee Rakan Kongsi Hospital Sunway Medical Center SMC

Shaklee rakan kongsi hospital Sunway Medical Center SMC

Seronok betul bisnes dan jadi pengamal Shaklee. Sudahla ada Landmark Study, kajian klinikal bersepah-sepah, produk yang berkesan kepada penggunanya (tanpa mengira siapa). Kini ada satu lagi yang menyebabkan saya semakin teruja dengan Shaklee. Ya, kini Shaklee Malaysia adalah rakan kongsi kepada Sunway Medical Center (SMC)! Teruja kan? Shaklee Rakan Kongsi Sunway Medical Center SMC Kalau […]