Anda Ibu Menyusu Dan Mahu Kurus?

By | 17 April 2015
Dari size XXL kepada L dalam 45 hari

Saya ada anak 3, sekarang sedang berpantang anak ketiga. Dengan ketiga-tiga anak saya fully breastfeed selama 2 tahun setiap anak. Dan dalam mindset saya, kalau saya tak makan nasi susu ada ke? Jadi saya pastikan saya makan nasi during lunch dan dinner.

Sudahnya saya tak kurus pun walaupun saya breastfeed. Orang kata breastfeed boleh kurus, tapi ia tak berlaku pada saya. Sedihkan? Huhuh. Sebabnya mindset saya tu, dan juga badan saya kurang nutrisi.

Makan suplemen untuk kurus, tapi masih lapar. Kenapa?

Makan supplement diet tapi still LAPARRR!!

 

KENAPA yer??

Jawapan : sebab badan tak cukup nutrisi

Bagi orang lain mungkin boleh makan nasi tapi still kurus, tapi jika anda set-set macam saya ni, ha haruslah anda tu kurang nutrisi.

Selalu lapar? Badan tak cukup nutrisi!

Selalu lapar? Badan tak cukup nutrisi!

Saya ada jumpa nutritionist baru-baru ni, beliau dah bantu saya untuk susun semula jadual pemakanan saya. Saya hanya ambil nasi sekali sahaja sehari, 2x snek dan alhamdulillah tak rasa lapar. Paling penting bagi ibu menyusu walaupun diet dan nak kurus: susu banyak dan meriah.

Suplemen yang saya ambil adalah set kurus: Cinch (saya suka cinch coklat), Cinch tea, Alfalfa, Lecithin (mega dos), Omega Guard dan ESP. Penurunan seminggu yang sihat adalah sekitar 0.5kg, walaupun perlahan tapi ia baik untuk kesan jangka panjang. Ini saya selepas 45 hari berpantang. Penurunan sekitar 20kg dah dan kini seminggu 0.5kg turun.

Dan paling penting, susu banyak, malah bertambah. Cinch juga rupanya memang membanyakkan susu.

Dari size XXL kepada L dalam 45 hari

Dari size XXL kepada L dalam 45 hari

Selain pengambilan suplemen, jadual pemakanan, saya juga amalkan senaman kecilkan paha. Ambil terus 30-days challenge, insyaAllah bagus untuk anda.

Anda juga bermasalah seperti saya? Boleh hubungi saya untuk bantu anda.

Raihanah
SID 864679
No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

2 thoughts on “Anda Ibu Menyusu Dan Mahu Kurus?

    1. Raihanah Ahmad Post author

      suplemen sbg asbab dan bantu kedua2 objektif kita tspi dgn selamat.. insyaallah

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge