Manfaat Omega 3 Minyak Ikan Kepada Ibu Mengandung

By | 9 November 2014
Manfaat Omega 3 Minyak Ikan Kepada Ibu Mengandung

Salah satu suplemen yang patut diamalkan oleh ibu mengandung adalah minyak ikan yang mengandungi omega 3. Masa saya mengandung anak sulung saya tak didedahkan pun patut ambil minyak ikan, rasa ralat juga. Masa mengandung anak kedua pula, sebab saya checkup di HUKM, doktor di sana memang membekalkan minyak ikan pada saya. Ini yang wing FPP tu ya (FPP = full payment patient).

Lagipun masa mengandung anak kedua, saya banyak sikitlah membaca, memang banyak ibu-ibu sarankan pengambilan minyak ikan masa mengandung. Masa tu saya ambil yang Neuro Gain tu je. 1 botol tahan sebulan.

Mengandung kali ke 3 kali ni, saya amalkan Omega Guard pula. 1 botol boleh tahan 3 bulan sebenarnya. Tapi disebabkan saya share dengan anak-anak, (anak-anak dah 2 biji), saya pula hanya ambil 1biji sehari, maka 3 biji sehari menjadikannya boleh bertahan 1 botol sebulan.

Manfaat Omega 3 Minyak Ikan Kepada Ibu Mengandung

Bayi dalam kandungan memerlukan khasiat Omega 3

Manfaat Omega 3 Minyak Ikan Kepada Ibu Mengandung

Diantara manfaat Omega 3 Minyak ikan kepada ibu mengandung adalah:

  1. untuk pembangunan penglihatan dan kognitif bayi
  2. mengurangkan risiko alergi dikalangan bayi
  3. untuk perkembangan sistem saraf otak bayi
  4. mencegah kelahiran pramatang, mengurangkan risiko pre-eklampsia dan boleh meningkatkan berat kelahiran bayi
  5. mengurangkan risiko kemurungan ibu mengandung
  6. mengawal tahap kolestrol ibu mengandung
  7. membantu ibu mengawal berat badan secara semulajadi
  8. meningkatkan sistem pertahanan badan ibu, ibu jarang dijangkiti demam, selesema, batuk dll.

Ibu mengandung perlu mengambil 1500mg DHA dan 800mg EPA sehari untuk menampung keperluan dirinya dan bayi yang dikandungnya. Pengambilan suplemen minyak ikan mengandungi omega 3 juga salah satu yang disarankan oleh Baby Center.

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Omega Guard tidak sama dengan minyak ikan di pasaran:

  1. Ultratulen dan bergred Farmaseutikal ~ Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul yg memekatkan asid lemak omega -3 yg bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bhn2 berbahaya seperti merkuri dan plumbum yg terdpt dlm ikan.
  2. minyak ikan terbaik di dunia~mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi, DHA penting bagi perkembangan dan fungsi-fungsi otak.
Manfaat Omega 3 Minyak Ikan Kepada Ibu Mengandung

Faktor Pemilihan Omega 3 Minyak Ikan

Untuk info lanjut boleh baca di artikel saya Kenapa Pilih Omega Guard Shaklee.

Saya Nak Omega Guard Shaklee!

Omega Guard memang terdapat dalam set kehamilan Shaklee, namun ia mula diambil pada trimester ke 2 dan ke 3 sahaja. Pada peringkat awal kehamilan ia tidak diperlukan sangat. Kalau anda perasan doktor anda pun akan prescribed minyak ikan bermula trimester ke-2.

Selain ia memberikan manfaat kepada bayi anda, Omega Guard juga memberikan manfaat kepada diri anda sendiri.

Wah saya tak sabar nak dapatkannya!

Manfaat Omega 3 Minyak Ikan Kepada Ibu Hamil

Manfaat Omega 3 Untuk Ibu Hamil

Jaminan kami

 

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

  1. Selamat
  2. Semulajadi
  3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli Set Kehamilan Shaklee!

Omega Guard dan Set Kehamilan Shaklee boleh didapati daripada saya, untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

6 thoughts on “Manfaat Omega 3 Minyak Ikan Kepada Ibu Mengandung

  1. Muhammad Akbar bin Abdullah


    Info yang menarik mengenai minyak ikan Omega-3. Memang pengambilan minyak ikan Omega-3 banyak mendatangkan manfaat kesihatan. Namun pengambilan minyak ikan Omega-3 boleh juga mendatangkan kemudaratan sekiranya ianya diambil dalam dos yang berlebihan. Antaranya ialah ia boleh mendatangkan ‘reversal effect’ iaitu sistem imunisasi badan yang sepatutnya menjadi lebih kuat dengan pengambilannya akan menjadi lemah. Akibatnya seseorang itu akan mudah mendapat penyakit berjangkit dan penyakit kronik seperti kanser dan sebagainya. Selain itu, kesan terlebih dos minyak ikan Omega-3 juga ialah darah kita akan menjadi terlalu cair lalu meningkatkan risiko perdarahan luaran dan dalaman.

    Reply
  2. Adinda

    I ingat cuma makan minyak ikan untuk dapat omega 3 mungkin tidak lengkap untuk keperluan Asid Lemak Essential, kena juga makan omega 6 sebagai supplement jugak.
    Adinda recently posted…Pinjaman Pendidikan PTPTNMy Profile

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      biasanya cukup dengan omega 3, tapi kita wanita lebih elok ada juga omega 6

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      bukan cairkan hb, ia boleh cairkan darah. jadi nak guna memang kena dapatkan nasihat pengedar yang bagus, macam saya 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge