Kenapa Pilih Omega Guard Berbanding Minyak Ikan Jenama Lain?

By | 3 November 2014
Omega Guard

Memandangkan bulan ni bulan promosi Omega Guard, posting saya kali ini berkenaan ciri-ciri Omega Guard dan mengapa anda mesti pilih Omega Guard berbanding minyak ikan jenama lain.

Dulu pilihan saya terhadap minyak ikan ni paling utama adalah bau. Saya taknak yang liquid (cecair) sebab khuatir tumpah dan terkena kain dan ia sukar hilang. Syarat kedua saya adalah ia senang diambil oleh kanak-kanak. Eloknya sesuatu yang boleh dikunyah. Memang banyak minyak ikan di pasaran yang pernah saya cuba kepada anak-anak. Satu pun memang tak lekat pada anak-anak, saya pun jadi tak suka nak bagi.

Tapi hasil pencarian berakhir bila saya diperkenalkan kepada Omega Guard.

Omega Guard

Omega Guard

Manfaat Omega Guard

Memang semua sedia maklum minyak ikan mengandungi khasiat Omega 3 yang membekalkan DHA, EPA dan banyak lagi nutrisi yang diperlukan tubuh. Kalau perasan, dalam iklan susu formula banyak disebutkan berkenaan DHA, EPA dan lain-lain lagi ni dan ia dikaitkan dengan nutrisi penting untuk tumbesaran dan perkembangan otak dan memori.

Tapi khasiat minyak ikan bukan itu sahaja, antara khasiat lain sebagaimana saya tuliskan dalam posting 26 Manfaat Omega Guard kepada kesihatan. Selain itu, ia juga dapat:

Mengurangkan tekanan emosi
Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
Membantu memperbaiki masalah autism
Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
Mengurangkan masalah schizophrenia
Mengurangkan masalah cepat lupa pada wanita yang telah melahirkan anak.

Keistimewaan Omega Guard Shaklee

1. Omega Guard daripada Shaklee diekstrak daripada ikan laut air sejuk dan ia bukan dihasilkan daripada minyak hati ikan.
Asalnya ini merupakan kajian seorang saintis Amerika pada 1970 yang mendapati orang Eskimo yang bekerja sebagai nelayan tidak menghadapi masalah jantung, lelah, tekanan darah tinggi atau kencing manis. Orang Eskimo yang pekerja dalam hutan sebagai pemburu yang kerap mengambil daging pula menghadapi pelbagai masalah kesihatan.

Ha nak tahu kenapa? Bila diselidik lebih lanjut mengenai ikan laut dalam, ikan laut dalam mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi. Asid lemak tak tepu contohnya EPA, DHA yang boleh merendahkan lemak dalam badan, menurunkan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

2. Omega Guard adalah 3x lebih tumpat daripada ketumpatan minyak hati ikan.
Di pasaran banyak je yang sebut Cod Liver Oil (minyak hati ikan kod) tapi Omega Guard diekstrak daripada sumber ikan asli, bukan daripada hati ikan. Jadi ini membuatkan Omega guard 3x lebih tumpat berbanding minyak ikan lain.

Bila tidak dihasilkan daripada hati ikan, bermakna Omega Guard juga kurang sangat toksik, sebab hati ni kan tempat berkumpulnya segala toksik.

3. Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen dimana ia mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 asid lemak Omega 3 semulajadi, termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
Ini disebabkan Omega Guard dihasilkan daripada ikan semulajadi, bukan daripada hati ikan. Beza tau ni.

4. 1 sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak Omega Guard

5. Softgel Omega Guard adalah halal
Semua produk Shaklee yang dijual di Malaysia terbukti halal, mendapat pensijilan Halal daripada Islamic Services of America (ISA), iaitu badan Islam luar negara yang turut diiktiraf oleh JAKIM.

Proses penyediaan Omega Guard

Omega Guard dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak Omega 3 yang bermanfaat dan semulajadi.

Ini berbeza dengan pengusaha minyak ikan jenama lain yang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi yang memusnahkan sesetengah nutrien, bahkan tidak dapat menapis kandungan logam berat yang membahayakan kesihatan.

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini dan menghasilkan Omega Guard melalui proses penyulingan proprietri 2 molekul untuk mengekstrak asid lemak Omega 3 yang paling tulen dan paling semulajadi. Ini termasuk menyingkirkan bahan-bahan logam berat yang membahayakan kesihatan seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB. Bahan-bahan ini merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik.

Kaedah ini juga terbukti berkesan mengurangkan bau hanyir ikan dan rasa kurang enak selepas mengambilnya.

Perbandingan Produk Omega 3

Anda boleh merujuk kepada jadual dibawah untuk perbandingan Omega Guard berbanding 2 lagi produk Omega 3 di pasaran:

Kenapa pilih Omega Guard berbanding minyak ikan jenama lain

Perbandingan Minyak Ikan dipasaran

Jadi anda ambil  Omega 3  atau lemak ikan semata-mata?

Saya Nak Omega Guard!

Disebabkan khasiatnya yang pelbagai, Omega Guard boleh diambil oleh semua lapisan masyarakat daripada budak berumur 1 tahun hingga orang tua.

1 botol Omega Guard mengandungi 90 biji softgel.

Kalau kat rumah saya ni, saya berkongsi dengan anak-anak. Jadi sebotol tu tahan 2 minggu sahaja di rumah kami. 2 botol sebulan!

Khasiat omega guard

Banyak khasiat omega guard kepada kesihatan

Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

  1. Selamat
  2. Semulajadi
  3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli Omega Guard!

Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

2 thoughts on “Kenapa Pilih Omega Guard Berbanding Minyak Ikan Jenama Lain?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge