Call nowWhatsapp

Cara Untuk Berhenti Merokok Dengan Vita E Complex

Cara Untuk Berhenti Merokok Dengan Vita E Complex

Semalam saya berjaya pujuk suami untuk ambil suplemen. Mula-mula dia tanya untuk apa? Saya jawab untuk kesihatan. Pastu dia tanya lagi, ada drugs ke? Hahaha… soalan ni tak boleh blah, coz dia perokok… rokok tu sendiri mengandungi racun macam-macam tak soal pulak. Tapi saya jawab jugalah Shaklee ni takde drugs dan bahan kimia berbahaya.

Jadi dia setuju ambil. Saya syorkan ambil Vita E Complex sahaja, hanya 1 biji sehari selepas makan malam. Ok beres yang tu.

Cara Untuk Berhenti Merokok Dengan Vita E Complex
Perokok Tegar hadapi risiko pelbagai penyakit kronik

Manfaat Vita E Complex

Secara keseluruhannya, Vita E Complex bermanfaat untuk:

Manfaat Vita E Complex Kepada Lelaki
Manfaat Vitamin E
 • Melindungi jantung
 • Sebagai anti penuaan
 • Membantu memerangi kanser – menentang radikal bebas
 • Membantu memudarkan parut
 • Meningkatkan Kemampuan Reproduktif
 • Membantu pembekuan darah normal
 • Mengurangkan tekanan darah

 

Mengapa Merokok Merbahaya

Suami saya ni merokok. Jadi selain membantu meningkatkan tahap kesihatan, saya harap dengan Vita E Complex ni boleh bantu beliau berhenti merokok. Bagaimana?

Asap rokok mengandungi pelbagai racun seperti karbon monoksida, benzene, arsenik dan lain-lain. Bila merokok, anda sebenarnya meningkatkan radikal bebas yang merosakkan tisu sihat dan DNA. radikal bebas menyebabkan oksidatif, iaitu terlalu banyak radikal bebas dan sangat sedikit antioksida dalam tubuh.

Cara Untuk Berhenti Merokok Dengan Vita E Complex
Pelbagai racun dalam rokok

Ramai doktor mengatakan, kalau nak elak kanser ambil suplemen atau makanan tinggi antioksida. Sebab itu ramai perokok menghidap kanser, sebab mereka terlalu banyak radikal bebas, dan sangat sedikit antioksida dalam tubuh.

Apakah radikal bebas?

Cara Untuk Berhenti Merokok Dengan Vita E Complex
Sumber radikal bebas

Anti oksida pula adalah atom / molekul yang stabil yang akan berinteraksi dengan radikal bebas bagi menghentikan reaksi berantai tadi sebelum ia merosak lebih banyak sel tubuh.

Merokok juga memusnahkan vitamin dalam tubuh, elok-elok makan makanan berkhasiat tapi bila merokok ia memusnahkan juga semua nutrisi yang telah dimakan dan ini memburukkan kebolehan tubuh melawan toksin. Toksin ni hasil daripada aktiviti merokok. Ini lebih mendedahkan tubuh kepada penyakit.

Ada kajian menyebut bila seseorang kurang vitamin C, turut menyebabkan kemusnahan vitamin E dengan lebih cepat dalam tubuh. Maknanya dah la tadi merokok menyebabkan kurangnya anti oksida, dengan kurangnya vitamin C, makin kuranglah kandungan anti oksida dalam tubuh.

Sebab itu seseorang yang merokok mudah je dapat sakit. Contohnya cepat kena selesema, demam dan batuk. Memang saya perasan ni pada suami saya dan kawan-kawan lelaki saya yang merokok. Maknanya

 • Merokok memusnahkan vitamin termasuk vitamin C
 • Rendah vitamin C menyebabkan vitamin E cepat termusnah dalam tubuh
 • Rendah vitamin E maka rendah anti oksida dalam tubuh yang boleh melawan radikal bebas
 • Justeru, tubuh mengalami stress oksidatif
 • Menyebabkan tubuh mudah terdedah kepada penyakit berkaitan radikal bebas dan sistem imun seperti kanser, jantung, pengerasan arteri dan keracunan nikotin.
Cara Untuk Berhenti Merokok Dengan Vita E Complex
Penyakit berkaitan radikal bebas

Cara Untuk Berhenti Merokok Dengan Vita E Complex

Vita E Complex mengandungi anti oksida yang tinggi dan sangat baik untuk memperbaiki sel-sel tubuh yang rosak akibat asap rokok serta diet antioksida yang betul mampu mengurangkan pengaruh merokok di samping mengurangkan ketagihan nikotin.

Anda boleh refer testimoni di bawah:

Cara Untuk Berhenti Merokok Dengan Vita E Complex
Testimoni Berhenti Merokok Dengan Vita E Complex

Perokok tegar pun boleh berhenti ni, maknanya siapa pun boleh berhenti merokok. Selain membahayakan kesihatan, merokok juga menyebabkan poket anda selalu bocor sebab nak beli rokok.

Saya nak berhenti merokok dengan Vita E Complex!

Sebotol Vita E Complex mengandungi 120 biji kapsul dan hanya ambil 1 biji sehari sebelum tidur. Dengan 120 biji maknanya tanya selama 4 bulan.

Harga runcit sebotol adalah RM149, tapi masih lagi boleh dirundingkan bab harga dengan saya. Yang penting hubungi saya ok!

Cara Untuk Berhenti Merokok Dengan Vita E Complex
Vita E Complex

Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

 1. Selamat
 2. Semulajadi
 3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli Vita E Complex Untuk Berhenti Merokok!

Untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

6 thoughts on “Cara Untuk Berhenti Merokok Dengan Vita E Complex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp