Cara Merawat Kulit Berjerawat Dengan Shaklee

By | 25 November 2015
Rawati kulit berjerawat dengan shaklee

Bulan ini promosi vita C, jadi saya memang lebih fokus kepada set kesihatan dan kecantikan kulit. Salah satu masalah kulit yang biasa dialami adalah kulit berminyak dan berjerawat.

Saya dulu memang bermasalah kulit berminyak dan berjerawat, jerawat dan parut banyak sampai malu jumpa orang dan malu bergambar. Nak nak lagi kalau ada event, ada kenduri yang harus diraikan, alahai ramai jumpa orang itu, lagi rasa malu.

Masalah ini berpanjangan, sejak remaja hingga bekerja. Lagipun saya memang tidak mengambil apa-apa ubat dan suplemen, maka memang kekallah ia begitu. Kisah saya ada saya tuliskan dalam posting sebelum ini.

Atasi Jerawat Kronik Dengan Set Kulit Shaklee

Ada seorang teman ni, gambar dia sebelum dan selepas memang jadi viral untuk set kulit shaklee. Bagaimana kulitnya dulu berjerawat dan berminyak kronik, kini menjadi sejarah. Kulit beliau, memang takjub tengok, seolah-olah tidak pernah mengalami masalah kulit.

Dari Kulit Berjerawat, Berminyak Kini Kulit Putih Gebu

Kulit Dahulu Bermasalah

Jemput tengok video testimoni beliau yang menggunakan set kulit shaklee

Cara Merawat Kulit Berjerawat dan Berminyak Dengan Shaklee

Antara produk yang diamalkan oleh Puan Norfarizan di atas adalah:

Vita E Complex

Vita E Complex diperbuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum, semua memang maklum kedua-duanya memang kaya dengan vitamin E. Ia juga mengandungi ekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol serta digabung dengan 8 jenis vitamin E iaitu alpha, beta, gama, delta. Bukan nak kata kan, tapi sebab itu Vita E Complex daripada Shaklee adalah vitamin E yang paling lengkap di pasaran.

Cara Hilangkan Parut Dalam Tempoh 2 minggu Dengan Vita E Complex

Vita E Complex

Vita E Complex juga mengandungi 10mg selenium semulajadi. Sebagaimana maklum, selenium berfungsi membantu tubuh kita menyerap vitamin E, di samping memelihara membran sel, sel darah merah dan tisu otot. Selenium juga membantu menyahtoksik secara semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti oksida, selain melindungi fungsi retina.

Pakar nutrisi menyarankan pengambilan Vita E dilengkapkan dengan vitamin ACE (A, C dan E) untuk menentang radikal bebas.

Vita C Sustained Release

Vita C berfungsi untuk merawat jerawat dengan 2 cara utama:

Berfungsi sebagai antioksidan, vita c melawan radikal bebas yang berbahaya dan mengurangkan keasidan dalam badan. Untuk mengelakkan tindak balas radikal bebas ini yang membawa kepada jerawat, vitamin c boleh membantu menyerap radikal bebas sebelum ia merosakkan kulit.

Ini sekaligus melindungi dan menghalang pembentukan luka pada jerawat. Vitamin C juga menyumbang kepada sintesis kolagen.

Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

shaklee-collagen-powder

Collagen Powder shaklee bantu rawati kulit berjerawat

Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal)

GLA Complex

GLA shaklee untuk kulit berjerawat batu

GLA shaklee untuk kulit berjerawat batu

GLA Complex berfungsi dalam menghilangkan jerawat dan parut dengan berkesan tanpa kesan sampingan, antaranya:

  • Memperlahankan proses penuaan
  • Memberikan tone kepada uterus untuk kulit lebih muda
  • Membantu mengurangkan inflamasi kulit, masalah ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan dan kurap.
  • Membetulkan hormon
  • Sangat sesuai untuk mereka yang memiliki kulit jerawat batu.

Set Penjagaan Kulit Nutriwhite

Selain aspek dalaman, untuk merawat jerawat perlulah juga menjaga luaran, iaitu kulit luaran kita. Ini kerana luaran inilah yang paling banyak terdedah kepada tekanan daripada luar seperti radikal bebas dan cahaya matahari.

Set Penjagaan Kulit Nutriwhite

Set Penjagaan Kulit Nutriwhite

Kandungan Vitamin C aktif yang terdapat di dalam NutriWhite berfungsi memutihkan dan melicinkan permukaan kulit agar lebih gebu dan bersinar. NutriWhite dihasilkan khusus dan sesuai untuk orang Asia yang mempunyai kulit yang tidak sensitif dan berjerawat.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

16 thoughts on “Cara Merawat Kulit Berjerawat Dengan Shaklee

  1. mselim3

    Assalammualaikum…

    boleh cuba produk shaklee.. produk shaklee memang terbaik. Mselim3 pun agen shaklee gak… dah cuba baru tahu kan…. mselim3 pakai produk vit.c dengan vit.E shaklee.

    mselim3

    pls: terima kasih visit mselim3
    mselim3 recently posted…Masjid Al-MusallahMy Profile

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      a;hamdulillah cik, semoga ia berterusan begitu

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge