Suplemen Terbaik Bagi Pesakit Arthritis

By | 18 November 2014
Suplemen Terbaik bagi pesakit Arthritis

Saya risau juga keadaan mak saya yang sakit lutut berpanjangan. Dia tengah memikirkan nak jumpa doktor, saya galakkan dia jumpa doktor sebab boleh tahu keadaan sebenar. Tapi nampaknya dia macam takut nak jumpa sebab takut doktor suruh bedah.

Mak saya ni ada arthritis. Tak silap saya baru diagnos 1-2 tahun lepas. Simptom arthritis ni ada juga pada sister saya yang menghidap SLE. Untuk sakit SLE beliau ambil: Vivix, GLA, Omega Guard, dan Ostematrix.

Mak saya ni pula kadang dia tak sabar tentang sesuatu. Beberapa bulan lepas saya bagi beliau cuba Collagen Powder, nampak ada perubahan positif tapi sebab beliau ni ada alergi kepada seafood maka dia stop. Dan sampai sekarang macam-macam treatment dia pergi nampak takde perubahan pun.

Suplemen Terbaik bagi pesakit Arthritis

Gejala Arthritis

Gejala Penyakit Arthritis

  1. Arthtritis (atau osteoathritis) masalah sendi yang kerap berlaku pada orang berusia. Ia selalunya melibatkan lutut, peha, tangan, tulang belakang, dan bahu
  2. Reumatoid athtritis- penyakit autoimun dimana sistem imun tubuh kita tersalah menyerang tisu sendi. Secara tipikalnya ia menyerang bahagian jari, pergelangan tangan, siku, lutut, buku lali dan kaki.
  3. Pseudogout- iaitu masalah mekanikal pada sendi seperti kartilaj terkoyak lalu menyebabkan rasa sakit dan menyukarkan pergerakan sendi

Kalau dibiarkan sakit lutut tu lama-lama, takut dia semakin membengkak dan terus jadi teruk, akut dan kronik.

Suplemen Terbaik Untuk Pesakit Arthritis

1. Suplemen mengandungi glucosamine
Glukosamin dipercayai dapat membantu dengan pesakit osteoartritis dan melindungi tulang rawan daripada bertambah buruk, di samping membantu sendi anda untuk bergerak dengan lebih baik.

2. Omega 3
Pakar mengatakan minyak ikan yang mengandungi omega-3, boleh membantu merawat arthritis rheumatoid, lupus, dan keadaan keradangan yang lain.

3. Vitamin C
Beberapa kajian menunjukkan bahawa vitamin C adalah antioksidan yang penting untuk membina tisu penghubung. Ia juga dapat menghalang kerosakan sel badan akibat tindakan radikal bebas yang ditemui dalam bendalir sendi pesakit arthritis dan sendi yang radang.

4. Suplemen mengandungi kolagen
Satu kajian makmal telah menunjukkan bahawa kolagen boleh merangsang pertumbuhan tisu rawan baru. Kolagen adalah protein yang paling banyak di dalam badan kira-kira 33 peratus. Ia terdapat dalam tulang, sendi, otot dan tisu perantaraan yang lain. Para saintis percaya bahawa pada sesetengah orang, terutama orang tua, pengeluaran kolagen adalah perlahan atau telah terhenti.

Bagi semua diatas, anda boleh dapati dalam suplemen berikut:

  1. Omega Guard – mengurangkan keradangan dan bertindak sebagai pelincir yang membantu sendi-sendi bergerak. Ia mengandungi satu rangkaian penuh khasiat Omega 3 semulajadi iaitu DHA, EPA, ALA, dan lain-lain lagi.
  2. Advanced Joint Health Tablet (AJHT) – menyokong keselesaan sendi (melalui kesan daripada ekstrak Boswellia), meningkatkan kesan ‘kusyen’ (melalui kesan daripada ekstrak jagung yang kaya dengan glukosamina) dan memelihara tisu penyambung yang sihat (melalui kesan daripada vitamin C, zink, tembaga, dan mangan)
  3. Collagen Powder – Collagen ni akan membaiki bahagian -bahagian yang rosak dan turut mengganti Collagen yang rosak. Secara perlahan-lahan juga bengkak akan dipulihkan dan tulang yang terkeluar dari rangka lutut akan dimasukkan semula ke dalam rangka.
  4. Ostematrix – suplemen untuk khasiat kalsium magnesium.
  5. GLA – melegakan simptom arthritis

Kalau anda ada alahan dengan seafood, saya syorkan anda tambahkan Vita C SR Plus ke dalam senarai suplemen anda agar efek tu berkurangan.

Suplemen Terbaik Untuk Penyakit Arthritis

Suplemen untuk penyakit arthritis

Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

  1. Selamat
  2. Semulajadi
  3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.
Shaklee Difference: Always SafeAlways WorksAlways Green.

Mengapa saya?

Saya merupakan pengedar Shaklee yang jujur dan amanah, serta lebih mementingkan kesihatan anda. Hubungi saya agar saya boleh bantu anda dan keluarga anda lebih sihat. Saya juga akan menyediakan jadual pengambilan vitamin dan konsultansi percuma berkaitan produk Shaklee yang sesuai untuk anda.

Penghantaran

Anda boleh memilih untuk COD. COD boleh diadakan di sekitar Gombak, Kuala Lumpur dan Subang Jaya (USJ). Pos juga boleh diatur ke seluruh dunia samada menggunakan khidmat Poslaju, GDex, Nationwide Express atau lain-lain yang bersesuaian dengan lokasi anda.

Pembayaran

Pembayaran boleh dibuat menggunakan akaun Maybank, CIMB, Bank Simpanan Nasional atau Western Union jika anda tinggal di luar negara.

Saya Nak Beli Set Lengkap Arthritis!

Set lengkap Arthritis boleh didapati daripada saya, untuk mendapatkannya, anda boleh hubungi saya:

SMS / Watsapp :0122195919

SID: 864679

2 thoughts on “Suplemen Terbaik Bagi Pesakit Arthritis

  1. Azu Naurah

    Kesian mak bapak kita…sakit lutut dan sendi tapi anak-anak masih biarkan mereka urus diri sendiri…carilah alternatif terbaik untuk mereka kembali sihat dan cergas..

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      betul azu. kesian diorg. kita pun kesian sebab berusaha keras cari rezeki. jadi kalau nak belikan mereka suplemen kenalah fikirkan jalan lain kan.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge