Call nowWhatsapp

Tag Archives: jutawan muslimah

Mudahnya Bisnes Dengan Shaklee

Khamis lepas, 2 Oktober 2014 saya dan group saya ada perjumpaan Magic Session dengan PM Cery. PM Cery ni tahap moyang saya dalam Shaklee. Beliau telah berkecimpung dengan Shaklee hampir 3 tahun dan berjaya menikmati pendapatan 7 angka sekarang ni.   Walaupun beliau telah berjaya, beliau tak lokek ilmu. Saya ni kira senior beliau di […]

Kenapa Saya Buat Side Income

Saya ni dulu-dulu memang tak percaya suplemen.Saya juga tak percaya kepada keperluan side income. Bayangkan selama 10 tahun bekerja, hanya 1 sumber kewangan saya. Tiada masa yang sesuai, anda hanya perlu laksanakan sekarang Dan ya, saya begitu sebab rasa selesa. Saya selesa dengan apa yang ada walaupun senarai di bawah ni ada yang saya ok, […]

Peluang Pelancongan Percuma Shaklee

Bagi sebahagian pengedar Shaklee, hari ini sehingga 20 Ogos 2014 mereka dihadiahkan dengan pelancongan ke United States sebagai habuan usaha keras mereka selama setahun yang lalu. Ganjaran Shaklee 3C Ganjaran Shaklee Shaklee menjanjikan 3C sebagai ganjaran:1. Cash / Wang tunai2. Car / Kereta3. Convention / Pelancongan Ganjaran Pelancongan / Convention Ganjaran pelancongan yang dijanjikan Shaklee […]

Kelas Back2Basic Memang Ohsem!

Kelas Back2Basic Memang Ohsem!Alhamdulillah semalam 15 Jun 2014 sekali lagi berjaya adakan kelas offline untuk anak-anak Shaklee saya. Kali ini audience lebih ramai, sebabnya saya combine kelas dengan sidelines saya yang lain.Saya seronok. Sebab ilmu yang banyak jika kita kongsikan akan bertambah banyak. Di samping inilah juga lubuk pahala berpanjangan buat saya selagi mereka amalkan […]

Harga barang dah naik? Perlukan side income?

Ingin buat side income? Part time / full time? Modal sedikit?Saya sama juga seperti anda semua, runsing bila harga barangan mula naik. Harga barangan yang naik pula adalah keperluan asas kita, bukannya sesuatu kehendak. Kalau kehendak boleh juga kita elak membeli, tapi ini barang yang memang kita wajib beli.Apa yang kita boleh buat jika pendapatan […]

Push factor sebagai motivasi untuk berjaya, kisah jerung dan IJN

Ok hari ini saya nak kongsikan berkenaan insiden Abah saya masuk hospital minggu lalu. Dua bulan lepas pernah kejadian ini berlaku, tetapi kami anak-anak tak diberitahu lagipun abah dan mama berada di kampung masa tu. Sayangi dan jagalah orang tua kita selagi masih hayat mereka. Doakan mereka di setiap doa kita Sabtu lepas abah minta […]

Mengapa Shaklee, mengapa konsep TIRU penting? Ha, Tiru?

Jumaat lepas saya ada menghadiri seminar yang dianjurkan oleh Master Zura. Master Zura ni anak Master Laila, maknanya satu line dengan Master Ira. Saya diberitahu berkenaan seminar ini oleh Master Ira pada Khamis petangnya, terus decide nak join. Alhamdulillah dipermudahkan Allah. Semua semata-mata nakkan ilmu. Saya bayar RM15, dapat hadiah ni, seminar pula di Bukit […]

Marriot Putrajaya, aku datang!

Sebenarnya saya ada hutang 2 artikel berkenaan pengalaman saya coaching bersama-sama Master Ira dan Master Laila1. Family Day Legasi Anugerah Terindah2. Coaching Bersama Empayar Mommy Zura dan Master LailaTapi untuk posting malam ini saya nak cerita berkenaan personal coaching saya hari ini.Hari ini sebenarnya hari yang sibuk juga buat saya. Saya set dengan Master Ira […]

Dulu dan Sekarang: Anda bila lagi?

OK saya ingin berkongsi gambar di bawah ni. Ini adalah perbandingan salah seorang pengedar Shaklee, dulu bekerja makan gaji, kini bekerja WAHM dengan pendapatan lima angka. Nak enam angka pun boleh tu.Gaji beliau ketika berhenti bekerja adalah sekitar 4 angka, namun selepas menyertai bisnes Shaklee terus melonjak ke lima angka. Ha.. melopong dah tu. Terbakar […]

Mengapa Shaklee menjadi pilihan

Tadi sempat godek-godek FB saya dari tahun 2012. Tahun itu seingat saya memang tahun yang sangat mencabar fizikal, minda dan emosi saya. Mungkin pada umur saya masa tu dan situasi menyebabkan saya tak mampu nak uruskannya dengan baik. Masa tu;1. Ada anak kecil bawah 1 tahun. Dan abang berumur 4 tahun2. Terpaksa balik lewat setiap […]