Call nowWhatsapp

Tag Archives: soya non GMO

Bagaimana Isoflavones Dalam Soya ESP Shaklee Membantu Kesihatan Anda

Bagaimana Isoflavones Dalam Soya ESP Shaklee Membantu Kesihatan Anda

Ok kali ini saya ingin memberikan penerangan lebih lanjut berkenaan isoflavones yang ditemui di dalam soya. Sebahagian orang memang rasa seriau hendak ambil soya sebab banyak mitos disebarkan yang tidak betul. Soya daripada Shaklee merupakan soya non-GMO, justeru ia tidak sama dengan soya protein lain dalam pasaran. Lebih daripada itu, anda tahu banyak produk soya […]

Keistimewaan Protein Segera ESP Shaklee

Ada banyak jenama protein segera di dalam pasaran, tetapi mengapa protein segera ESP Shaklee sebaiknya menjadi pilihan anda? Apa yang istimewa sangat sehingga ia menempa nama sebagai protein segera terbaik? Sebelum itu mari kita lihat apakah manfaat dan kelebihan pengambilan protein. Manfaat Protein Kepada Tubuh Manusia 1. Membantu mendapatkan otot, rambut dan kuku yang sihat […]

Kesan Soya GMO dan Soya Non-GMO

Tidak ramai antara kita yang faham perbezaan GMO dan Non-GMO. Produk GMO dan Non-GMO ini bukan hanya pada soya semata, tetapi banyak lagi produk pemakanan kini dengan label GMO atau Non-GMO. Apakah GMO dan Non GMO? GMO adalah “genetically modified organism” atau “organisma yang diubahsuai secara genetik” adalah organisma yang bahan genetiknya telah dimanipulasi di […]

Kekeliruan Terhadap Soya – Selamatkah ESP?

Memang banyak juga kekeliruan tentang soya. Saya pun beberapa tahun lalu juga ada terdengar pelbagai mitos tentang soya. Tetapi biarlah kita ni menjadi pengguna bermaklumatkan, dan membuat “an informed decision”. Ada yang kata soya ni tak baik malah agenda Yahudi laknatullah. Benarkah? Kacang Soya Di bawah adalah point penting yang anda perlu tahuAsalnya kacang soya […]

Myth Busted: ESP bukan sebarang soya

Mitos 1. Soya mempunyai kandungan tinggi asid phytic yang menghalang penyerapan zat dan mineral (kalsium, magnesium, zink) semasa pencernaan dalam usus. Bayangkan apa apa akan berlaku jika zat-zat yang anda harapkan. Terbazir begitu sahaja disebabkan tiada penyerapan.>> Dalam ESP Shaklee, terdapat 50% keperluan kalsium harian. Kenapa ada kalsium? Kerana tambahan sedikit kalsium di dalam ESP […]

Set 3M Shaklee Selamat dan Sihat

Saya masih ingat masa menyusukan anak sulung, macam-macam petua saya amalkan semata-mata nak pastikan susu banyak. Yelah sebab nak kejar 2 tahun penyusuan. Bukan pemakanan sahaja, teknik penyusuan memang saya amalkan.Salah satu yang saya amalkan dulu, Edamame. Sukar cari juga, akhirnya saya jumpa di Cold Storage. Bila dah jumpa memang beli banyak-banyak terus.  Packaging Edamame, […]

Bagaimana memilih soya yang selamat

Saya penggemar soya! Dari kecil saya sukakan air soya, tofu, tokua (ni bahasa kedah… hehehe), tempe (walaupun saya bukan org jawa!). Di pasaran sekarnang terlalu banyak makanan dan minuman berasaskan soya. Namun, Adakah anda pernah mengambil berat soal soya ini? Adakah soya yang anda ambil selamat? credit: http://vitaminsemulajadi.com/checklist-soya-yang-selamat/ YA, memang ada risikonya. Jom kita tengok checklist […]

Set Slim Sihat

 SET ‘SLIM’ SIHAT  ★★★★★★★★★★ Obesiti boleh dimaksudkan sebagai lebihan lemak yang terkumpul dalam tisu lemak sehingga menyebabkan kesihatan seseorang terjejas.Melalui Kajian Morbiditi dan Kesihatan Kebangsaan yang dijalankan pada tahun 2011 yang lalu, kekerapan obesiti adalah 19.5%. Lebih banyak wanita yang mengalami obesiti (22.5%) berbanding lelaki (14.1%). Kaum India mencatatkan jumlah paling banyak obesiti (24.6%) diikuti […]

7 essential pemilihan soya: ESP penuhi kriteria ini

Bagaimana memilih soya terbaik Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicidestidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni. Soybean tu […]

Cinch Shake Mix

Cinch™ Shake Mix Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan “Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?” atau “Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?”. Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di […]