Call nowWhatsapp

Sepanjang saya dalam bisnes Shaklee, tak pernah saya beritahu customer bahawa dengan ambil Shaklee, sakit mereka terus sembuh, kulit cantik, susu banyak, senang mengandung, tak pernah. Yang saya ada beritahu adalah Shaklee bantu lengkapkan nutrisi seterusnya badan dapat berfungsi dengan baik serta membantu rawatan mereka.

 

Kenali Sistem Tubuh

Saya ada latar belakang pembelajaran sains tulen masa di sekolah menengah dahulu. Jadi saya faham serba sedikit walaupun tidak mendalam berkenaan biologi dan kimia.

Manusia hidup sebenarnya disebabkan sistem tubuh yang beroperasi setiap hari.

  • Sistem Pernafasan
  • Sistem Peredaran Darah
  • Sistem Pencernaan
  • Sistem Perkumuhan
  • Sistem Peranakan
  • Sistem Otot
  • Sistem Tulang
  • Sistem Saraf dan lain2…

Dari mana datangnya sistem tersebut?

Sistem terbentuk dari Organ, Organ terbentuk dari Tisu, Tisu terbentuk dari Sel.

Sel > Tisu > Organ > Sistem

Sekumpulan sel akan membentuk Tisu, Tisu kemudian membentuk Organ, dan organ-organ akan membentuk Sistem.

Seperti dalam gambar.

Bagaimana sistem tubuh berfungsi

Bagaimana sistem tubuh berfungsi

Bagaimana sistem pencernaan wujud adalah disebabkan adanya Organ (perut) dan Organ ni datangnya dari sekumpulan tisu, dan Tisu ni datangnya dari sekumpulan sel.

Saya bagi satu contoh yer: HAMIL

Sebenarnya semua wanita boleh mengandung secara semulajadi jika tidak mengalami masalah kesihatan. Cuma bagi sesetengah individu, terdapat ‘nutrient gap’ disebabkan cara hidup dan cara makan yang tidak dapat menampung keperluan tubuh atau menyebabkan nutrien tidak sampai ke dalam sistem tubuh.

Bila masalah kekurangan nutrien ini berlaku, proses normal badan tidak dapat berjalan dengan sempurna termasuk mengganggu kesuburan/ proses kehamilan

Bagaimana Shaklee Membantu Proses Tubuh

Jadi di mana kegunaan supplemen Shaklee?

Vitamin Shaklee bukan untuk membuatkan kita mengandung yer.

Vitamin Shaklee lebih kepada hendak bantu sel tubuh badan untuk lebih sihat dan menampung mana-mana nutrisi yang kurang. Apabila sel cukup nutrisi, proses normal manusia akan berjalan dengan lancar dan badan akan lebih bersedia untuk mengandung.

Sebab tu, lepas saya educate customer, saya akan tekankan semuanya dengan izin Allah.

Kalau Allah izinkan asbab makan Shaklee, boleh hamil, Alhamdulillah. Kalau belum, teruskan berusaha + berdoa.

Cuma saya percaya pada HUKUM ALAM (sunnatullah):

EAT RIGHT & HEALTHY FOOD, get THE HEALTHIER BODY

Bila kita tidak mampu mencukupkan nutrisi harian kita dengan pemakanan semata-mata, maka nak atau tidak, kita perlu mengambil supplemen.

Saya percaya pada Shaklee sebab ianya SEMULAJADI dan setiap satu produk Shaklee, ada proven Clinical Studies! Tiada bahan kimia berbahaya, bahkan Landmark Study menunjukkan, orang yang makan Shaklee lebih 15 tahun mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik berbanding yang tidak!

Jadi mengapa saya perlu takut untuk berkongsi kebaikan Shaklee dgn semua orang? Sedangkan saya juga adalah salah seorang yang telah merasai.

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)